שתף קטע נבחר

יש כבוד: צפרדע חדשה נקראה ע"ש הנסיך צ'ארלס

הנסיך צ'ארלס זכה למחווה חייתית בדמות צפרדע חדשה למדע, שהתגלתה ביערות הגשם ע"י חוקרים באקוודור. המדענים בחרו לשלב את שמו של הנסיך בשמה המדעי של הצפרדע, לאות הערכה על פעילותו להצלת יערות הגשם. ובגן חיות ביפן חגגו המלטה ראשונה של פנדת ענק לאחר 24 שנה

הנסיך צ'ארלס זכה להוקרה על פעילותו למען בעלי חיים בסכנת הכחדה ושימור יערות הגשם בדרום אמריקה, בדמות צפרדע עצים חדשה למדע שנקראה על שמו.

 

ב-2008 גילו חוקרים ביערות באקוודור מספר מצומצם של צפרדעים ולאחר הליך בדיקה שנמשך תקופה ממושכת, הם הכריזו כי מדובר בשני מינים חדשים למדע.

 

עוד בערוץ בע"ח ב-ynet

 

כדי לשפר את המודעות למצבן ההולך ומידרדר של הצפרדעים ודו-חיים בעולם, הוחלט על ידי נציגי יוזמה בינלאומית להצלת דו-חיים מהכחדה, להעניק לאחת הצפרדעים את השם המדעי בלטינית: Hyloscirtus princecharlesi, בו מאוזכר שמו של הנסיך צ'ארלס.

 


צילום: s A. Coloma


צילום: s A. Coloma

הצפרדע החדשה למדע. מחווה לנסיך צ'ארלס (צילום: S A. Coloma)

 

הצפרדעים הנדירות שהוגדרו בסכנת הכחדה חמורה, סובלות מפגיעה באיזורי המחייה שלהן עקב כריתת יערות למטרות פיתוח חקלאות. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי "Zootaxa" ובו ציינו החוקרים כי מספר פרטים צעירים נלקחו מהטבע כדי להקים גרעין רבייה בשבי, במידה שהצפרדעים ייכחדו מהטבע.

 

הצפרדעים שהתגלו באקוודור סבלו מירידה חדה במספרן, לא רק כתוצאה מאובדן שטחי מחייה לטובת פיתוח הקרקע. מאז 1998 פוגעת פטריה קטלנית בעשרות מיני-דו חיים ברחבי העולם. הפטריה, ששמה Chytridomycosis, כבר הרגה מאות אלפי צפרדעים וקרפדות. ומדענים חוששים כי היא הסיבה העיקרית להכחדתם של מינים רבים.


צילום: s A. Coloma

מין חדש נוסף Hyloscirtus cryptico (צילום: S A. Coloma)

 

בשבוע שעבר הצטלם הנסיך צ'ארלס בחברת תלמידי בית ספר בבריטניה כשהוא אוחז בהעתק מלאכותי של הצפרדע שהוענק לו על ידי החוקר ד"ר לואיס קולומה מאקוודור. הנסיך צ'ארלס הבטיח להמשיך בתמיכתו במאבק להצלת יערות הגשם ובעלי החיים הנדירים המצויים בהם.

 

יפן: אחרי 24 שנה - נולד גור פנדת ענק בגן חיות

בגן החיות "Ueno" בטוקיו חגגו בסוף השבוע המלטה נדירה בשבי של גור פנדת ענק, לראשונה מזה 24 שנה. האם, שין שין, בת השבע, המליטה גור בריא והיא נצפתה מיניקה אותו בהצלחה.  

 

 

מינו של הגור הקטן עדיין לא ידוע אך המטפלים ציינו כי הם עוקבים אחרי השניים מסביב לשעון. בטבע מצויות פנדות הענק בסכנת הכחדה וישנם קשיים רבים להרבותן בשבי. במקרים רבים נעזרים בהפרייה מלאכותית של הנקבות, אך הפעם שין שין הצליחה להזדווג עם בן זוגה ללא צורך בסיוע מלאכותי. השניים הושאלו מסין לפני כעשר שנים והגור הקטן אמור להישלח בחזרה לסין, בעוד כשנתיים.  

 

צילום: AFP PHOTO / UENO ZOOLOGICAL PARK

 

 

אובדן של שטחי יערות במבוק לטובת תעשיית העצים והחקלאות מהווה איום גדול על המין הנדיר של הפנדות, המצוי בסכנת הכחדה חמורה. כיום נותרו. כ-1,660 פנדות החיות בטבע בסין וכ-200 פרטים החיים בשבי. במרכזי המחקר והרבייה בסין עושים מאמצים גדולים כדי להגדיל את מספר הפנדות. בעשורים האחרונים הממשלה הסינית משאילה פנדות פוריות תמורת מיליוני דולרים למספר מצומצם של גני חיות ברחבי העולם על מנת להרבות אותן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: s A. Coloma
מחווה מקרקרת. צפרדע על שמו של הנסיך צ'ארלס
צילום: s A. Coloma
צילום: AFP
אות הוקרה למען פעילותו למען יערות הגשם. הנסיך צ'ארלס עם העתק מלאכותי של הצפרדע החדשה למדע
צילום: AFP
צילום: AP
האם שין שין. המליטה גור בגן חיות בטוקיו
צילום: AP
צילום: AFP PHOTO / UENO ZOOLOGICAL PARK
מינו עדיין לא ידוע
צילום: AFP PHOTO / UENO ZOOLOGICAL PARK
מומלצים