שתף קטע נבחר

צילום: AP

חרם הנפט נכנס לתוקף. איראן: נישאר אקטיביים

בעקבות סירובה של טהרן להפסיק את תוכניתה הגרעינית ולאפשר כניסת פקחים לשטחה, נכנס היום לתוקפו חרם הנפט של האיחוד האירופי. טהרן: "נתעמת עם מדיניות עוינת כלפינו, הסנקציות שהטילו אויבינו לא ישפיעו על הכלכלה שלנו"

נגיד הבנק המרכזי של איראן, מחמוד בהמני, אמר כי ארצו לא תישאר "פסיבית" בתגובתה לאמברגו הנפט של האיחוד האירופי שנכנס היום לתוקפו. לפי דיווח בסוכנות הידיעות האיראנית "מהר", בהמני הזהיר כי טהרן "תתעמת" עם מדיניות עוינת כלפיה, והצהיר כי בידי המדינה מספיק עתודות מטבע-חוץ כדי לעמוד בדרישות הייבוא.

 

עוד חדשות בעולם :

 

דבריו של נגיד הבנק המרכזי האיראני הם התגובה הראשונה של בכיר איראני לחרם הנפט שנכנס היום לתוקפו בעקבות סירובה של טהרן להפסיק את תוכניתה הגרעינית ולאפשר פיקוח של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) במתקניה הגרעיניים. איראן מכחישה כי תוכנית הגרעין שלה נועדה למטרות צבאיות וטוענת כי היא נועדה למטרות אזרחיות, בהן ייצור חשמל.

 

יצרנית הנפט השנייה בגודלה באופ"ק מפסיקה למכור לאירופה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
יצרנית הנפט השנייה בגודלה באופ"ק מפסיקה למכור לאירופה(צילום: AFP)

 

שר הנפט של איראן, רוסתם כאזמי, התבטא גם הוא בסוגיית החרם האירופי ואמר כי "הסנקציות שהטילו אויבותיה של איראן לא מהוות בעיה עבורנו ולא תהיה להן כל השפעה על הכלכלה שלנו משום שהממשלה קיבלה החלטות הכרחיות ומוכנה להתמודד עם העיצומים".

הוא הוסיף כי "הנפט האיראני נמכר כל הזמן בשווקים הבינלאומיים ורק החלק שנועד לאירופה הופסק". לדבריו, איראן מצאה "לקוחות חדשים" לנפט שלה, אך הוא לא ציין במי מדובר.

 

בשבוע שעבר דחקה איראן באיחוד האירופי לשקול שוב את האמברגו על הנפט.

איראן הבהירה כי היא מעוניינת בשיחות ולא בעימות ושר החוץ האיראני, עלי אכבר סאלחי, אמר: "אף אחד לא ירוויח מעימות".

 

איראן היא יצרנית הנפט השנייה בגודלה ביותר באופ"ק (ארגון המדינות המייצאות נפט), ו-80 אחוזים מרווחי הייצוא שלה מגיעים ממכירת נפט גולמי. חרם הנפט הנוכחי מצטרף לשורה של סנקציות שהוטלו בשנים האחרונות על הרפובליקה האיסלאמית ופגעו בכלכלתה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש לו מספיק כסף בקופה? אחמדינג'אד במתקן זיקוק נפט
צילום: AFP
לחץ בינלאומי על טהרן. קלינטון ואשטון
צילום: רויטרס
מומלצים