שתף קטע נבחר

בטעם טוב: ישראלי זכה בפרס המזון העולמי

בהודעה שפרסמה מזכירת המדינה האמריקנית קלינטון נאמר כי ד"ר דניאל הלל מקבל את הפרס בזכות שיטות השקיה מתקדמות שפיתח. הפרס על סך 250 אלף דולר יוענק לו בעוד ארבעה חודשים

מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הודיעה אמש (יום ג') כי פרס המזון העולמי יוענק למדען הישראלי ד"ר דניאל הלל (82). הוא יקבל בעוד ארבעה חודשים את הפרס על סך 250 אלף דולר, על מחקר פורץ דרך שעסק בייצור מזון באזורים צחיחים. ד"ר הלל נחשב לאבי שיטת הטפטפות, המאפשרת השקיה יעילה באזורים מדבריים.

 

ד"ר דניאל הלל כפי שצולם בעבר ליד מתקן ניטור אדמה ומים  (צילום: AP) (צילום: AP)
ד"ר דניאל הלל כפי שצולם בעבר ליד מתקן ניטור אדמה ומים (צילום: AP)

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

"הפסידו האולפנה, ויקבלו אוניברסיטה באריאל"

בג"ץ: על אל"מ וינר לענות למבקר בזמן שנקבע

 

ד"ר הלל, יליד ארה"ב, היה מראשוני קיבוץ שדה בוקר, ושם החל לפתח את השיטות המיוחדות של השקיה בכמויות קטנות ישירות לשורשים. בראיון ל"ג'ואיש וויק" סיפר על יחסי הידידות שנרקמו בינו לבין ראש הממשלה דאז, דוד בן גוריון, ששלח אותו למדינות מתפתחות להעביר את בשורת הטפטפות. לפני המחקר פורץ הדרך, במחצית הראשונה של המאה ה-20, נהגו חקלאים להשקות שטחים בכמויות גדולות של מים. בשיטה החדשה, מקבל הצמח השקיה ישירה לאורך זמן, ובכך נחסכת כמות רבה של מים.

 

בטקס בוושינגטון אמרה מזכירת המדינה כי נושא המים מטריד מאוד את מחלקת המדינה וכי היא מנסה למקד את תשומת לבן של מדינות ברחבי העולם לצורך לפעול בצורה חכמה. היא שיבחה את ד"ר הלל על שהבין את התפקיד המהותי בניצול מיטבי של מים לחקלאות.

 

נשיא ההתאחדות המעניקה את הפרס, קנת מ' קווין, אמר: "ד"ר הלל הניח את היסודות לייעול החקלאות על-ידי שיטת ההשקיה שהשפיעה על חיי מיליונים. המלחמה ברעב יכולה לקרב אנשים למרות הבדלים פוליטיים, אתניים ודתיים. עבודתו של ד"ר הלל מגשרת על הבדלים כאלו ומקדמת את השלום וההבנה במזרח התיכון". הוא ציין כי ד"ר הלל קיבל המלצות לפרס מאזרחים ומארגונים בירדן, במצרים ובאיחוד האמירויות. המחקר של ד"ר הלל משמש חקלאים על פני 60 מיליון דונם ביותר מ-30 מדינות.

 

בתגובה להודעה על זכייתו בפרס אמר ד"ר הלל כי "השמחה שלי לצד הכרת התודה על הענקת פרס המזון העולמי השנה, רחוקה מלהיות מלאה. המשימה של שיפור וניהול בר-קיימא של כדור הארץ, מים ומקורות אנרגיה לטובת האנושות, היא אתגר מתמשך ודחוף יותר עבור הדור שלנו והדורות הבאים. כדי להיענות לאתגר, נדרשים שיתוף פעולה בינלאומי ומחקר מדעי אינטגרטיבי. זו משימה עם אחריות קולקטיבית, שאנחנו לא יכולים להתחמק ממנה".


פורסם לראשונה 12/06/2012 23:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים