שתף קטע נבחר

דליפת החומר המסוכן בנתב"ג: "כמו מטען חבלה"

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, אלף ליטרים של חומר רעיל דלפו במחסני שדה התעופה. מומחים אומרים כי "עלול היה להיגרם אסון המוני" וקובעים: "ברור שמשהו שם יצא משליטה וזה גרם לחימום"

מה גרם לדליפת החומרים המסוכנים אמש (שבת) בנתב"ג? התשובה עדיין לא ברורה. "תוצאה מסוג זה יכולה להתרחש או עקב אחסון לא נכון בטמפרטורה גבוהה מדי, או שהחומר עצמו מסיבה שעדיין אינה ידועה החל סופח לחות ולהתחמצן", מעריך טפסר משנה מנחם כספי, קצין חומרים מסוכנים ארצי של שירותי הכבאות וההצלה, בעקבות המקרה שעליו פורסם לראשונה ב-ynet. בנוסף, טפסר כספי לא שלל גם את האפשרות שהחומר היה ישן, "ואולי החל בו תהליך בקטריאלי".

 

דיווחי חדושת נוספים ב-ynet:

הרופאה הבכירה שהותקפה: "יכלו להרוג אותי"

תאיר שנספתה כתבה סיפור: "איבדתי את אמא"

עורכי הדין: איפה שר המשפטים בפרשת אלשיך?

 

חמישה מכלים ובהם כאלף ליטרים של חומר רעיל דלפו כשבע שעות לאחר פריקתם ממטוס מטען של חברת אל על בנמל התעופה בן גוריון. המכלים הורדו מהמטוס ואוחסנו על פי הנהלים במחסני חברת ממ"ן (מסופי מטען וניטול). תגובה כימית שטיבה אינו ברור הובילה לבקיעת המכלים ולדליפת החומר, בשם אקרילאמיד. האזור פונה וצוותים שמתמחים בחומרים מסוכנים טיפלו בחומר המסוכן לאחר שלבשו ציוד מגן. הכבאים ניסו למנוע דליפה ממכלים נוספים. בסך הכול הורדו מהמטוס 10 מכלים של החומר. בן 65 פונה במצב קל עם צריבה בעיניו לבית החולים תל השומר.

 

האזור פונה, צוותים טיפלו בחומר המסוכן שדלף (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
האזור פונה, צוותים טיפלו בחומר המסוכן שדלף(צילום: עופר עמרם)

 

כספי, שהגיע למחסנים, אמר ל-ynet: "ראינו את כל החביות מונחות על גבי משטח במחסן והכנסנו למקום צוות במיגון מלא. תוך כדי הערכת מצב אירע פיצוץ של חבית נוספת. מצלמה טרמית העידה שנוצר בתוכן חום, והתחלנו לבצע קירור על ידי התזת מים, כדי שחביות נוספות לא יתפוצצו. היינו שם עד הבוקר".

 

הוא סיפר על הסיכון הכרוך בחומרים הללו: "ברגע שהחומר לא יציב, מדובר פה בעצם במטען חבלה, בעל דינמיקה מאוד מהירה שעלולה לגרום אסון המוני".

  

סיגלית שחר, ראש תחום איכות סביבה בחברת הייעוץ הז-מט: "לכל חומר יש גיליון בטיחות (מצורף) שהוא תעודת זהות של החומר המתארת את סיכוניו ואיך יש לאחסן אותו. את החומר המדובר יש להרחיק מאור ושמש ישירה ולפי ריכוזו, יש לאחסנו או עד לטמפרטורה של 50 מעלות צלזיוס או עד 23 מעלות בלבד. ברור שמשהו שם יצא משליטה וזה גרם לחימום. מדובר בחומר רעיל הדורש היתר רעלים".

  

פרופ' אהוד קינן, נשיא החברה הישראלית לכימיה מהטכניון, העריך שהחומר עבר מכת חום באזור האחסנה. "אצלנו את החומרים האלו מוחזיקים במקרר. יכול להיות שהחומר היה מזוהם בחומר שהתחיל את תהליך הפילמור גם בטמפרטורות נמוכות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחסני ממ"ן
צילום: עופר עמרם
מומלצים