שתף קטע נבחר

טרור איסלאמי במצרים? 'נרצח כי נצפה עם בחורה'

רצח שני מוזיקאים וסטודנט שהוזהר על-ידי קיצונים איסלאמים שלא להיראות עם בת זוגו בציבור, מעלה את החשש כי ארגונים קיצוניים מפעילים "משמרות צניעות" במדינה, שרק בשבת הכתירה נשיא איסלאמיסט ראשון

האם דריסת הרגל של האיסלאם הקיצוני כבר מורגשת ברחובות מצרים? גורמי ביטחון במדינה סיפרו היום (ד') כי סטודנט באוניברסיטה נדקר למוות לעיני בת זוגו, אחרי ששלושה גברים, לפי החשד קיצונים איסלאמים, התעמתו עם השניים ואמרו להם כי אסור להם להיראות יחד בציבור.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הרצח מגביר את החשש כי ארגוני מתנדבים הלוקחים את החוק לידיים מנסים לאכוף בהדיקות את קוד ההתנהגות האיסלאמי הקפדני, על רקע בחירתו ההיסטורית של מוחמד מורסי, איש תנועת האחים המוסלמים, לנשיא מצרים.

 

הסטודנט, אחמד חוסיין עיד, בן 20, שהה עם חברתו בפארק שקט בעיר סואץ, המוכר כאזור בילוי מועדף על זוגות אוהבים. רציחתו באה אחרי רצח שני מוזיקאים, לפי החשד גם כן על-ידי פעילי איסלאם קיצוני.

 

מורסי בטקס עם ראש המועצה הצבאית טנטאווי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מורסי בטקס עם ראש המועצה הצבאית טנטאווי(צילום: EPA)

 

גורמי ביטחון במצרים אומרים כי אין כל ראיה הקושרת את התוקפים לאחד מארגוני האיסלאם הגדולים במצרים. אותם גורמים ביקשו להישאר בעילום שם משום שלא הותר להם לשוחח עם כלי התקשורת בנושא.

 

בכיר ב"אחים המוסלמים" בסואץ, אחמד מחמוד, אמר מצדו בראיון לעיתון "א-דוסתור" כי הפרסומים שלפיהם הרוצחים הם קיצונים איסלאמים נועדו לפגוע בתדמית הזרמים האיסלאמיסטיים, להכפישם ולעורר הסתייגות מהם. מחמוד טען כי מי שרצחו את הסטודנט הן כנופיות המזוהות עם המשטר הקודם.

 

גם בארגון "אל-ג'מאעה אל-איסלאמייה" טענו כי מדובר בקמפיין שמטרתו להכפיש את הזרם האיסלאמי במצרים. מועצת זכויות האדם מצדה הזהירה כי הרצח עלול לאיים על עקרון המדינה האזרחית במצרים.

 

הדחת חוסני מובארק מנשיאות מצרים במהפכה שהחלה בינואר אשתקד הותירה את האחים המוסלמים, שדוכאו במשך עשרות שנים על-ידי השלטונות והצבא, כגוף הפוליטי המאורגן ביותר במדינה. ניצחונם הסוחף בבחירות לפרלמנט

המצרי בתחילת השנה הנוכחית יחד עם ההישג המרשים של המפלגה הסלפית, הקיצונית עוד יותר, שהגיעה למקום השני, הגבירו את החשש שמצרים תהפוך למדינת דת איסלאמית, בדומה לאיראן.

 

עם ההכרזה עליו כנשיא בשבוע שעבר, כמו בימים שלפני הבחירות, הצהיר מורסי כי בכוונתו לכבד את זכויות הפרט, אולם רבים במצרים חוששים כי במרוצת הזמן תהפוך ארצם למדינה המתנהלת לפי חוקי השריעה (ההלכה האיסלאמית) המחמירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא מצרים החדש, מוחמד מורסי
צילום: MCT
מומלצים