שתף קטע נבחר

לגלגל, להקפיץ ולמלא: בואו לאכול איתי

השבוע הוא בסימן אסייתי ו-5 המשתתפים מאתגרים את החיך של אורחיהם עם מנות מיוחדות כמו סיגרים במילוי לוקוס, איטריות אודון וקינוח יפני עם שוקולד

השבוע ב"בואו לאכול איתי - ישראל" (א'-ה' 19:00 הערוץ הראשון) מככבים הסיגרים, הן במנה ראשונה והן במנה אחרונה. כמו כן, שמירה מביאה ניחוחות של חו"ל עם מנות אסייתיות שהחתול שלה עוזר לה הלכין ומוסיפה גם קינוח יפני, בעוד אילן מוסיף לסיגרים טעם מקסיקני עם גוואקמולה ירקרק - שלא כולם ממש יודעים איך לקרוא את המנה הזו. נורית מנסה בפעם הראשונה בחייה להשתמש בצ'ופסטיקס ועמית מספרת על העולם הגברי שבו היא מסתדרת עם כולם.

 

  • פספסתם איזה קטע? היכנסו לעמוד הוידאו של "בואו לאכול איתי - ישראל" והשלימו חומר

 

סיגרים לוקוס על גווקאמולה

המנה הראשונה של אילן אורן  

 

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

250 גרם לוקוס לבן חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ

בצק פילו (כל דף בצק, הוא ל-4 מנות) חתוכים למשולשים

4 עלי בזילקום שלמים

1/2 לימון

4 רצועות פלפל כבוש

שמן בוטנים לטיגון

2 אבודקו שלמים

שמן זית

שן שום

פלפל, מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מקלפים את האבודקו, חותכים לקוביות וביחד עם מעט שמן זית, מלח, פלפל ולימון טוחנים עד למחית אחידה. שמים במקרר.
  2. מכינים את עלי הפילו: לוקחים 1/4 מדף הבצק (בצורת משולש כאמור). מניחים עליו את הבזילקום, מעליו פלפל כבוש ומעליו לוקוס - המידות תלויות בעובי הסיגר שמעוניינים ליצור.  
  3. מגלגלים לסיגר, ומהדקים בעזרת קיסם כדי שלא יפתח.
  4. מטגנים בשמן בוטנים עמוק למשך חצי דקה עד שהסיגרים מוזהבים.
  5. להגשה: מניחים מעט מהרוטב על הצלחת ומניחים מעליו את הסיגרים.

 

סיגרים לוקוס על גווקאמולה  (צילום: נפתלי אלבז) (צילום: נפתלי אלבז)
סיגרים לוקוס על גווקאמולה (צילום: נפתלי אלבז)

 

איטריות אודון עם רצועות טופו

המנה העיקרית של שמירה ינקו נוריאל

 

 (צילום: נפתלי אלבז) (צילום: נפתלי אלבז)

איטריות אודון עם רצועות טופו (צילום: נפתלי אלבז) (צילום: נפתלי אלבז)
איטריות אודון עם רצועות טופו(צילום: נפתלי אלבז)

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

250 גרם אטריות אודאון  

חבילת טופו ברוטב פינקולדה

 

לרוטב: 

1 בצל גדול  או 2 קטנים

4-5 שיני שום קצוצות

1/2-1 פלפל אדום חריף (לפי הטעם)

600 גרם אננס (בגודל בינוני) חתוך ללא הנוזלים

1/2 כוס מים

1 קופסת חלב קוקוס

כף קורנפלור

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומטגנים. מוסיפים פלפל אדום חריף ואננס ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים, חלב הקוקוס והקורנפלור ומביאים לרתיחה.
  3. מכינים את המנה: מרתיחים מים ומבשלים את האיטריות על-פי הוראות היצרן
  4. מניחים לטופו להתייבש, חותכים לרצועות ומטגנים משני הצדדים עם מעט מאד שמן עד שהוא מזהיב.
  5. להגשה: מניחים את איטריות האודון על צלחת, מעליהם מוזגים את הרוטב ומניחים מלמעלה את רצועות הטופו.

 

טראפלס יפני לצד פירות מהשדה

הקינוח של שמירה ינקו נוריאל

 

טראפלס יפני לצד פירות מהשדה  (צילום: נפתלי אלבז) (צילום: נפתלי אלבז)
טראפלס יפני לצד פירות מהשדה (צילום: נפתלי אלבז)
 

 

המרכיבים:  

לטראפלס:

לטימפור שוקולד לבן:

250 גרם שוקולד לבן

50 מ"ל שמנת מתוקה

כפית גדושה של אבקת מאצ'ה - אבקת תה ירוק טחונה דק

כפית אבקת תה ירוק

 

לטימפור שוקולד מריר: 

300 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו

1/2 כפית אבקת צ'ילי

50 מ"ל שמנת מתוקה

 

לטימפור פטל:

100 גרם פטל טרי

50 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד לבן

כפית חלב

כפית מאצ'ה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השוקולד הלבן והכהה: מרתיחים את השמנת ומערבבים לתוכה את כל החומרים.
  2. מכינים את הפטל: בתוך סיר קטן מניחים את הפטל ומצמצמים על אש נמכוה עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את השמנת ומערבבים יחד.  
  3. מצננים כל תערובת עד לשלב בו ניתן לחתוך אותה או ליצור כדורים. מכניסים לקירור למשך כשעתייים-שלוש.

 

  • "בואו לאכול איתי - ישראל". ימים א'-ה' 19:00 בערוץ הראשון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נפתלי אלבז
אילן אורן
צילום: נפתלי אלבז
צילום: שי דולב
שמירה ינקו נוריאל
צילום: שי דולב
צילום: שי דולב
יעקב חיאט
צילום: שי דולב
צילום: שי דולב
נורית בר לוי
צילום: שי דולב
צילום: נפתלי אלבז
עמית ילין
צילום: נפתלי אלבז
מומלצים