שתף קטע נבחר

כ-100 מפגינים הגיעו למשרדי הוועד האולימפי

הג'ודוקא לשעבר, יואבל רזבוזוב, ארגן הפגנה בניסיון לבטל את הקריטריון הישראלי, מפגינים רבים הגיעו והקימו רעש סביב המשרדים בהדר יוסף. רזבוזוב: "הם יראו שאנחנו לא מפחדים"

שלב המחאה יצאה לדרך. עשרות אנשים, בהם ספורטאי עבר, הגיעו היום (ה') למשרדי הוועד האולימפי, כדי למחות כנגד הקריטריון הישראלי. בין המפגינים: יואל רזבוזוב, שהוביל את המחאה, גל יקותיאל, שסיים במקום החמישי באולימפיאדת בייג'ינג 2008, נועה לאור - סגנית אלופת אירופה לג'וניור, ומייטב מאמני הג'ודו בארץ לצד דור העתיד, מצויידים כולם בחליפות ג'ודו, למרות החום הכבד.

 

  • יורו 2012 - הנבחרות, הכוכבים, האיצטדיונים, התמונות

 

בין הסלוגנים שנצעקו בהפגנה בלטו: "איפון לקריטריון", ו-"טומי וגיא לאולימפיאדה". בין הנוכחים ניתן היה למצוא גם צמד שוטרים, שנקרא למקום עקב ההפגנה, אך לאחר שהוצגו האישורים המתאימים, השוטרים התרצו ועזבו את המקום.

 

מפגינים בכניסה לוועד האולימפי (צילום: אורן אהורני) (צילום: אורן אהורני)
מפגינים בכניסה לוועד האולימפי(צילום: אורן אהורני)

 

"צריך לוותר על הקריטריונים, לעצור ולתקן את העוול הזה", אמר רזבוזוב, "יש הרבה ספורטאים שלא הגיעו לאולימפיאדה בגלל הקריטריונים האלה, כמו אריק זאבי באטלנטה. אנשים מבינים שלהיכנס לאולימפיאדה זו עוצמה, רק לא אצלנו. נפעיל את כולם, הם יראו שאנחנו לא מפחדים, ונמשיך במאבק כל עוד נראה שעושים דברים לא צודקים. אולי נקים גוף שיארגן את כל הספורטאים האולימפיים, ונראה לכולם איך אפשר לשנות כאן דברים".

 

מה עוד חדש ב-ynet ספורט?

גל יקותיאל הוסיף ואמר: "אני מכיר את טומי ארשנסקי, ויודע שיש לו פוטנציאל ענק להצלחה באולימפיאדת ריו 2016, ויכול להפתיע גם הפעם בלונדון. לא פעם נכנסו ספורטאים דרך כרטיס חופשי, והשיגו גם מדליה. הם לא יצטערו על זה. יש פה סולידריות בין כמה ענפים, הקריטריונים הבינלאומיים מספיק קשים, ומי שמשיג אותם צריך להיכנס לאולימפיאדה ללא שום שיקולים אחרים. אני מאמין שעדיין אפשר לשנות את ההחלטה".

 

השלטים הבולטים בהפגנה. משהו ישתנה? (צילום: אורן אהורני) (צילום: אורן אהורני)
השלטים הבולטים בהפגנה. משהו ישתנה?(צילום: אורן אהורני)

 

ירון לוי, מארגן ההפגנה הוסיף: "אני בעצמי לא הצלחתי להיכנס לאולימפיאדה עקב פציעה, ואני מרגיש צורך עז לעזור לטומי וגיא להיכנס לאולימפיאדה,

וזה יהווה מבחינתי סגירת מעגל. ובאופן החברתי, זה יעניק הרבה תקווה לצעירים, שיכלו לממש את החלום האולימפי ללא מכשול הקריטריון הישראלי".

 

מן הוועד האולימפי בישראל נמסר בתגובה: "הקריטריון הלאומי אינו בבחינת המצאה ישראלית, ולא פטנט ישראלי. ישנן עוד מדינות המחליטות על קריטריון לאומי בנוסף על הקריטריון הבינלאומי. אנשי המקצוע והאיגודים, כולם יחד, שותפים להמלצות האלה ולקביעת הקריטריונים לאורך כל התהליך הממושך של כשלוש שנים. כל הדרישות המקצועיות ידועות מראש על ידי כולם כבר למעלה משנתיים, ופורסמו ברבים. החלטות לא משנים מעכשיו לעכשיו. אחרי מחזור לונדון, כמו אחרי המחזורים האולימפיים הקודמים, ידונו בכל נושא הקריטריונים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהורני
יואל רזבוזוב בהפגנה
צילום: אורן אהורני
מומלצים