שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, AP, AFP

20 חיילים סורים נהרגו. פוטין: רק חלק נגד אסד

בלחימה כבדה בין הצבא למורדים באזור לטקיה נהרגו גם חמישה מורדים. נשיא רוסיה: "העם הסורי הוא שצריך לבחור את הממשלה הבאה, לא אנחנו". אובמה: עמדת רוסיה וסין לא תואמת את שלנו, אבל גם הן חוששות ממלחמת אזרחים

לפחות 20 חיילים מצבא סוריה נהרגו הבוקר (יום ד') בלחימה עם המורדים באזור לטקיה שבצפון-מערב המדינה. כך מסר ארגון סורי שמושבו בלונדון ומגדיר עצמו ארגון זכויות אדם. לדברי נשיא הארגון, ראמי עבד אל-רחמן, הלחימה פרצה במהלך הלילה ונמשכה עד לשעות הבוקר המוקדמות, ובמהלכה נהרגו גם חמישה מורדים.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

בתוך כך חזר הלילה נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, על עמדתו לפיה על העם הסורי לבדו לקבוע אם בשאר אסד צריך לפרוש מתפקידו כנשיא המדינה. פוטין, שבארצו הוטחה ביקורת בשבוע האחרון בעקבות דיווחים כי היא ממשיכה לחמש את צבא אסד הטובח במתנגדיו, אמר כי רק חלק מהסורים "שמיוצגים על ידי חמושים" רוצים שאסד יפרוש.

 

אובמה ופוטין נפגשו. חילוקי הדעות נותרו בעינם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אובמה ופוטין נפגשו. חילוקי הדעות נותרו בעינם(צילום: AFP)

 

"חשוב להגיע למצב שבו הסורים יבחרו את ממשלתם הבאה בעצמם באמצעות משא ומתן בין הארגונים בסוריה", אמר פוטין במסיבת עיתונאים בשולי ועידת ה-G20 במכסיקו. "צריך להגיע להסכמה על הביטחון והאינטרסים של כל הצדדים, לא כמו במדינות מסוימות בצפון אפריקה, שם האלימות נמשכת למרות החלפת המשטר". פוטין רמז בכך ללוב, שרוסיה התנגדה להדחת שליטה מועמר קדאפי ומאז סילוקו בסיוע המערב שוררת בה מידה רבה של אנרכיה וקרבות בין פלגים יריבים נמשכים בה.

 

נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר הלילה מצדו כי עמדת סין ורוסיה "אינה מתיישבת" עם זו של ארה"ב ומדינות אחרות בנוגע לסוריה, אולם מנהיגי שתי המדינות מכירים בסכנה של מלחמת אזרחים שם. "האמונה האישית שלי, ושיתפתי אותם בכך, היא שאינני רואה תרחיש שבו אסד נשאר והאלימות פוחתת", אמר אובמה. נשיא ארה"ב נפגש בשולי הוועידה עם פוטין ועם נשיא סין, הו ג'ינטאו.

 

ארונות הרוגים בדרעא, סוריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ארונות הרוגים בדרעא, סוריה(צילום: רויטרס)

 

סוריה היא בעלת הברית האחרונה של רוסיה במזרח התיכון, והיא צרכנית גדולה של כלי נשק סובייטיים ורוסיים בארבעת העשורים האחרונים. היא רכשה מטוסי קרב, מסוקים, טילים, כלי רכב משוריינים וכלים צבאיים אחרים בעלות של מיליארדי דולרים. רוסיה גם מסכלת כל יוזמה לסנקציות בינלאומיות משמעותיות על משטר אסד או ניסיון לקדם במועצת הביטחון של

האו"ם, שם יש למוסקבה זכות וטו, התערבות צבאית שתביא להפלת המשטר בדמשק.

 

מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון אמרה בשבוע שעבר כי לארה"ב יש עדויות לכך שמוסקבה שלחה מסוקי קרב לאסד. רוסיה הכחישה בהמשך את הטענות, וטענה כי מדובר במסוקים השייכים לדמשק ועברו תיקונים ועבודות תחזוקה בלבד ברוסיה. אתמול דווח כי נחשפה ספינה רוסית שנשאה מסוקי קרב לסוריה, וכי בעקבות הפרסום - היא שבה על עקבותיה בחזרה לרוסיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא רוסיה פוטין. גיבוי לאסד
צילום: AFP
מומלצים