שתף קטע נבחר

מחאה גם בי-ם: עיכבו את הרכבת הקלה ונעצרו

כ-200 בני אדם הגיבו לאירועים האלימים אמש בתל אביב בהפגנה מקומית בירושלים. הם ניסו לחסום את תוואי הרכבת הקלה, וטענו לאלימות משטרתית בפינויים. גם בחיפה הפגינו עשרות, ובתל אביב עצמה "התכנסו כדי לשוחח"

העימותים האלימים בין מפגינים לשוטרים אמש בתל אביב הולידו הערב (יום א') "רעשי משנה" ברחבי הארץ. כ-200 מפגינים בירושלים ניסו לחסום את תוואי הרכבת הקלה ופונו בכוח על ידי שוטרים. בחיפה הפגינו עשרות נגד האלימות המשטרתית ובתל אביב ניסו ללקק את הפצעים ושוחחו על אירועי אתמול.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

המפגינים בבירה התאספו מול בית ראש הממשלה וניסו לחסום בדרכם לכיכר ציון את מסלול נסיעת הרכבת הקלה בעיר. הם פונו על ידי שוטרים, אך הצליחו לגרום לעיכובים בנסיעתה. שני בני אדם נעצרו במהלך האירועים ונלקחו לחקירה במטה המחוז, לשם הגיעו חבריהם והביעו תמיכה.

 

מפגינים מול שוטרים, הערב. "השוטרים היו אלימים" (צילום: שמואל פרידמן) (צילום: שמואל פרידמן)
מפגינים מול שוטרים, הערב. "השוטרים היו אלימים"(צילום: שמואל פרידמן)

 

על הפסים. מפגינים מול שוטרים בירושלים (צילום: שמואל פרידמן) (צילום: שמואל פרידמן)
על הפסים. מפגינים מול שוטרים בירושלים(צילום: שמואל פרידמן)
 

דרישה לצדק חברתי, הערב בירושלים. "מנסים להשתיק אותנו" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
דרישה לצדק חברתי, הערב בירושלים. "מנסים להשתיק אותנו"(צילום: EPA)

 

"כוחות המשטרה מנסים להשתיק אותנו. לא היינו אלימים וזכותנו לצעוד במרחב הציבורי", אמרה ל-ynet עידן פינק, תושבת שכונת קטמון שהשתתפה בהפגנה הסוערת. "מי שהיו אלימים אלו דווקא השוטרים. יצאנו לרחובות על מנת למחות ואנו לא מתכוונים לעצור את זה. מי שחשב שבמשך שנה שלמה נתייאש, נהיה נחמדים ונפסיק את המחאה - טעה".

 

ארז וגנר, פעיל נוסף שהפגין בירושלים, אמר כי "עד שלב מסוים ההתנהלות הייתה רגועה. לא חסמנו את הרכבת אלא הלכנו לצִדהּ וגרמנו לה להאט. עברנו רק באור ירוק. השוטרים והפרשים הם אלו שהעיפו אותנו לצדדים, הם תפסו מספר מפגינים והחטיפו להם מכות. הם זרקו אותם לצדדים".

 

במשטרת ירושלים הבהירו כי מדובר בהפגנה בלתי חוקית. מהמשטרה נמסר כי היא לא תאפשר כל ניסיון לשבש את חייהם של עשרות אלפי תושבי העיר ותשתמש בכל האמצעים החוקיים שברשותה, כדי למנוע מהם לעשות כן.

 

צפונה משם, בחיפה, הפגינו כ-80 בני אדם ברחוב חורב בעיר נגד אלימות המשטרה, כהגדרתם. המפגינים קראו לראש הממשלה בנימין נתניהו להתפטר ודרשו לאפשר להם להמשיך במאבקם הכלכלי. "לא נשתוק ונמשיך את המאבק שלנו עד הסוף", הצהיר דן, אחד המפגינים במקום.

 

כיכר הבימה בתל אביב, נקודת הזינוק לסדרת אירועים אלימים ששטפו את העיר במהלך הלילה, אירחה היום כ-25 בני אדם בלבד, שהתכנסו ושוחחו על ההפגנות. מאוחר יותר, הפגינו מעט באזור, שעה שחלקם הביע אכזבה מהנוכחות הדלילה.

 

במהלך היום, הגישה המשטרה כתבי אישום נגד 14 מעצורי ההפגנה האלימה בתל אביב. המפגינים מואשמים בהפרעה לסדר הציבורי ובהתפרעות במקום ציבורי. בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בעיר, הפתיעה המשטרה את הנוכחים כשביקשה להאריך את מעצרם של החשודים עד תום ההליכים נגדם, בקשה השמורה בדרך כלל לחשודים בעבירות חמורות

יותר.

 

"חופש הביטוי והזכות להפגין הן זכויות בסיסיות ויש להקפיד שאינן נפגעות, ללא פגיעה בסדר הציבורי", אמר השופט צחי עוזיאל, שדחה את בקשת המשטרה ושִחרר את העצורים. "עם זאת, אין המדובר בזכויות בלתי מוגבלות ומי שמבקש לממשן או ליהנות מהן, עליו להקפיד שהוא עושה כן, תוך קיום הוראות החוק ומבלי שיהיה בכך כדי לפגוע בסדר ובביטחון הציבורי או לסכן את קיומו".

 

בהכנת הידיעה השתתפו חסן שעלאן וגלעד מורג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים ושוטרים, הערב בירושלים
צילום: נועם (דבול) דביר
מפגינים ושוטרים מתעמתים בתל אביב
צילום: AFP
עימות אלים, אמש בתל אביב
צילום: AFP
מומלצים