שתף קטע נבחר

קרח מתוק: גרניטה שוקולד

במקום לצאת מהבית בחום הגדול, רוני ונציה מלמדת אתכם איך מכינים, בקלי-קלות, גרניטה שוקולד גבישית ומרעננת כמו בבתי הקפה וללא צורך במכונת הברד המיוחדת

כן, אפשר להכין ברד גבישי גם בלי מכשיר מסתובב כמו בבתי קפה, להימנע מטעם לוואי מלאכותי ולהתענג על קינוח מרענן במרקם מושלם.

 

עוד בערוץ האוכל:

פיש אנד צ'יפס: המדריך

 

גרניטה שוקולד

המרכיבים:

3 כוסות חלב ‭3%)‬ שומן)

‭1/3‬ כוס + 1 כף סוכר ‭85)‬ גרם)

‭1/4‬ כוס פולי קקאו גרוסים (בחנויות מתמחות)

3 כפות ‭16)‬ גרם) אבקת קקאו איכותי מנופה

‭3/4‬ כפית תמצית וניל

 

מצננת את האווירה - גרניטה שוקולד (צילום: גיא בלומנשטיין) (צילום: גיא בלומנשטיין)
מצננת את האווירה - גרניטה שוקולד(צילום: גיא בלומנשטיין)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים בסיר גדול וכבד, מחממים מעל להבה בינונית ומערבבים מדי פעם עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. 
  2. מסירים מהאש ויוצקים לקערה בינונית. מצננים בצד עד שהתערובת הופכת לפושרת, ואז מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה, עד שהיא קרה לגמרי.
  3. מסננים את התערובת דרך מסננת צפופה לתבנית פיירקס בגודל ‭20X30‬ ס"מ ובגובה של כ‭5-‬ ס"מ.
  4. מניחים לכמה שעות במקפיא (או כל הלילה‭,(‬ עד שהתערובת קפואה. מעבירים את פולי הקקאו לקערית קטנה, מכסים ושומרים במקרר.
  5. מוציאים מהמקפיא ומניחים כמה דקות בצד, עד שניתן לשבור את התערובת לחתיכות קטנות בעזרת מרית מתכת. מעבירים את חתיכות הגרניטה הקפואה למיכל מעבד מזון וגורסים בפעימות קצרות וקצובות, עד שמתקבלת תערובת גבישית של "קריסטלים" קטנים-בינוניים. נזהרים מגריסת יתר.
  6. מחזירים לתבנית הפיירקס ומערבבים פנימה בזהירות את פולי הקקאו.
  7. מעבירים למכל אטום ומכסים בניילון נצמד מתחת למכסה, למניעת היווצרות גבישי קרח. מקפיאים כמה שעות עד שהגרניטה קפואה ונוקשה. מגישים בכוסות או בקעריות, אפשר להוסיף תלולית קצפת.

 

גרניטה שוקולד (צילום: גיא בלומנשטיין) (צילום: גיא בלומנשטיין)
גרניטה שוקולד(צילום: גיא בלומנשטיין)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא בלומנשטיין
גרניטה שוקולד
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים