שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הו מאמא: שירותי קייטרינג הבוטיק הטובים בישראל
    אחרי כיתותי הרגליים, מגיע שלב הסיכומים. הילה רגב מכתירה את 7 שירותי הקייטרינג הטובים ביותר לחתונה קטנה. היכן מככב שף סלב ואיפה גורסים אוכל כשר בסטייל אחר? כתבה שלישית בסדרה
    בואו נשים את הדברים על שולחן מרכזי עם מפיות תואמות: אנשים באים לחתונות בשביל האוכל. לא בשביל הגימיקים, לא כדי להצטייד במגנטים ובטח שלא בשביל לפגוש את הקרובים שלכם מארגנטינה. בסופו של יום אנשים יזכרו מה הגישו להם לשולחן ואם היה טעים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    תקציר הפרקים הקודמים: גורסים כל הדרך לחופה: קייטרינג לחתונה

    תופסים ראש בחופה: כך מרכיבים בר אלכוהול בזול

    מרשמי היובל: ספר הבישול ה-50 של בני סיידא

     

    למרות שארץ ישראל היא ארץ זבת טרנדים והפתעות קולינריות, בתחקיר קדם-חתונתי שערכנו לפני האירוע שלנו, התברר כי רוב האורחים העתידיים מעדיפים
    פשוט וטעים. או בעברית: פרגית-סטייק-דגים. בחרתי את 5 שירותי הקייטרינג-בוטיק הטובים בישראל אליהם הגעתי במסעי למצוא את שירות ההסעדה המושלם לחתונה שלנו. כבונוס גם כתבתי על הקייטרינג שליווה אותי.

     

    לפני הכל - 8 עצות זהב לשלב שאחרי הטעימות:

    אם זה לא כתוב, זה לא יקרה. כל סיכום בעל פה חייב לבוא לידי ביטוי בכתב, בחוזה שנחתם ביניכם לבין בעל הבית. אל תקשיבו ל"נסדר אתכם" ו"אל תדאגו, יהיה בסדר". בדיוק כמו בכל דבר אחר בחיים, מדובר במתכון בטוח לצרות.

     

    הצטיידו מראש. נהוג להכין בין 10%-15% מנות רזרבה לאירוע. ישנם מקומות שבהם מנות החורגות מהרזרבה יחושבו אחרת. מומלץ לסכם כי פתיחת שולחנות נוספים והוצאות מנות רזרבה יעשו אך ורק באישור בעל האירוע או מנהל מטעמם.

     

    אאוט סורסינג לניהול. אל תעיזו להתעסק עם סידורי הישיבה בזמן האירוע שלכם. לפריק קונטרול כמו הכלה החתומה מעלה מומלץ למנות קרוב משפחה אחראי ובוגר שיהיה אחראי על החלוקה לשולחנות בזמן אמת.

     

    שהילדים יסתדרו לבד. אלא אם כן מדובר במסיבה בשישי בצהרים שבה יש נוכחות גבוהה לפעוטות עם הורים שלא מבינים את הרמז, אין טעם להכין מנות ילדים בצד, שיעלו יותר. תמיד יש מנות שגם ילדים (וצמחונים, אם אנחנו כבר פה) יכולים לאכול.

     

    קחו את האוכל באיזי. קחו בחשבון שאירועי חוץ בימות הקיץ דורשים אוכל קליל יותר. קדירת בשר וירקות שורש תזכה בעדיפות נמוכה מול פרגית עם רוטב רימונים קליל. ועוד משהו: קערת פירות חתוכים וגלידות הן עדיפות בגזרת הקינוחים, במיוחד אם אתם מטבח בשרי.

     

    חוסו על  האורחים שלכם ושמרו אותו לחורף. פונדנט שוקולד (צילום: shutterstock)
    חוסו על האורחים שלכם ושמרו אותו לחורף. פונדנט שוקולד(צילום: shutterstock)

     

    פזרו עמדות בנדיבות. במידה והחלטתם על הגשת בופה במקום הגשה לשולחן, דאגו לפתוח מספיק עמדות כדי שלא יווצרו תורים מטורפים בשלב האוכל. היחס הנהוג הוא מקסימום 50 איש לעמדת אוכל.

     

    תשרו את המלצרים (ולא במרינדה): ישנם מקומות הכוללים בשכר המנה כבר את הטיפים למלצרים וישנם כאלו שלא. בכל מקרה, מומלץ להכין מראש סכום מזומן כדי לחלק בין המלצרים בסוף האירוע. הממוצע נע בין 20-30 שקלים למפני השולחנות, 50 שקלים למלצרים וברמנים ו-100 שקלים ומעלה למנהלי האירוע.

     

    טייק אווי זו לא בושה. מנות מיותרות: בתי קייטרינג רבים מעבירים את המנות שנותרו להורי החתן והכלה במגשיות, במידה ונשאר משהו. אפשר גם לסכם להעביר את המנות המיותרות לתרומה.

     

    וכעת: קבלו את שירותי קייטרינג הבוטיק המובילים בישראל:

     

    ארץ ישראל היפה: ארז וחנן

    חתונה עם ארז קומרובסקי היא חלום, במיוחד עבור זוג חובב פחמימות שמעריץ את יצירותיו עוד משלב הינוקא.

     

    קומרובסקי ושותפו חנן עזרן עורכים אירועי קייטרינג בחצי שושו בכל רחבי הארץ. התפריט מבוסס על הסגנון הקולינרי שכה מזוהה עם ארז: אוכל פשוט וטרי עם מקום של כבוד לירקות ובשרים. כמה מינימליסטי – ככה מרשים.

     

    שפע זה כאן. ארז וחנן (צילום: דודו אזולאי)
    שפע זה כאן. ארז וחנן(צילום: דודו אזולאי)

     

    כשהתקשרנו לקבל תפריט גילינו שאין תפריטים קבועים מראש או רשימת מנות. קומרובסקי נפגש עם הזוג המאושר וקובע עמם את התפריט על פי היום שבו מתקיים האירוע בשבוע, העונה וכמובן - התקציב.

     

    האוכל עצמו הוא ישראלי. מה שקנה אותנו היה "המאפייה"- תנור אבן פרונטלי באירוע שממנו יצאו לחמים, לחמניות ממולאות, מנות בשר (למשל: על פולנטה קטיפתית) ודגים ובסיום הערב עוגות שמרים, כנאפה וטראטנים.

     

    סטייל. הקייטרינג של ארז וחנן (צילום: דודו אזולאי)
    סטייל. הקייטרינג של ארז וחנן(צילום: דודו אזולאי)

     

    מחיר ממוצע למנה: 350 שקלים

    לפרטים: 052-6312007 (חנן)

     

    מכינים את האוכל. חנן עזרן (וברקע: קומרובסקי) (צילום: דודו אזולאי)
    מכינים את האוכל. חנן עזרן (וברקע: קומרובסקי)(צילום: דודו אזולאי)

     

    אורבני בסטייל: לופט הקומה הרביעית

    בשלב מסוים שכנענו את עצמנו שעשינו את המטמורפוזה הסופית מירושלמים תמימים לשעבר לתל אביבים אורבנים בהווה. שמנו את פעמנו ל"קומה הרביעית" בדרום תל אביב לחלל שכבר ביקרתי בו במסגרת אירוע או שניים. כמו שהיה זכור לי, האוכל היה אלגנטי ומצומצם, והוא הוגש לצד כמויות אלכוהול שמדרדרות את הכבד באופן מפחיד.

     

    אלגנטי. החלל של הקומה הרביעית (צילום: הקומה הרביעית)
    אלגנטי. החלל של הקומה הרביעית(צילום: הקומה הרביעית)

     

    מאחורי החלל עומדת קבוצת נואר שלה שייך גם קפה נואר (ה-קפה של החתן והכלה) וכן מסעדות סבסטיאן ומונטנגרו. בתפריט הציעו לנו דגים כבושים במקום, אפיית לחמים ובופה אותנטי קלאסי עם עמבות, חצילים, קוסקוס דגים, שוקי עוף ביין לבן ומזנון תאילנדי. התלהבנו במיוחד מסלט גרגירי החומוס האלוהי. ככה זה, אפשר להוציא את הירושלמים מהעיר, אבל לא להוציא את העיר מירושלים.

     

    מחיר ממוצע למנה: 400 שקלים

    לפרטים: http://www.4floor.co.il/

     

    רומנטיקה דה לוקס: בית על הים

    בשלב מסוים הפנמנו ש-"בית על הים" ישאר בגדר פנטזיה לא ממומשת. למרות המיקום המוצלח (על חוף הים) והנוף עוצר הנשימה מהמרפסת העליונה שבה תיכננו לערוך את החופה – המקום לא התאים לצרכים שלנו בשל נסיבות מעשיות. מספר האורחים היה נמוך מידי (200) ומחיר המנה היה גבוה מידי.

     

    לחתונות טיפ טיפה יותר גדולות. בית על הים (צילום: קיפודקין)
    לחתונות טיפ טיפה יותר גדולות. בית על הים(צילום: קיפודקין)

     

    למרות זאת זיכרון הטעימות נותר ללא פגם ועכשיו אנחנו רק מחכים שיזמינו אותנו לאירוע במקום. טעמנו פאייה ספרדית עם מגוון דגים מטוגנים, ירקות בטאבון, מזטים ים תיכוניים, קרפצ'ו דג, פילה מוסר ים בציפוי טפנד ושוק טלה קצוץ על חציל שרוף. אפילו השווארמה טלה ופרגית בפיתה, מאכל רחוב שאנחנו מקפידים להימנע ממנו בשל גזרות משקל וביטחון בריאותי, הייתה אלוהית.

     

    מחיר ממוצע למנה: 350 שקלים, מינימום 300 אורחים.

    לפרטים: http://housea.mitchatnim.co.il/

     

    הכשר והמפונפן: קייטרינג מזל טלה

    בעולם אחר בו הייתי מתחתנת עם יורש עשיר או איש פיננסים מצליח ולא עם סטודנט חתיך לכלכלה, זה הקייטרינג שבו הייתי בוחרת.

     

    בקייטרינג 'מזל טלה' מבית פוד-ארט נתקלתי כבר בימי הרווקות שלי ולפנטז הרי מותר תמיד, אבל במבחן המציאות התקציב שלנו לא צלח את האתגר. במקום זאת יכולנו לעלות זכרונות מאוכל מוקפד שנראה כמו יצירת אמנות ומוכן מפרודקטים שצריך מילון מונחים בשביל להבין.

     

    הקייטרינג פועל מתוך "הווילה במזל טלה" ומביא איתו אוירה אורבנית קלילה ושיקית. כשר.

    מחיר למנה: בתאום מראש

     

    היפהפה והמשתלם: קיסר ים

    המקום האינטימי והקטן בקיסריה הוא קטן יחסית ומשחק היטב על מיקומו המוצלח מול הים עם נוף עוצר נשימה שמשקיף על כל קיסריה. מה שמצא חן בעיננו במיוחד הוא שמחיר המנה כולל את כל החבילה: מקום, תאורה, מלצרים, בר ועוד (כמו בעין חמד) ונותן הצעה אטרקטיבית לעומת מקומות דומים במרכז.

     

    בתפריט מצאנו אוצרות כמו נתחי פרגית בסילאן, פפריקה מעושנת ולימון על אורז לבנוני מתובל עם בשר טלה קצוץ ובצלים וסלסה של עגבניות, צ'ילי וכוסברה. אסאדו בהדרים, סויה וג'ינג'ר עם בייבי תפו"א צלויים בתיבול קייג'ן. פילה אמנון צלוי עם זיתים, עגבניות, שום ולימון כבוש על קוסקוס עשבי תבלין וסלמון בטריאקי עם כרוב סיני ובייבי בוק צ'וי מוקפצים בשום וג'ינג'ר.

     

    מחיר: 260-300 שקלים (עד 270 אורחים). כולל תאורה, בר, מלצרים ושירות.

    http://www.caesaryam.com/

     

    קיסריה שיק. קיסר ים (צילום: ארד עוזיר)
    קיסריה שיק. קיסר ים(צילום: ארד עוזיר)

     

    קטן ומשגע: רוני - חגיגה של אוכל

    המאבק למצוא קייטרינג קטן ואיכותי שמכבד גם מספר מוזמנים מצומצם הוביל אותנו לרוני הודאלי, שהקימה את "רוני חגיגה של אוכל" עוד ב-1996, לאחר שהתמחתה תחת הקייטרינג של רן שמואלי.

     

    ענייני. רוני - חגיגה של קייטרינג
    ענייני. רוני - חגיגה של קייטרינג

     

    הודאלי מאמינה באירועים "שפויים" עם אוכל מחומרי גלם מעולים ובכלי הגשה ששבו את ליבי – קערות וצלחות בעבודת יד מקרמיקה (החתן, יש לציין, פחות התלהב). האוכל, כך הסבירו לנו, לא יגיע בכמויות מסחריות ובשיטת "תעמיסי" על הצלחת, אלא בצורה יותר מצומצמת ואינטימית.

     

    מחיר ממוצע: 170-240 שקלים

    לפרטים נוספים: http://razbaz.wix.com/roni-catering , 04.6258141

     

    הנבחר האישי שלנו: קייטרינג אחוזה באחוזת עין חמד

    הקייטרינג של אחוזה (במלעיל) הוא מוסד ירושלמי שהתגלגל עוד מימי אולם האירועים 'יסמין' ז"ל ו"אחוזה" תבדל"א.

     

    שתי מעלות גדולות יש באחוזה שהבדילו אותה על פני כל המקומות האחרים שראינו: אוכל טעים ונגיש ומנהל אירועים מנצח. אבירן סקיזדה שליווה אותנו גם באירוע, ידע לענות על כל שאלה מופרכת שהצגנו בפניו ("רגע, אז אם הגנרטור החלופי הולך, יש לו רזרבה?") וגם להיות גורם מאזן ומרגיע מול דור ההורים ושפע המנות המסחרר שבתפריט.

     

    בתפריט הנבחר: סטייק פרגית במילוי פיסטוק שמי וקשיו שהיה הלהיט במגזר, רוסטביף סינטה בציפוי פלפל שחור גרוס וטימין ופילה אדמונית ברוטב שמן זית ועגבניות. התוספות היו סטנדרטיות עם שדרוג: אורז מאלובה, ירקות גריל, תפו"א ברוזמרין, חציל בלאדי, פטריות חמות, סלט ירקות, חומוס, חמוצים ולחמים חמים.

    מחיר ממוצע למנה: 240 שקלים

    לפרטים נוספים: http://www.ein-hemed.co.il/Heb/Index.asp

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "הו מאמא: שירותי קייטרינג הבוטיק הטובים בישראל"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: קיפודקין
    יקר אבל מצוין. בית על הים
    צילום: קיפודקין
    צילום: דודו אזולאי
    מחתן אתכם, לפחות מהבחינה הקולינרית. ארז קומרובסקי
    צילום: דודו אזולאי
    mastercook
    מומלצים