שתף קטע נבחר

מזכ"ל ה-OECD: נפיץ טכנולוגיות מים ישראליות

אנחל גורייה הצהיר על נכונות להפצת ידע וטכנולוגיות מישראל למדינות העולם השלישי, להתמודדות עם משבר המים העולמי. מנתונים שמקורות הציגה עולה, שהנזק הכלכלי העולמי הצפוי ממחסור במים ב-2050 עלול להגיע לכ-800 מיליארד דולר

מזכ"ל ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי), אנחל גורייה, הצהיר היום (ד') על נכונות הארגון להפיץ ידע וטכנולוגיות מישראל למדינות העולם השלישי, כחלק מההתמודדות עם משבר המים העולמי. גוריה אמר את הדברים בפגישה שנערכה במשרדי מקורות בתל אביב, בנוכחות שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו ובהשתתפות בכירי החברה.

 

"משבר המים העולמי צובר תאוצה והדרישה למים עולה בקצב מהיר הרבה יותר מקצב גידול האוכלוסייה", אמר גורייה. "ה-OECD מחפש ידע, ניסיון ומקצועיות, להעברת ידע לפתרון משבר המים העולמי".

 

במהלך הדיון הציגה מקורות חישוב שעשתה, ממנו עולה כי הנזק הכלכלי העולמי הצפוי בשנת 2050 כתוצאה ממשבר המים, עלול להגיע לכ-800 מיליארד דולר. בחברה מסבירים כי החישוב התבסס על נתוני ה-OECD לפיהם 40% מאוכלוסיית העולם תסבול בשנת 2050 מבעיית מחסור במים, בעיקר באפריקה, בדרום אמריקה ובמערב אסיה.

 

על פי תחזיות האו"ם, בשנת 2050 תעמוד אוכלוסיית העולם על 9.1 מיליארד בני אדם. "המשמעות היא שכ-2.5 בני אדם יסבלו ממחסור במים", מסבירים במקורות. "החישוב התבסס על הממוצע העולמי של עלות קוב מים בחצר, שעומד על 10 שקלים, והממוצע עולמי של צריכת מים לאדם בשנה שעומד על 100 קוב מים בשנה, אל מול שער הדולר".

 

טכנולוגיות חדשות

במהלך הפגישה הציגה מקורות טכנולוגיות שפיתחה להתמודדות עם מצבים משבריים במים, אותם היא מקדמת בארץ ועולם. בתוך כך הודגמה יכולת להפיק מים באזורים צחיחים ביותר דוגמת הערבה - המנותקת ממערכת המים הארצית, באמצעות קידוחים לעומקים של יותר מקילומטר וחצי. 

 

בנוסף הציגה החברה פיתוחים שנועדו להקל על מצוקת המים במדינות העולם השלישי. כך למשל, באוגנדה מתוכנן פרויקט לפיתוח תשתיות מים באחד מהאזורים הצחיחים ביותר בעולם(קרמוג'ה), על בסיס מודל הערבה. באזור הצחיח חיים כשני מיליון בני אדם.

 

דוגמאות נוספות שהוצגו בפני מהז"כל ה-OECD הן מתקני התפלה שמוקמים בקפריסין ויספקו כ-40% מהצריכה השנתית באי, ומתקן שהוקם לסינון מי נהר לה-פלטה בבואנוס איירס, בהיקף של כ-150 מיליון דולר. עוד ציינו בחברה, כי "היערכות מתאימה, הטמעת פתרונות מים וטכנולוגיות מים כבר עכשיו עשויות להביא להקטנת היקפי המשבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
אנחל גורייה, מזכ"ל ה-OECD
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים