שתף קטע נבחר

אחמדינג'אד: אפרוש מהפוליטיקה ב-2013

בראיון לעיתון גרמני אמר נשיא איראן כי אין לו כוונה לנסות לשנות את החוק ולהתמודד לכהונה שלישית. על תוכניותיו לעתיד, הוא אמר: "אני מתכנן לחזור למדע"

נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, הוא אחד האישים השנואים ביותר בישראל וגם במערב. ייתכן כי בשנה הבאה הוא כבר לא יככב בכותרות - והסיבה לכך היא בירוקרטית. בראיון לעיתון גרמני אמר אחמדינג'אד, המכהן כנשיא מאז שנת 2005, כי לא יתמודד על כהונה שלישית ב-2013 - כיוון שהחוק באיראן לא מאפשר לו לעשות זאת - וכי יפרוש מהחיים הפוליטיים ויחזור למדע.

 

עוד חדשות על איראן:

איראן: עצרנו חשודים ברצח שני מדעני גרעין

איראן טוענת: התחלנו לפתח צוללת גרעינית

הלחץ על איראן: ארה"ב פטרה 7 מדינות מעיצומים

 

"שמונה שנים זה מספיק", אמר אחמדינג'אד (55) לעיתון הגרמני "פרנקפורטר אלגמיינר", בראיון שיתפרסם מחר. "אני מתכנן לחזור למדע", הוא הוסיף. לדבריו, החוק באיראן לא מאפשר לו להתמודד לכהונה שלישית רצופה ולכן אין לו כוונה לשנות את החוק כמו נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, ולהתמודד שוב. "אולי אהיה מעורב בפוליטיקה באוניברסיטה, אבל לא אקים מפלגה", הבטיח אחמדינג'אד, שתפקידו הקודם היה ראש עיריית טהרן.

 

אחמדינג'אד ניצח, לאחר סיבוב שני, בבחירות לנשיאות איראן שנערכו ביוני 2005. הוא גבר על חמישה מועמדים, ביניהם מי שנחשב למועמד המוביל הנשיא לשעבר, עלי אכבר האשמי רפסנג'אני. על פי נתונים שמסר משרד הפנים האירני זכה אחמדי נג'אד ל-62.2 אחוזים מקולות

 המצביעים ואילו רפסנג'אני קיבל רק 35.7 אחוזים. בבחירות לנשיאות שנערכו ביוני 2009 זכה לרוב גדול, והביס את יריבו העיקרי חוסיין מוסאווי.

 

נשיא איראן נכנס לחיים הפוליטיים בגיל צעיר. לאחר המהפכה האסלאמית באיראן בשנת 1979 ייסד אחמדינג'אד את ארגון הסטודנטים האסלאמיים באוניברסיטת טהרן למדעים וטכנולוגיה והיה לחבר במשמרות המהפכה. הוא השתתף בלחימה במלחמת איראן-עיראק, ועל פי כמה מקורות היה מעורב במספר מבצעים צבאיים חשאיים בעיראק.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד. מנשיא למדען
צילום: AFP
מומלצים