שתף קטע נבחר

משחק סלולרי ישראלי ירוק זכה בתחרות בינל'

כתבה על תחרות בינלאומית שמחפשת אחר רעיונות מקוריים לטיפול בפסולת הפלסטיק, הולידה במוחו של שי ילין, פעיל איכות סביבה שמתגורר בחו"ל, רעיון למשחק סלולארי חברתי לאיסוף פסולת. הרעיון זכה וכעת הוא מנהל עימם מגעים במטרה להוציא את הרעיון לפועל

בקרוב על הסמאטפונים שלכם? רעיון ישראלי למשחק סלולרי חברתי לאיסוף בקבוקי פלסטיק, זכה לאחרונה בתחרות בינלאומית שחיפשה אחר רעיונות מקוריים לטיפול בפסולת. את המשחק הגה שי ילין (38), איש עסקים המתגורר בפיליפינים מתוקף עבודתו, לאחר שנתקל לפני כחודש בכתבה ב-ynet שסיפרה על התחרות.

 

ילין, שממחזר בקבוקי פלסטיק ונוקט בפעולות נוספות למען הסביבה בשגרה, הקדיש לכך מחשבה עד שעלה במוחו הרעיון. השבוע הוא התבשר במפתיע, כי הוא בין הזוכים בתחרות וכי הרעיון שלו עתיד לצאת לפועל.

 

התחרות, שקראה לציבור להציע רעיונות חדשים להמרת פסולת פלסטיק ל"זהב", נערכה על ידי קבוצה של אנשי איכות סביבה ויזמים, לקראת פסגת כדור הארץ ריו+20 שנערכה בחודש יוני בברזיל. בין הגופים התומכים במיזם נמנים בין השאר קרן של ביל קלינטון, גוגל, UNEP (הארגון לשמירת איכות הסביבה של האו"ם) וגורמים נוספים.

 

קבוצת השופטים כללה בכירים מקונצרן הרכב "וולבו", יצרנית הנעליים "נייקי" וחברות נוספות. הרעיונות הזוכים הוצגו במהלך מפגש הפסגה בברזיל, אך ילין לא ידע על כך. "האמת היא שזה באמת בא די בהפתעה", הוא מספר, "שכחתי מכל הסיפור עד כשקיבלתי מייל ממארגן התחרות שמבשר לי כי אני בין הזוכים".

 

תחרות שבועית

למשחק אותו הוא הגה קוראים PET Race – או מירוץ הבקבוקים - משחק אינטרנטי וסלולרי שבו אספנים חרוצים ותומכי הסביבה יכולים לזכות בפרסים נכבדים. איך זה עובד?

 

ילין מסביר כי בשלב הראשון, חברות המשקאות יקיימו מדי שבוע תחרויות מסוגים שונים ליחידים ולקבוצות עבור איסוף בקבוקים למיחזור, כאשר בכל תחרות יש מינימום של בקבוקים שחייבים להיאסף על מנת לזכות בפרסים.

 

בשלב השני, השחקנים יוכלו להירשם באתר או דרך האפליקציה הסלולרית לתחרויות באיזור הגיאוגרפי שלהם. באפשרותם להרשם לתחרויות של יחידים, של קבוצות או שניהם גם יחד. בתחרויות ליחידים כל - שחקן אוסף בקבוקי פלסטיק בעצמו ומתחרה ביחידים אחרים. בתחרויות קבוצתיות לעומת זאת, יכול המשתתף לחבור אונליין, דרך האפליקציה או האתר, לקבוצה קיימת של אספנים או להקים קבוצה חדשה משלו, שינסו לאסוף יחדיו כמויות גדולות יותר של בקבוקים ויתחרו בקבוצות אחרות.

 

כל תחרות נמשכת כשבוע ימים, במהלכו צריכים השחקנים להיכנס לחשבון שלהם באתר או אפליקציה ולעדכן באופן יומי את כמות הבקבוקים שאספו. בחשבון יופיעו סטטיסטיקות אחרונות כמו דירוג השחקנים או הקבוצות, כמה בקבוקים נאספו עד כה, כמה זמן נותר עד סיום התחרות ועוד. בסיום כל תחרות, המנצחים יוכלו להגיע לאתר החברה בכדי למסור את הבקבוקים ולקבל את הפרסים.

 

"אנו מעריכים את הזמן שהקדשת לכך ומוודים על כך שהיית חלק ממשהו שעוזר יצור רעיונות בדרך שבה אנו מסתכלים על חלק מהבעיות הסביבתיות", כתבו לילין מארגני התחרות. כעת הוא מנהל עימם מגעים במטרה לקדם את הפקת המשחק. הפרס בו יזכה עוד לא ידוע, אבל ילין מספר כי הפרס האמיתי מבחינתו, הוא עצם הסיכוי כי הרעיון יצא אל הפועל.

 

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים