שתף קטע נבחר

קניה: "לאיראנים יש רשת שנועדה להוציא פיגועים"

המשטרה בקניה טוענת כי שני האיראנים שנעצרו בחשד שתכננו פיגועים נגד מטרות ישראליות, ממשלתיות וזרות דאגו להעביר למדינה עשרות קילוגרמים של חומר נפץ שטרם נמצאו ואמרה כי היא עדיין מחפשת אחר אדם שסייע להם

משטרת קניה מאשימה את שני האיראנים שעצרה בחודש שעבר בהבאת יותר מ-100 קילוגרמים של חומר נפץ למדינה, שרובו לא נמצא. בנוסף לכך טענה היום (יום ג') המשטרה בבית המשפט כי הם קיימו רשת של קשרים בקניה שנועדה להוציא לפועל פיגועים נגד מטרות ממשלתיות, ישראליות ומערביות.

 

מתוך הדיון בבית המשפט בתחילת החודש (צילום: AP) (צילום: AP)
מתוך הדיון בבית המשפט בתחילת החודש(צילום: AP)

 

כוחות הביטחון של קניה עצרו את שני החשודים, אחמד אבופלטי מוחמד וסייד מסור מוסאווי, בחודש שעבר בניירובי. מוחמד הוביל את החוקרים ל-15 קילוגרמים של חומר הנפץ RDX שהוסתרו בעיר החוף מומבסה. גורמים רשמיים בקניה אמרו כי הם תכננו לתקוף מטרות ישראליות, אמריקניות או סעודיות במדינה המזרח אפריקנית.

 

לדבריהם, השניים הם חברים בכוח קודס, יחידת העילית החשאית של משמרות המהפכה האיראניים העוסקת בפעולות מעבר לגבולות הרפובליקה האיסלאמית. תפקידו העיקרי של הכוח הוא לכוון ולעודד פעילות טרור מחוץ לאיראן כדי להשיג מטרות אסטרטגיות של המשטר בטהרן ולקדם את האינטרסים שלו במזרח התיכון.

 

בדיון שנערך היום בבית המשפט דרש נציג המשטרה הקנייתית, אריק אופגל, חוקר ביחידה ללוחמה בטרור, שלא לשחרר את החשודים בערבות. לדבריו, כ-85 קילוגרמים שהשניים הביאו לקניה טרם נמצאו ושחרורם של החשודים יאפשר להם להמשיך ולתכנן התקפות.

 

"בידי המשטרה יש מידע שלפיו לחשודים יש רשת נרחבת במדינה שמטרתה להוציא לפועל פיגועי תופת נגד מוסדות ממשלתיים, כינוסים ציבוריים ומוסדות זרים", אמר אופגל. הוא הוסיף כי המשטרה עדיין מחפשת אחר אדם שסייע לאיראנים וקיבל מידיהם חומרי נפץ.

 

החשודים בבית המשפט (צילום: AP) (צילום: AP)
החשודים בבית המשפט(צילום: AP)

 

כמה אתרי נופש בחוף הקנייתי הם בבעלות ישראלים, כמו גם קניון מרכזי בניירובי. ב-2002 נהרגו 13 בני אדם בפיגוע במלון ישראלי במומבסה. בו זמנית ניסו מחבלים לשגר טיל לעבר מטוס ישראלי.

 

פרקליטם של החשודים, דייוויד קירימי, טען שהתביעה "מנפחת את העניין מעבר לכל פרופורציה".

לדבריו, מרשיו חולים, אחד מהם סובל מבעיות בכבד והשני לוקה בלבו, והמעצר מחמיר את מצבם. הוא טען כי הם פקידי ציבור באיראן שנמצאים בקניה תוך שימוש באשרות תיירים. בית המשפט יכריע בנושא השחרור בערבות בשבוע הבא.

 

אבולפטי מוחמד אמר בחודש שעבר בדיון בבית המשפט כי במהלך חקירתו עינו אותו חוקרים ישראלים והזריקו לו חומרים כימיים ללא הסכמתו. נציג המשטרה בדיון הכחיש את ההאשמות. השופט הורה לבדוק את הדברים אך לא נמסר כי הם עלו לדיון היום.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוחמד ומוסאווי. "העניין נופח מעבר לפרופורציות"
צילום: AP
מומלצים