שתף קטע נבחר

מחאה נגד רוסיה: "תומכת בהרג ילדים בסוריה"

הפגנות בסוריה ומחאות מול שגרירויות רוסיה בעולם בשל התמיכה והחימוש שהיא מעניקה לאסד. אמש גינתה מזכירת המדינה קלינטון את רוסיה על משלוח מסוקי הקרב לדמשק. חשש גובר מהמתחולל בעיירה אל-חפה לאחר שהמשקיפים נאלצו לשוב על עקבותיהם

ככל שמתרבים מראות הזוועה מסוריה, כך גובר גם הכעס על רוסיה המגבה אותה. ביומיים האחרונים יצאו המוני אזרחים סורים להפגין נגד רוסיה בשל עמידתה לצד משטר הנשיא בשאר אסד. כעסם של המפגינים נשמע מוצדק עוד יותר לאור הדברים שאמרה אמש (יום ג') מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון על כך שמוסקבה מספקת מסוקי קרב למשטרו של אסד. בסוריה עצמה המצב מידרדר, כך על פי הצלב האדום, והחשש כרגע הוא מהמתחולל בעיירה המזרחית אל-חפה, שהופגזה בימים האחרונים וכוחות המורדים עזבו אותה.

 

האו"ם: אסד משתמש בילדים כמגנים אנושיים על טנקים

 

סרטונים רבים שהועלו לרשת בעיקר במחוזות אידליב וחמה מראים מפגינים שורפים דגלי רוסיה ומניפים שלטים ברוסית. גם מול שגרירות רוסיה בתל-אביב הפגינו אמש נגד תמיכת הקרמלין בסוריה. ארגון הגג של האופוזיציה בסוריה, המועצה הלאומית הסורית, קרא לערוך "הפגנות לא אלימות" נגד רוסיה ברחבי העולם.

 

מפגינים בפריז נשאו שלטים שבהם נכתב שהנשק הרוסי הורג ילדים סורים. זאת, בעקבות הודעת האו"ם כי הוא מכליל את דמשק ברשימת 52 מדינות וארגונים צבאיים שמגייסים, הורגים ותוקפים מינית ילדים. על פי דו"ח האו"ם, בסוריה הופכים ילדים בני תשע לקורבנות הרג, פגיעה, מעצר שרירותי, עינויים, תקיפה מינית - ואף משתמשים בהם כמגנים אנושיים.

 

מפגינים מחוץ למוזיאון הלובר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים מחוץ למוזיאון הלובר(צילום: רויטרס)

 

הפגנה בתל-אביב (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
הפגנה בתל-אביב(צילום: דנה קופל)

 

הפגנה מול שגרירות רוסיה בתל-אביב (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
הפגנה מול שגרירות רוסיה בתל-אביב(צילום: דנה קופל)

 

הפגנה מול שגרירות רוסיה בתימן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנה מול שגרירות רוסיה בתימן(צילום: EPA)

 

הארגון קרא להפגין היום בשעה 15:00 (שעון ישראל) מול שגרירויות רוסיה בעולם ו"להביע זעם על עמדתה הרשמית של מוסקבה, שתומכת במשטר הנפשע והרצחני בדמשק ומאפשרת לו להמשיך ולדכא את העם הסורי ולבצע את הפשעים הנוראים ביותר".

 

ב-15 החודשים מאז החלה ההתקוממות נגד משטרו של אסד, מנעו רוסיה וסין בעקביות החלטות נגד דמשק במועצת הביטחון של האו"ם. לאחרונה הסכימו נציגיהן להרים את ידיהם בעד גינוי לאחר הטבח בחולה, אך דחו אפשרות להטיל סנקציות במסגרת סעיף 7 של מועצת הביטחון, המאפשר לה להתערב בתוך מדינות כדי לשמור על השלום.

 

פוטין. יזיז לו? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פוטין. יזיז לו?(צילום: AFP)

 

אך ייתכן שמוסקבה עצמה דווקא מתערבת בנעשה בסוריה המדממת. אמש אמרה קלינטון כי הוא מודאגת ממידע שהגיע לידי ארה"ב ולפיו מסוקי קרב עושים דרכם מרוסיה לסוריה. "התעמתנו עם הרוסים בתביעה שיפסיקו את משלוחי הנשק לסוריה. הם אמרו מדי פעם שאל לנו לדאוג, שמה שהם מעבירים לא קשור אליהם (לפעולות הפנים של הממשלה). זה בבירור לא נכון". גם וושינגטון לא תומכת בהתערבות צבאית בנעשה בסוריה.

 

קלינטון. "התעמתנו עם הרוסים בנושא" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קלינטון. "התעמתנו עם הרוסים בנושא"(צילום: AFP)

 

מה קורה באל-חפה?

הצלב האדום הבינלאומי הודיע כי המצב בסוריה מידרדר במקביל באזורים שונים במדינה וכי הדבר מקשה על הענקת סיוע הומניטרי. לאחר מעשי הטבח המחרידים בחולה ובכפר אל-כובייר, עיני העולם נשואות לעיירה אל-חפה שבאזור החוף.

 

זה שמונה ימים שהעימותים באזור אל-חפה נמשכים. על פי הארגון "המצפה הסורי לזכויות אדם", שפועל מבריטניה, באלימות נהרגו עד כה 120 בני אדם: 68 חיילים, 29 אזרחים ו-23 מורדים, ועשרות נפצעו. ראש הארגון, רמי עבד אל-רחמן, אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי צבא סוריה שיגר למקום תגבורות ומתכונן למתקפה. 

 

חיילי צבא סוריה החופשי ליד חלב (צילום: AP) (צילום: AP)
חיילי צבא סוריה החופשי ליד חלב(צילום: AP)

 

תוצאות הפגזה בחומס (צילום: AFP PHOTO / HO / UNITED NATIONS / David Manyua ) (צילום: AFP PHOTO / HO / UNITED NATIONS / David Manyua )
תוצאות הפגזה בחומס(צילום: AFP PHOTO / HO / UNITED NATIONS / David Manyua )

 

משקיפי האו"ם בסוריה ניסו אתמול להגיע לאל-חפה אך נאלצו לשוב על עקבותיהם לאחר שהותקפו בידי המון זועם. תושבי כפר סמוך, ככל הנראה תומכים של אסד, חסמו את דרכם ולאחר שפנו לשוב נורו מספר יריות על רכביהם.

אמש הודיע צבא סוריה החופשי, ארגון המורדים החמוש הגדול ביותר, כי כוחותיו נאלצו להתפנות מהעיירה בשל ההפגזות הכבדות.

"אלפי אזרחים נותרו ללא הגנה מפני המיליציות העלוויות", התריע דובר הארגון.

 

ספק אם ההפגנות ידריכו את מנוחתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שמתמודד בקלות עם הפגנות מבית. אתמול יצאו רבבות לרחובות מוסקבה להפגין נגדו ולמען בחירות מוקדמות. לפני כניסתו של פוטין לתפקיד הניח הקרמלין למתנגדיו לקיים עצרות ענק. אך מאז התחיל את כהונתו השלישית כנשיא, הפגין פוטין עמדה נחרצת נגד המפגינים, ורק בשבוע שעבר חתם על חוק חדש ודכאני שלפיו יושתו קנסות כבדים על מי שישתתף בהפגנה לא מורשית. במסגרת החוק, הקנסות הנוכחיים הוכפלו פי 150 – כמעט משכורת שנתית ממוצעת ברוסיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה מול שגרירות רוסיה בתימן
צילום: EPA
הריסות בניין בדיר א-זור
צילום: AP
רכב פקחי או"ם בדמשק
צילום: EPA
פיצוץ בחומס
צילום: AFP PHOTO / HO / UNSMIS
מומלצים