שתף קטע נבחר

צילום: עופר עמרם

עו"ד וינרוט התפטר מייצוג החרדים בוועדת פלסנר

עוד פרישה מהוועדה שדנה בחלופה לחוק טל. עו"ד וינרוט שייצג את ש"ס ויהדות התורה בוועדה ציין במכתב ההתפטרות ששלח לנתניהו כי הוא נגד הטלת סנקציות אישיות. "פעולות כוחניות שנושאות תוצאות בטווח הקצר הן הרסניות בטווח הארוך", כתב

אחרי ישראל ביתנו והבית היהודי, עוד נטישה מוועדת פלסנר, שאמורה להמליץ על חלופה לחוק טל. עו"ד יעקב וינרוט, שמייצג את החרדים בוועדה, הודיע הערב (יום א') על התפטרותו. כך נודע ל-ynet. וינרוט היה נציג החרדים מטעמן של מפלגות ש"ס ויהדות התורה.

 

המחלוקות בוועדת פלסנר - דיווחים קודמים ב-ynet:

מופז על הגיוס: לא נישאר בממשלה בכל מחיר

חיילים בדואים: "כל מי שחי כאן צריך להתגייס"

נתניהו לוועדת פלסנר: ותרו על הסנקציות

 

עו"ד וינרוט שיגר מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו שבו ציין כי הוועדה פעלה בחוסר אחריות בטיפול בנושא הרגיש. לדבריו, "פעולות כוחניות, גם אם הן נושאות תוצאות בטווח הקצר, הן הרסניות בטווח הארוך. לעניות דעתי, הטלת סנקציות אישיות תסתום את הגולל על תהליך השילוב שבו החל הציבור החרדי, תגרום לניכור ולהתכבדות של ציבור זה וכל ניסיון קונסטרוקטיבי לפתור הבעיה".

 

וינרוט אף הלין על כך שאחרי התפטרות ישראל ביתנו והבית היהודי, האיזון בוועדה הופר. הוא אף ציפה לכך שלא יהיו כינוסים של הוועדה עד שלא יוסדר האיזון, אך לדבריו ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה) התעקש לכנס את הוועדה ביום שלישי הקרוב.

 

"האיזון בוועדה הופר". עו"ד וינרוט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"האיזון בוועדה הופר". עו"ד וינרוט(צילום: מוטי קמחי)

 

וינרוט הסביר במכתב ההתפטרות כי קביעת דיון אחד למשך כמה שעות ביום שלישי הקרוב בנושא הסנקציות שהוא "ליבת העניין" כהגדרתו על-מנת להגיש את המסקנות הסופיות של הוועדה כבר למחרת, הוכיח לו כי עבודתה לא רצינית. "מה החיפזון הזה?", כתב וינרוט, "הרי אם היו מבקשים מבג"ץ ארכה של חודשים כדי לדון באופן יסודי בנושא  - ברור שהוא היה נותן. אין היום אף אחד שמייצג את החרדים בוועדה הזו, ואפילו לא מישהו שיכול לומר להם מה תהיה התוצאה של כל החלטה שהם מקבלים".

 

וינרוט הוסיף כי מלכתחילה הוא נרתע מהשתתפות בוועדה שחצי מחבריה הם אנשים פוליטיים, אך הסכים לתת לזה סיכוי. לדבריו, הוא עמד לפרוש מהוועדה לפני שבועיים, כאשר כל כלי התקשורת כבר עסקו בפרסום מסקנותיה, אך החליט לתת שוב סיכוי. עכשיו הוא הרגיש שאינו יכול עוד להמשיך. "אני מבין שלפוליטיקאים יש את הצרכים שלהם, אבל אני - כאשר אני רואה שאני לא יכול לעבוד - אני הולך. לא באתי לבזבז זמן ולא כדי לגזור איזו טובת הנאה פוליטית או אחרת. באתי באופן ענייני ואני הולך באופן ענייני".

 

לצפייה במכתב ההתפטרות של וינרוט - לחצו כאן

 

מוקדם יותר אמרו גורמים בכירים בליכוד המעורים במגעים בקשר לחוק טל החדש, כי אנשי קדימה ואנשי ש"ס קיימו מגעים במהלך היום. לפי הגורמים, "הפערים בנוגע לגיוס החרדים הצטמצמו, אולם בקדימה עדיין מתעקשים שלא לשנות את דעתם בנוגע לגיוס ערבים". שר הפנים אלי ישי אמר ל-ynet כי אין הסכמות בנוגע לסנקציות אישיות נגד מי שלא יתגייס לצה"ל: "לא הסכמנו ולעולם לא נסכים". ככל שהזמן עובר, כל אחד מהצדדים מנסה להטיל את האשמה על הצד האחר.

 

בכירים בוועדת פלסנר אישרו את המגעים, אך הכחישו שיש התקדמות ממשית. "מי שצריך להכריע זה ראש הממשלה", אמרו גורמים. בש"ס הבהירו כי הם לא מוכנים לפשרה בנושא הסנקציות האישיות. 

 

גורמים בקדימה: להציב אולטימטום לנתניהו

במקביל, גובר הלחץ בקדימה על מופז להציב אולטימטום רשמי בפני ראש הממשלה נתניהו, ולפיו אם בחוק הגיוס החדש לא יוטלו סנקציות אישיות על חרדים שלא מוכנים להתגייס - קדימה תפרוש מיד מהממשלה. חברי כנסת שפגשו היום את מופז, ובראשם ראש המטה שלו לשעבר אבי דואן, אף אמרו למשנה לראש הממשלה כי הם שוקלים לפרוש מן הכנסת אם קדימה לא תעמוד על עקרונותיה.

 

טרם נקבעה פגישה בין יו"ר קדימה השר שאול מופז לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנועדו ביום שישי. מופז החליט היום לבטל את ביקורו המדיני בצרפת ובבריטניה שתוכנן להתקיים באמצע השבוע, על מנת לנהל באופן אישי את המשבר סביב מסקנות ועדת פלסנר הצפויות. במהלך הביקור אמור היה השר מופז להיפגש עם ראשי הממשל, בהם שרי החוץ וההגנה, ולדון עמם בשורה של נושאים ובהם ההתפתחויות באזור, התנעת התהליך המדיני עם הפלסטינים ונושא הגרעין האיראני.

 

שאלת גיוס החרדים תיצור משבר קואליציוני? (אילוסטרציה) (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
שאלת גיוס החרדים תיצור משבר קואליציוני? (אילוסטרציה)(צילום: Gettyimages)

 

בשישי בערב פורסם לראשונה ב-ynet כי בכירים בליכוד מטילים אחריות על מופז ביצירת משבר קואליציוני.

 

ביום חמישי תקפו מקורביו של מופז במילים חריפות את השר אביגדור ליברמן, כינו

 אותו "שומר ברים", והאשימו אותו ב"גרימת נזק" לישראל, על רקע הניסיון למצוא חלופה לחוק טל. בסוף השבוע תפס המשבר הפוליטי סביב המלצות ועדת פלסנר כיוון חדש, וגורמים בכירים בליכוד המקורבים לראש הממשלה האשימו את מופז וקדימה בניסיון ליצור משבר קואליציוני עם ישראל ביתנו, ולהביא לפרישתה מן הקואליציה. "קדימה רוצים לגרום לליברמן לפרוש ולפנות את תיק החוץ", אמרו גורמים המקורבים לנתניהו. "אין הסבר אחר להתנהגות שלהם".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"פלסנר התעקש לכנס את הוועדה". עו"ד וינרוט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים