שתף קטע נבחר

סקר: בעולם מאוכזבים ממדיניות החוץ של אובמה

בסקר שערך מכון "פיו" האמריקני ב-21 מדינות עולה כי רוב גדול מתנגד למדיניות החיסולים מהאוויר בפקיסטן ומאוכזב מעמדת הנשיא בסכסוך הישראלי-פלסטיני. בסין נרשמה הירידה הגדולה ביותר בתמיכה במדיניות החוץ של אובמה - מ-57% ל-27%

העולם מפנה עורף למעצמה החזקה בעולם? שיעור התמיכה הבינלאומית במדיניות החוץ של נשיא ארצות הברית ברק אובמה ירד בצורה חדה מאז נכנס לתפקיד ב-2009. כך עולה מסקר שערך מכון "פיו" האמריקני ב-21 מדינות. רשת BBC הבריטית דיווחה היום (יום ד') כי מתוך כל המדינות שנסקרו, הירידה הגדולה ביותר בתמיכה במדיניות החוץ של אובמה - מ-57 אחוזים ל-27 אחוזים - נרשמה בסין.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

מזכ"ל נאט"ו: התערבות צבאית בסוריה - לא הדרך הנכונה

ארדואן: נרשה ללמד טורקית בבתי הספר

 

מהסקר עולה כי הפצצות המל"טים האמריקניים בפקיסטן, אפגניסטן ותימן יצרו עוינות גדולה ביותר בעולם כלפי הנשיא האמריקני שמחזיק בתואר חתן פרס נובל לשלום. בממשל האמריקני טוענים כי התקפות המל"טים נועדו לפגוע בטרוריסטים, אך עד עתה הן בעיקר גבו את חייהם של אזרחים חפים מפשע. בעוד בארה"ב תומכים 62 אחוזים מהאמריקנים בתקיפות המל"טים, במדינות אחרות בעולם רק מיעוט קטן תומך בהן.

 

תקיפות המל"טים נועדו לפגוע בטרוריסטים, אך הרגו חפים מפשע (צילום: AFP   ) (צילום: AFP   )
תקיפות המל"טים נועדו לפגוע בטרוריסטים, אך הרגו חפים מפשע(צילום: AFP )

 

התמיכה הגדולה ביותר לאסטרטגיה האמריקנית - חיסולים מהאוויר - מגיעה מכיוון בעלת בריתה הקרובה בריטניה (44 אחוזי תמיכה). עם זאת, בצרפת, סין, מכסיקו, רוסיה וסין הביעו רוב המשתתפים בסקר של "פיו" התנגדות גדולה לתקיפות המל"טים האמריקניות.

 

בעוד בסין נרשמה הירידה הגדולה ביותר בתמיכה במדיניות החוץ של אובמה ועומדת כאמור על 27 אחוזים, ברוסיה היא ירדה מ-40 אחוזים ל-22 אחוזים ובמדינות אירופה היא ירדה מ-78 אחוזים ל-63 אחוזים. בחמש מדינות מוסלמיות שנסקרו בשנים 2009-2012, ירד שיעור התמיכה במדיניות החוץ האמריקנית מ-34 אחוזים ל-15 אחוזים.

 

סין היא הכלכלה המובילה בעולם? כך לפחות חשבו רוב משתתפי הסקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סין היא הכלכלה המובילה בעולם? כך לפחות חשבו רוב משתתפי הסקר(צילום: AFP)

 

סוגיית החיסולים מהאוויר לא הייתה היחידה שהטרידה את הנסקרים ב-21 המדינות, ורובם הגדול גילה אכזבה ממדיניותו של אובמה ביחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני במזרח התיכון. אם ב-2009 אמרו 79 אחוזים מהבריטים שגישתו של אובמה לסכסוך "צודקת", הרי שכעת רק 47 אחוזים מהם חושבים שאובמה פעל בצורה הוגנת ביחס לסכסוך. ברוסיה ירדה התמיכה באובמה בסוגיה מ-26 אחוזים ל-12 אחוזים, בגרמניה מ-84 אחוזים ל-61 אחוזים ובמצרים מ-19 אחוזים ל-9 אחוזים.

 

נקודה אחת שעלתה בסקר ועשויה להדליק נורות אדומות בוושינגטון היא שרוב הנסקרים – באירופה וגם בארה"ב - רואים בסין כמעצמה הכלכלית הגדולה בעולם ולא בארה"ב. עם זאת, במדינות כמו הודו, מכסיקו, פקיסטן וסין עדיין יש רוב גדול שמאמין שארה"ב היא הכלכלה המובילה בעולם.

 

בממשלו של אובמה יכולים להתעודד מהעובדה ששיעור גדול מהנסקרים במדינות כמו תוניסיה, ירדן ומצרים, מגלים אהדה לדרך החיים האמריקנית, וב-18 מדינות הביעו רוב הנשאלים הערכה למדע והטכנולוגיה האמריקניים. וגם: האידאות האמריקניות על דמוקרטיה נעשות פופולריות יותר ויותר בקרב נשאלים מתחת לגיל 30 בכמה מדינות, בהן תוניסיה וסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אכזב את תומכיו מעבר לים. אובמה
צילום: AFP
הבריטים תומכים בחיסולים האמריקניים מהאוויר האמריקניים
צילום: AFP
מומלצים