שתף קטע נבחר

פסגה בארה"ב: ח"כים ואנשי האחים המוסלמים

ימים ספורים אחרי הבחירות לנשיאות במצרים, ייפגשו חברי כנסת עם חברי פרלמנט מהמדינה. בכנסת מקווים כעת שהמהלך יוביל להידברות בדרגים גבוהים יותר

פגישה בצל המתיחות: משלחת של חברי כנסת ישראלים תצא בשבוע הבא לביקור בוושינגטון ותיפגש בתיווך אמריקני עם חברי פרלמנט ממצרים, בהם אנשי תנועת "האחים המוסלמים" הידועה בעמדתה האנטי-ישראלית. המפגש הנדיר יתקיים ימים ספורים אחרי הסיבוב השני בבחירות לנשיאות בארץ הנילוס.

 

עוד בערוץ החדשות:

דרום-סודנים חתמו בערד על עזיבה: "אין ברירה"

נתניהו שיחק כדורגל ונפגע: רגלו גובסה

 

המשלחת תצא לארה"ב ביום ראשון ותשהה בבירה האמריקנית ארבעה ימים. חברי המשלחת, בהם ח"כ יצחק וקנין (ש"ס) וחמד עמר (ישראל ביתנו) צפויים להשתתף בכנס בוושינגטון וביום חמישי להיפגש עם מקביליהם המצרים.

 

בכנסת אמרו שמדובר ביוזמה של משרד החוץ, שגיבש אותה באופן חשאי ומימן חלקית את הנסיעה. בכנסת הסבירו כי מטרת הנסיעה היא ליצור ערוץ חדש שעשוי להוביל בהמשך להידברות בדרגים בכירים יותר.

 

הביקורת: דרג המשלחת נמוך מדי 

חברי הכנסת שישתתפו במשלחת נפגשו בימים האחרונים עם גורמים במשרד החוץ שהסבירו להם את מטרות הנסיעה. אלא שלמרות ההתפתחות החיובית, גורמים בכירים בכנסת הביעו אכזבה מכך שרק דרגים נמוכים ייקחו חלק במשלחת.

 

הגורמים הוסיפו כי מדובר בנסיעה חשובה שמן הראוי היה לשלוח אליה חברי כנסת ששימשו בעבר גם בתפקידים בכירים בממשלה ובכנסת. עוד הדגישו הגורמים כי הדרג הנמוך יחסית של המשלחת הישראלית יוביל לכך שגם בפרלמנט המצרי ישמרו על אותו דרג, מה שיקשה למנף את השיחות לכדי ערוץ יעיל.

 

הח"כים הישראלים ימריאו לוושינגטון ביום ההצבעה השני בסיבוב השני

בבחירות לנשיאות מצרים, בהן מתמודד ראש הממשלה לשעבר אחמד שאפיק מול מועמד "האחים המוסלמים" מוחמד מורסי. בישראל חוששים מפגיעה בהסכם השלום שנחתם בין שתי המדינות ב-1979, בעקבות גילויי אי-שביעות רצון מצד המועמדים. עם זאת, נשיא ארה"ב לשעבר ג'ימי קרטר העריך בביקורו האחרון בקהיר כי לא יהיו שינויים חד-צדדיים בהסכם.

 

המהפכה במצרים בשנה שעברה הובילה להידרדרות ביחסים הקרים ממילא עם ישראל. השיא הגיע בספטמבר, כאשר אלפים צבאו על השגרירות הישראלית בקהיר וצרו על המאבטחים שהיו במקום. רק התערבות אמריקנית הובילה למבצע קומנדו שבו חולצו הישראלים הנצורים. בעקבות התקרית המסוכנת, הוחזרו הדיפלומטים הישראלים ובני משפחותיהם לארץ.

 

ממשרד החוץ נמסר: "העניין לא מוכר לנו".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים שורפים את דגל ישראל בקהיר
צילום: AFP
יוצא לוושינגטון. ח"כ יצחק וקנין
צילום: דודי ועקנין
מומלצים