שתף קטע נבחר
צילום: Index open

חם-מתקרר-קר-קפוא: כלים להכנת גלידות

לקראת החום שעוד צפוי לנו ולכבוד החופש הגדול, מירי צל דונטי אספה ובדקה את מיטב הכלים שיצננו את האווירה ואיתם תוכלו להכין גלידה ומשקאות צוננים

החופש הגדול בפתח והחום הגדול והמעיק של עונת הקיץ כבר פה - חיפשתי ומצאתי דרכים קולינריות מהנות לצנן את הימים החמים האלה ובאותה הזדמנות לתת לילדים עיסוק. האמת, מה נעים יותר מללקק גלידה בקיץ? לשתות משקאות צוננים. להלן צרור כלים, אביזרים מתכונים ורעיונות שיצננו את הקיץ וישמחו את החיך: 

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מכונות להכנת גלידה ביתית

 

בקיץ אנחנו צורכים גלידה בכמויות גדולות. ההכנה בבית מאפשרת ליצור גלידה טרייה, רכה וטעימה, מחומרים איכותיים ללא תוספות ומשמרים. אני מרבה להכין גלידה מיוגורט ולהפתעתי הרבה גם הקטנטנים אוהבים אותה, לא פחות מגלידת שוקולד או תות. קל ופשוט להכין גלידה במכונה. מערבבים מספר חומרים ותוך שעה, שעה וחצי הגלידה מוכנה.

 

מכונה להכנת גלידה "פרוסט" FROST

המכונה בנויה עם קומפרסור, למעשה זהו פריזר קטן שמקפיא תוך כדי ערבוב. מכניסים את התערובת הרצויה לתוך הדלי עם המערבל ומפעילים. התערובת תתקרר לאיטה ותקפא, המערבל ימנע היווצרות גושים וגבשושיות קרח. בתום הפעולה ישמע צפצוף של הטיימר. בסיום ההכנה המכונה תמשיך לשמור על הקור שעה נוספת. להשיג בחנויות הפודיס ובחנויות קפה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מכונה להכנת גלידה "איי קרים" I-CREAM

מכניסים את כלי הקיבול להכנת הגלידה למקפיא. לאחר מספר שעות, כשהמיכל קפוא, מוציאים מהפריזר מכניסים לתוכו את תערובת חומרי הגלידה ומפעילים את המערבל. הגלידה מוכנה תוך כשעה תלוי בחומרים. החיסרון, כדי להכין גלידה נוספת יש להקפיא שוב את הכלי. היתרון, מחיר המכונה זול יותר מזו עם הקומפרסור. להשיג ברשת ה"קוק סטור".

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מצננים את הקיץ לילדים

גם מצננים וגם משחקים. כמה אביזרים ומשחקים שיעסיקו וישמחו את הילדים בימי החופש החם.

 

משחקים של חברת "יצירה" מסדרת השף הצעיר:

 

מסיבת ברד

מכניסים למיכל גוף המכונה קוביות קרח, מסובבים את הידית הקרח מתרסק, מתקבלים פתיתי ברד. מוסיפים תרכיז ממותק ומגישים. הערכה מכילה: מכונה, 2 כוסות ו-2 כפיות מחליפות צבעים, 10 גביעים חד פעמיים ומדבקות זוהרות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מסיבת גלידה

בוחרים מתכון לגלידה או לסורבה מתוך מבחר מתכונים רב בחוברת המצורפת, מערבבים את החומרים ומכניסים את התערובת לשני מיכלי הכלי. מפעילים לפי ההוראות ומכניסים למקפיא. המערבל יסתובב תוך כדי הקפאה וימנע מהתערובת להפוך לגוש קפוא. התוצאה תתקבל תוך כשעה וחצי לשמחת הילדים. הערכה מכילה: מכונת גלידה למעט בטריות, חוברת מתכונים גביעי גלידה חד פעמיים ומדבקות זוהרות.

 

  • שני המשחקים מומלצים מגלאי 7-8 אך בהשגחת מבוגר ניתן לשמח גם צעירים יותר. להשיג בחנויות צעצועים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבניות סיליקון על רגליים SILLY-FEET "ווילטון" WILTON להכנת קאפקייק

תבניות מיועדות להכנת קאפקייק אך הן עשו המון רושם ושימחו את הילדים כמיכל גלידה. להשיג בחנויות אפייה ואביזרי מטבח.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קישוטים מתוקים של "קוקיס":

 

דמות בובה לליקוק גלידה של "לג'נדה" LEGGENDA

בכל פעם שמסובבים את הרגלים גלידה בצורת ספגטים צצה מהראש. מלקקים נהנים ולא מתלכלכים. ניתן למלא את גוף הבובה שוב ושוב ולהמשיך ללקק. גלידה מצוינת עשויה מחומרים טבעיים, פירות טריים ללא ביצים, חומרי גלם מאיטליה. טעמתי ממבחר שבעים הטעמים, אהבתי במיוחד את השורבטים והגלידות מאגוזים ופיסטוק. אתר: http://www.leggenda.co.il/

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבניות להקפאה

 

תבנית לקוביות קרח "אוקסו" OXO

אני מגדלת בגינה המון עשבי תיבול, בקיץ כשיבול הבזיליקום עצום אני מכינה רוטב פסטו ומקפיא בקוביות בתוך תבנית קוביות. המכסה שומר על הטריות ורחות המקפיא לא מקלקלים את הפסטו. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבנית לקוביות קרח "טולס" TOOLS

מקפיאים מים עם תרכיז בכמות כפולה. מכניסים לכוס המים הקרים. המים מקבלים טעם מתקתק. משקה מרווה ויפה.

מוזגים את הנוזל לתבנית דרך הפתח המרכזי, אוטמים ומכניסים למקפיא. להשיג ברשת ה"קוק סטור".

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבניות סיליקון להכנת גלידות וארטיקים "סיליקון מרט" SILICONMART - כל התבניות מיועדות גם לאפייה עד לחום של 230 מעלות צלזיוס. להשיג בחנויות אביזרי המטבח ובחנויות המתמחות באפייה.

 

תבנית להכנת קסטה עגולה

בצילום קסטה מגלידת יוגורט בין שתי וופלות תוצרת עצמית, מתכון בהמשך, מקושטת בסוכריות קישוט של "קוקיס".

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

גלידת יוגורט

המרכיבים: 

5 גביעי יוגורט אקטיביה

100 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את היוגורט והסוכר ומכניסים למכונת הגלידה.
  2. ניתן להוסיף מלון, משמיש או כל פרי אחר מרוסק ותוספת סוכר לפי הטעם.

 

שתי תבניות ומגש להכנת קסטה מלבנית

עם גלידה וניל ופירורי שוקולד תוצרת עצמית בין שני ביסקוויטים לקסטה (להשיג במרכולים).

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

 

תבנית לעוגה ותבנית לקישוט העוגה

כדי ליצור את העוגה יש צורך ב-3 תבניות סיליקון, השתיים בצילום ובתבנית לכדורי גלידה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תבנית ומגש לכדורי גלידה ענקיים

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תבניות להכנת ארטיקים וקרטיבים ביתיים

בצילום ארטיקים בצורת לב מיוגורט פירות וארטיקים ספירלה מדני שוקולד.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תבנית "ווילטון" WILTON

הקפאתי בתחתית התבנית גלידה, הנחתי מעל עוגיה, הוצאתי מהמקפיא וקישטתי בנצנצים מתוקים של"קוקיס".

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

תבנית למוסים וג'לי "טאפרוור" TUPPERWARE

בצילום ג'לו מולד, מתכון אמריקאי: בתחתית ג'לי פטל במחצית כמות המים, כשבג'לי קפא מכניסים לתבנית תערובת של קצפת משמנת מתוקה, ג'לי ללא טעמים מומס במי אננס מקופסא, חתיכות אננס ומרשמלו. מכניסים למקרר למספר שעות נוספות. הופכים ומגישים. להשיג דרך האתר: http://www.tupperware-il.co.il/.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

 

שומרים על הקור

בקיץ כשמתניידים יש צורך בכלי קיבול לשמירת הקור. למזון ובעיקר לשתייה. כמובן שבאותם אביזרים ניתן לשמור גם על חום.

 

תרמוס "וולירה" VALIRA

הגלידה שהכינה אחותי בושי לכתבה - היא הכניסה למיכל הפנימי של התרמוס ולתחתית קוביות קרח לתחתית. הגלידה הגיעה לצילומים אחרי שעה ארוכה באותו מרקם בו היא החלה את המסע. התרמוס שומר על קור 8 שעות בין 5-15 מעלות צלזיוס וחום 6 שעות בין 60-95 מעלות צלזיוס. מעולה לפיקניקים ולים. להשיג בחנויות הפודיס.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

גלידה בזיליקום של בושי

גלידת בזיליקום קייצית ומרעננת כתוספת ארומטית מיוחדת לעוגות חמות או קרות ופירות קיץ. המתכון באדיבות ״במטבח של בושי״ - סדנאות בישול ים תיכוני אינטימיות באווירת פרובנס בכפר שמריהו www.bossi.co.il

 

המרכיבים:

1 ליטר גלידה וניל, מרוככת

8 כוסות עלי בזיליקום לא דחוסים

1/2 כפית מלח

 

קליפה מגוררת מלימון

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים למשך כמה שניות את הבזיליקום במים חמים מומלחים קלות. מעבירים למי קרח, סוחטים ומייבשים.
  2. קוצצים את עלי הבזיליקום במעבד מזון עם 3 כפות גלידה.
  3. מוסיפים את שאר הגלידה ומערבבים.
  4. שומרים במקפיא עד ההגשה.

 

תרמוס לשתיה קרה וחמה BOULEILLE

תרמוס קלאסי לקפה קר או חם, מכיל 450 מ"ל. אני נהנית מלגימת קפה קר תוך כדי נסיעה. בשל גודלו ניתן לתחוב אותו לתוך התיק. יבואן "ניופאן גורמה".

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

 

קנקן מים "לה ג'רה" LA JARRA וכוסות "רקווה" CERVE

הקנקן מגיע עם גליל פנימי - מקפיאים אותו בפריזר, ממלאים את הקנקן במים או במשקה אחר, מכניסים את הגליל הקפוא לקנקן לשמירת הקור. תנועת מזיגה מזיזה את הגליל ופותחת את המכסה אוטומטית. המכסה נסגר כשהוא ניצב על השולחן.

כוסות שתייה קרה צבעוניות בעיצוב כוסות שתייה חד-פעמיות. להשיג בארקוסטיל נמל תל אביב.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

 

  • הגלידה בכתבה היא של גלידה לג'נדה LEGGENDA
  • הקישוטים המתוקים של "קוקיס" COOKISS - קישוטים יפיפיים לעוגות וגם לגלידות בצורות רבות ומשעשעות: סוכריות מזרה, קישוטי עוגות מרצפן ובצק סוכר. פרטים נוספים באתר: http://www.cookiss.co.il/   
  • צילומים: דודו אזולאי
  • מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.
  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

  • לכל הכתבות של מירי צל דונטי


 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
"שערות" של גלידה
צילום: דודו אזולאי
מומלצים