שתף קטע נבחר

פסטיבל מסרחיד: היכרות בין תרבויות

בין ההצגות שישתתפו השנה בפסטיבל למונודרמות בשפה הערבית, יוצג גם מחזה מאת פרנסואה אבו סאלם, מייסד התיאטרון הלאומי הפלסטיני "אל חכאוותי" שמת אשתקד

פסטיבל "מסרחיד" להצגות יחיד בשפה הערבית, ייפתח ב-17 ביולי במרכז לתיאטרון בעכו עם מופע של הזמרת אמל מורקוס שמורכב משיריה לצד יצירות פלסטיניות עממיות, ושירים נבחרים של הזמרת הלבנונית, פיירוז. הפסטיבל, ראשון ויחיד מסוגו בישראל, משמש מזה 11 שנים כחממה ליוצרים בתחילת דרכם ולליווי יצירות חדשות של אמנים וותיקים.

 

"הצגות התחרות, שנכתבו ונוצרו כאן בעת האחרונה, פורשות שוב יריעה רחבה של תכנים שמשקפים, כך לפחות אנחנו מקווים, את תמונת המצב של החברה הערבית בארץ דרך הפילטר האמנותי של התיאטרון", אומרים מנהליו האמנותיים של הפסטיבל, חאלד אבו עלי ואוסמה מסרי.

 

מבין 15 מחזות שהוגשו השנה לוועדה האמנותית נבחרו וישתתפו בתחרות שש הפקות. רשימת הצגות התחרות, שמשקפות גם הפעם הלכי רוח בחברה הפלסטינית בישראל, כוללת את: "למה?", מחזה מאת הבמאי עאדל אבו רייא, המבוסס על סיפורו האמיתי של עומאר מוחמד אבו ג'ריבאן, שוהה בלתי חוקי. בהצגה משחק ח'אלד מאיר.

 

עוד בפסטיבל: "בנברוואר", מחזה שכתבו במשותף השחקן קאיד אבו לטיף והבמאי איסי ממנוב, שבמרכזו צעיר בדואי שכותב בסתר רומן ומתמודד באמצעות הכתיבה עם שאלות קיומיות שמעולם לא העז לשאול. "יאפא שלי", מחזה מאת אורנה עקאד, שבמרכזו פליטה פלסטינית שחיה בעמאן וחוזרת לביקור ביפו שהופך למסע בעקבות עברה. בהצגה משחקת נג'ם בסול; "פאן טאזיה", ההצגה מאת ובהשתתפות חוסאם ג'ויליס, שביימה מישלין שמשום, פורשת רצף של תמונות שמציצות דרך פנטזיה מוגזמת אל מציאות מורכבת; "מטווח פספוס", מחזה מאת ובבימויו של שרדי ג'ברין שבמרכזו שחקן תיאטרון ערבי שנחקר בשדה התעופה של מרסיי על ידי אנשי הביטחון של חברת התעופה הישראלית, ומגולל במהלך החקירה סיפור על משולש רומנטי שהחל בפסטיבל אביניון ונגמר במפח נפש. בהצגה משחק אברהים סאקאללה.

 

הפקה מסקרנת במיוחד, שתשתתף השנה בתחרות, נוצרה במשותף על ידי פאולה וונפיק ובן זוגה המנוח, פרנסואה אבו סאלם, מייסדו ומנהלו לשעבר של התיאטרון הלאומי הפלסטיני, "אל חכאוותי", שנמצא ללא רוח חיים ברמאללה בחודש נובמבר אשתקד. "בצל האח", מלווה את ימיו של שוער בבית חולים לחולי נפש שחלומו להיות רופא מתמחה. החלום נגוז בעקבות החלטתו של אחיו לפוצץ את עצמו באוטובוס בנתניה. צל האח משתלט על חיי הגיבור שמגיש את סיפורו כהרצאה. בהצגה משחק ואסים ח'יר.

 

לצד הצגות התחרות יארח הפסטיבל השנה סימפוזיון שיעסוק בשאלה האם לאמנות התיאטרון ישנו תפקיד בהתמודדות עם תופעת האלימות. בשיח, אותו ינחה העיתונאי זוהיר בהלול, ישתתפו בין היתר הבמאי אוסאמה מסרי, אימאם מסגד אלג'זאר בעכו, שיח' סמיר עאסי, הכומר אליאס ח'ורי מהכנסייה הארתודוקסית בעיר, ושופט בית המשפט השרעי הדרוזי, שיח' אבו זיד ענתיר מועדי.

 

בתום הפסטיבל ימשיכו הצגות התחרות גם השנה לנדוד בין ישובים שונים ברחבי הארץ במסגרת יוזמה של "תרבות לישראל" שנתקראת: "המסרחיד המטייל". הצגות הפסטיבל יתארחו בשלושים יישובים כדי להביא לחשיפה מקסימלית של יצירה ערבית מקורית, במטרה ליצור גשר להידברות ולהיכרות בין תרבויות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרנסואה אבו סאלם. "בצל האח"
לאתר ההטבות
מומלצים