שתף קטע נבחר

בלי לגלגל: פשטידת סושי

אחת הבעיות בהכנת סושי ביתי היא ההתמודדות עם הגלגול שלא תמיד מצליח. במקום זה נסו להכין פשטידת סושי - לא צריך לגלגל, רק להניח את המרכיבים שאנחנו אוהבים, לכסות באורז ואצות ולחתוך למשולשים

אם אתם מאוהבי הסושי, סביר להניח שנתקלתם לא פעם בבעיית גלגול האצה בצורה נכונה, כזו שלא תגרום לו להתפרק בדרך מהצלחת לרוטב הסויה ואל הפה שלכם. המחלצות השונות, השיטות והטיפים לא תמיד מועילים במקרים אלה ולפעמים הייאוש משתלט ואז פשוט מרימים טלפון ופותרים את הסיפור בהזמנת סושי ממסעדה. אבל לאלה שעדיין לא התייאשו לחלוטין ומוכנים לנסות עוד שיטה אחת שאין בה גלגול אבל היא לא גורעת מטעמו של הסושי, נסו את המתכון הבא.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בלי לגלגל - סושי משולש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בלי לגלגל - סושי משולש(צילום: shutterstock)

 

פשטידת סושי

המרכיבים (לתבנית 30X20):

לאורז:

2 כוסות אורז עגול או אורז סושי

3 כוסות מים

1/3 כוס חומץ אורז יפני

1 כף סוכר

1/4 כפית מלח

 

למילוי הפשטידה:

200 גרם רצועות סלמון מעושן (מגיע מוכן בשקית) או סלמון פרוס דק (כמו קרפצ'יו)

מעט מיונז

חבילת אצות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז (עד שהמים נשארים צלולים) ומניחים בסיר.
  2. מכסים את האורז במים ומשרים אותו כך למשך כחצי שעה.
  3. מבשלים את האורז עד למרקם אל-דנטה. משאירים את הסיר מכוסה למשך חצי שעה, כשהסיר עומד על סמרטוט רטוב.
  4. מכינים את תערובת החומץ: מערבבים יחד על מחבת חמה את החומץ, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס, אין צורך לביא לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
  5. מניחים את האורז בקערה ומוודאים שהוא מופרד אחד-אחד ללא גושים. יוצרים בורות בעזרת סכין ושופכים מעל לאורז את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות רבה וכמה שפחות את התערובת ומניחים לה להתקרר - יש הממליצים לקרר בעזרת מאוורר ואף לערבב בכלי עץ כדי לשמור על טעם האורז.
  6. מרכיבים את הפשטידה: מניחים שכבה אחת של אצות בתחתית התבנית, מורחים מעט מיונז (אפשר לערבב את המיונז עם מעט ג'ינג'ר מגורר). מהדקים מחצית מכמות האורז לשכבת האצות. מעל מניחים פרוסות של סלמון, אפשר להוסיף גם רצועות מלפפון, רצועות חביתה (2 ביצים, מטגנים לחביתה גדולה וחותכים לרצועות דקות) ולמעשה כל מה שאוהבים בסושי.
  7. מניחים מעל לסלמון עוד שכבת אורז ומעליה סוגרים עם שכבת אצות.
  8. פורסים את הפשטידה למשולשים ומגישים עם רוטב סויה, טריאקי וואסאבי.

 

  • אם רוצים לוותר על שכבת אורז אחת, אפשר - מניחים את האצות, מורחים מעט מיונז, פורסים את הסלמון ומעל מניחים את האורז, סוגרים עם עוד שכבת אצות.
  • אם רוצים סושי Inside-out פשוט מחליפים בין שכבות האורז לשכבות האצות.

 

משולשי סושי (צילום: MCT) (צילום: MCT)
משולשי סושי(צילום: MCT)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא חייבים לגלגל אותו - סושי
צילום: Index open
מומלצים