שתף קטע נבחר

במקום ללכת למשרד פשוט שלוף את הנייד

עד לא מכבר, משרד היה מקום היחיד בו היינו מקבלים את מגוון השירותים והתשתיות הנדרשות לביצוע עבודתנו. שולחן וכסא, רשת תקשורת, טלפוניה, מערכות מידע, קפה, וארוחת צהריים. כל אלו קיימים גם בבית או בבית הקפה הסמוך לבית או על שפת הבריכה במלון ביוון. למי זה מתאים?

לעתים כשאני יוצא לחופשה אני מוצא את עצמי מברך את ממציא הטלפון החכם מספר פעמים ביום על כך שבזכותו אני יכול לצאת לחופש ולהמשיך לעבוד ללא תלות במקום הימצאי.

 

 

כיום אני יכול לענות למיילים, לקחת חלק בשיחות ועידה, לטפל בנושאים שונים, לקרוא מסמכים ומצגות ובכלל להרגיש עם כשאני בלי. בלי משרד, מזכירה, אבל עם גישה מהירה לכל הפונקציות הנדרשות להמשיך ולנהל ארגון יצרני.

 

השאלה המיידית העולה במוחו של כל אחד היא "מדוע צריך להמשיך לעבוד כשאתה בחופשה?", ובכן השאלה האמיתית כנראה צריכה להיות "מה קורה לסביבת העבודה שלנו בשנים האחרונות", כי התשובה לזו טומנת בחובה את השינוי המהותי שחל בצורת העבודה שלנו, בשיטות הניהול ובדרך בה אנו בונים מבנה ארגוני בחברות אותן אנו מנהלים.

 

עד לא מכבר, משרד היה מקום בו היינו מקבלים את מגוון השירותים והתשתיות הנדרשות לביצוע עבודתנו. שולחן וכסא, פינה פרטית למחצה, רשת תקשורת, טלפוניה, מערכות מידע, קפה, וארוחת צהריים.

 

כל אלו קיימים גם בבית או בבית הקפה הסמוך לבית או על שפת הבריכה במלון ביוון.

 

התרחבות היכולות בתחומי שיתוף המידע ורוחב הפס העומד לרשותנו יצרו אופנה מעניינת לאחרונה, יותר עובדים יכולים ורוצים לעבוד מהבית. יכולים עקב כל היכולות הסביבתיות שמנינו קודם, ורוצים כל אחד לפי סגנון חייו ותפקידו.

 

האופנה הוגנת

יש באופנה זו משום הוגנות יתרה כלפי עובדים חרוצים ומוכשרים אשר ללא היכולת לעבוד מהבית היו נפלטים או עוזבים מרצון את מעגל העבודה. הורים לילדים צעירים רוצים בצדק רב לבלות זמן רב ככל שניתן עם צאצאיהם, עבודה מהבית מאפשרת להם ליהנות משני העולמות והכלכלה מרוויחה עוד עובד יצרני. לא רק עובדים אלא גם מנהלים "חולי שליטה" שלא מסוגלים להתנתק מהבלקברי גם כשהם בחופשה, יכולים סוף סוף לצאת לחופשה ולהמשיך לעבוד תוך כדי בילוי זמן איכות עם יקיריהם.

 

למעסיקים ישנם כמה יתרונות כלכליים מובהקים. עלות החזקת פס רחב בבית העובד וקו טלפון סלולרי הם זניחים לעומת החיסכון שמושג בהקטנת שטחי משרד וכל העלויות הנוספות שסובבות כגון חניה, תשתיות רשת וטלפוניה וכו'.

 

מעסיק יכול להעביר את עובדיו ל-50% עבודת משרד והיתר מהבית ובכך לצמצם שטחי משרד לשיטת הכיסא החם ובחלוקת זמן נבונה לחסוך עשרות אחוזים בעלויות המשרדים. כמובן שיש גבול לחסכון אבל בימים אלו גם חיסכון גבולי נראה טוב.

 

תלוי רצון

התמונה נראית פנטסטית, אך יש לה כמה מגרעות ומגבלות. ישנם לא מעט עובדים שאין ביכולתם להתרכז בסביבה ביתית או בית קפה והם זקוקים לזמן ולשקט במשרד כדי לבצע היטב את עבודתם. ישנם מקצועות בהם עבודת הצוות והמפגש היומי עם העובדים והמנהלים האחרים באותה מחלקה הינו יקר ערך ומפרה ואין לו תחליף למרות אפשרויות שיחות הווידאו. וכמובן שישנם מקצועות בהם חייבים להיות נוכחים פיזית במקום העבודה כדי לבצע את התפקיד.

 

מקצועות רבים שמחייבים עבודות צוות ימשיכו להצדיק את קיומם של משרדים, ומקצועות שמאפשרים עבודה מהבית יהפכו יותר ויותר תלויי יכולת ורצון של מעסיק ומועסק לנסות ולעבוד בפורמט זה עד למציאת האיזון הנכון.

 

אז מהי הנוסחה האידיאלית תשאלו, ובכן כמו במרבית השינויים החלים סביבנו עדיף גם שינוי כזה לקחת במנות מדודות.

 

להמשיך לעבוד במשרד ובמקביל לנסות לעבוד מהבית יום בשבוע או יותר ולראות איך חיים עם השינוי והאם השינוי מתאים לנו. ותמיד כדאי לזכור שהיעדרות ממושכת מן המשרד עקב עבודה בבית יוצרת נתק מסוים בין אלו שממשיכים לבוא למשרד לבין אלו שמתנתקים. רצוי לשמור על איזון כמפתח להצלחה גם בתחום הזה. 

 

הכותב הוא נשיא וריפון ישראל וסגן נשיא בכיר בווריפון בעולמית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כמו להיות במשרד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
מתאים ל"חולי שליטה"
צילום: shutterstock
לייזי ינאי: "להרגיש עם כשאתם בלי"
צילום: מרקו זילברמן
מומלצים