שתף קטע נבחר

חינוך שווה? רשויות חזקות יממנו עוד סייעת לגנים

חוק חינוך חינם לבני 4-3 ייושם בשנת הלימודים הקרובה, אבל הילדים לא יזכו לחינוך שווה. בכמה רשויות חזקות כבר החליטו לתגבר את גני הילדים בסייעת נוספת, ואילו משרד החינוך מונע מהורים לממן מכיסם תוספת כוח אדם

חינוך שווה לכולם? לא בדיוק: בשנת הלימודים הקרובה ייצא לפועל חוק חינוך חינם לבני 4-3, אבל בדיקת ynet מעלה כי ילדים המתגוררים ביישובים בעלי משאבים ייהנו בשנת הלימודים הבאה מחינוך איכותי יותר לעומת ילדים ברשויות אחרות.

 

עוד כתבות בנושא חינוך:

לא רק בתיכונים: הורים זועמים על מבחני הקיץ

כשחרדי, ערבי והומו נכנסים לכיתה, המורה בצרה

משרד החינוך פיטר מורה שסטרה לילדה בת 7

סער: רוצה להיות שר החינוך גם בקדנציה הבאה

 

על פי נוהלי משרד החינוך, התקן לכיתת גן שבה 35 ילדים הוא שני אנשי צוות בלבד - גננת וסייעת. אולם, לאחרונה החליטו כמה רשויות מקומיות, בהן רעננה, נס ציונה והרצליה, לממן מקופת העירייה סייעת נוספת לכל גן. מדובר בתוספת כוח משמעותית, שלדברי מומחים לחינוך תשפר מאוד את הטיפול הרגשי בילדים.

 

ראש העיר רעננה, נחום חופרי, הסביר אתמול (יום ב') כי "החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות של העירייה וההשקעה, המוערכת בשני מיליוני שקלים בשנה, נועדה לתת מענה מיטבי לילדים הנקלטים לראשונה במסגרת חינוך עירונית".

 

בונים גנים. התקן - גננת וסייעת ל-35 ילדים (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
בונים גנים. התקן - גננת וסייעת ל-35 ילדים(צילום: חגי אהרון)

 

בנס ציונה, סיפר ראש העיר יוסי שבו, הוחלט להוסיף סייעת שנייה שתעבוד בין השעות 10:00 ל-17:00 ותיתן מענה הולם לצרכים הרגשיים והפיזיים של כל ילדי הגן. ראש העיר הרצליה, יעל גרמן, אמרה כי החליטה שבכל גן ילמדו 32 ילדים בלבד. בנוסף, הקצתה סייעת נוספת מתוך הבנה שילדים בגילאים אלו זקוקים להשגחה פרטנית וצמודה יותר, לצורך הקלת ההסתגלות והגמילה של חלקם מחיתולים.

 

גורם במערכת החינוך הסביר כי "הילדים הרכים מתקשים להסתגל למעבר מהכיתות הקטנות של הפעוטונים לכיתות הצפופות של הגנים העירוניים והדבר פוגע בהם מאוד מבחינה רגשית ופדגוגית". לדבריו, בגילאים אלו חלק מהילדים עדיין לא גמולים מחיתולים ובמצב זה שני אנשי צוות אינם מספיקים כדי לקיים את שגרת הגן. 

 

לצד היוזמה של הרשויות, לאחרונה פסל משרד החינוך התארגנויות של קבוצות הורים מאזורים שונים ברחבי הארץ שביקשו לממן מכספם תוספת של כוח אדם לגנים. הסיבה - מדובר בחריגה בתשלומי הורים, אשר פוגעת בשוויוניות.

 

מרב, אם לפעוט בן 3 מתל אביב, החליטה על רקע זה שלא לשלוח את בנה לגן העירוני: "אנחנו רוצים לדאוג לחינוך של הילדים שלנו ולכן העדפתי להשאיר אותו עוד שנה בגן פרטי ולא לשלוח אותו לצפיפות האיומה בגנים העירוניים".

 

לדברי מיטל להבי, סגנית ראש העיר תל אביב ומחזיקת תיק גני הילדים, על אף פניות חוזרות ונשנות מצדה, העירייה לא אישרה תוספת כוח אדם לגנים. "כמו כן", ציינה, "העירייה שללה גם התארגנויות פרטיות של הורים בטענה של פגיעה בשוויון ההזדמנויות אשר להן זכאים התלמידים מכל חלקי העיר".

 

פז כהן, יו"ר ועד ההורים בירושלים שבה העירייה לא מממנת

סייעת נוספת בגנים, טען כי נוצר מצב של אפליה שבו ילדים מרשויות אמידות מקבלים חינוך מושקע יותר מילדים ברשויות אמידות פחות. "מצב זה פוגע בשוויון בחינוך ומעמיק את הפערים בין הרשויות השונות", ציין כהן, "מערכת החינוך צריכה להתעשת ולשפר את התקנים בגנים כי אחרת הורים ייקחו את הילדים ויעברו למסגרות חינוך אלטרנטיביות".

 

במשרד החינוך לא הביעו התנגדות ליוזמה הפרטית של הרשויות. "מדינת ישראל משקיעה כחמישה מיליארד שקלים במסגרת יישום חינוך חינם לכל הילדים בגילאי 4-3", נמסר, "בתוך כך, כבר בשנת הלימודים הבאה, תשע"ג, יותר מ-270 אלף ילדים יזכו לחינוך חינם, ומשרד החינוך מממן באופן שוויוני גננת וסייעת בכל גן ילדים. באשר לתוספות לשירותים - הרי שמדובר ביוזמות של הרשויות המקומיות הממומנות על ידן".


פורסם לראשונה 09/07/2012 23:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"קושי להסתגל לכיתות הצפופות". אילוסטרציה
צילום: shutterstock
חופרי. "החינוך בראש סדר העדיפויות"
צילום: רמי זרנגר
32 ילדים בגן במקום 35. גרמן
צילום: צביקה טישלר
"עיריית ת"א מונעת התארגנויות הורים". להבי
צילום: עופר עמרם
מומלצים