שתף קטע נבחר

קלינטון במצרים: לפעול למען הדמוקרטיה

מזכירת המדינה האמריקנית הגיעה לביקור ראשון במצרים מאז בחירתו של הנשיא מורסי. "הביקור שלי נועד לתמוך בעם המצרי ובתהליך הדמוקרטי", הצהירה. הוא לא לחץ את ידה בפומבי

ביקור רם דרג ראשון במצרים שאחרי הבחירות. מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הגיעה היום (שבת) לקהיר ונפגשה עם נשיא מצרים, מוחמד מורסי. זהו ביקורה הראשון של אישיות בכירה אמריקנית במצרים מאז בחירתו של מורסי, איש האחים המוסלמים. "הביקור שלי נועד לתמוך בעם המצרי ובתהליך הדמוקרטי", אמרה קלינטון במסיבת עיתונאים הערב. "השיחות שלי עם מורסי עסקו בדרכים להמשך התמיכה האמריקנית במצרים".

 

קלינטון ומורסי, הערב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קלינטון ומורסי, הערב(צילום: AFP)

 

עם פגישתם, מורסי וקלינטון לא לחצו ידיים, לפחות לא בפומבי. האופן שבו יברכו השניים זה את זה היה נושא להערכות ופרשנות, בשל אמונתו הדתית של מורסי. הנשיא בירך את קלינטון ואמר: "אנחנו נכונים מאוד לפגוש אותך ושמחים שאת כאן".

 

הביקור יימשך יומיים ובסופו תצא קלינטון לישראל. לפי גורם אמריקני רשמי, היא צפויה לקרוא בביקורה להנהגה האזרחית שנבחרה ולהנהגת הצבא לעבוד יחדיו ולהימנע מעימות כדי להשלים את המעבר של מצרים למשטר דמוקרטי.

 

קלינטון נוחתת במצרים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קלינטון נוחתת במצרים(צילום: AFP)

 

מצרים - בין נשיא איסלאמי לשלטון הצבא:

 

לפני הגעתה של קלינטון השתתפו מאות בני אדם בהפגנה בקהיר נגד ביקורה. בהפגנה, שיצאה מהשגרירות האמריקנית קראו המפגינים קריאות נגד ארה"ב ונגד שלטון האחים המוסלמים שבו הביעה תמיכה. "שלטון המדריך ייפול", צעקו המפגינים בהתייחסם למדריך הכללי של תנועת האחים המוסלמים.

 

הפגנה נגד קלינטון בקהיר, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה נגד קלינטון בקהיר, היום(צילום: AFP)
  

 

העיתון "אל-אהראם" המצרי דיווח אחר הצהריים כי קלינטון תמסור למורסי ברכה רשמית מהנשיא ברק אובמה על זכייתו בבחירות והזמנה לביקור בארה"ב בספטמבר הקרוב, עת תיערך שם עצרת האו"ם.

השבוע דווח כי סגנה, ויליאם ברנס, כבר מסר למורסי איגרת ובה הזמנה, וגורמים בארה"ב אישרו כי הנשיאים ייפגשו בשולי עצרת האו"ם.

 

קלינטון ומורסי צפויים לדון בשיתוף הפעולה בין המדינות ובסיוע של ארה"ב לכלכלה המצרית, בנוסף לתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים, המצב בסוריה וסוגיות אזוריות נוספות במזרח התיכון.

 

במהלך ביקורה צפויה קלינטון גם להיפגש עם עמיתה, שר החוץ מוחמד כאמל עמרו. השניים ידונו ביחסים בין המדינות וההתפתחויות בסוריה. היא צפויה גם להיפגש עם מספר פוליטיקאים מהמפלגות השונות ואישים בכירים בחברה האזרחית במדינה. מחר צפויה קלינטון לערוך ביקור באלכסנדריה ולהיות נוכחת בחניכתו של המטה החדש של הקונסוליה האמריקנית במחוז.

 

השבוע דיווח העיתון "אל-אהראם" כי קלינטון ומורסי ידונו בעתיד היחסים בין מצרים לארה"ב ותודגש בדיונים המחויבות של מצרים להסכם השלום של ישראל והמחויבות של מצרים לחופש האמונה של הקהילה הקופטית. השבוע אמרה מזכירת המדינה לכתבים כי ממשל אובמה שבע רצון עד כה מהתחייבויותיו של מורסי, אך הוא ממתין עד שממשלתו תוקם ותפעל. היא הביעה שביעות רצון מהתחייבותו של המנהיג החדש לכבד את ההסכמים הבינלאומיים,

שוושינגטון מאמינה שכוללים גם את הסכם השלום עם ישראל.

 

היא גם שיבחה את הצבא המצרי, שלדבריה סייע לקיום בחירות חופשיות והוגנות. "אנחנו מצפים שהמעבר ימשיך כפי שהבטיח הצבא ואנו מצפים שהנשיא הנבחר מורסי, בעודו מרכיב ממשלה, יפגין מחויבות להכלה של קבוצות - הנשים במצרים, הקהילה הקופטית הנוצרית, הקהילות החילוניות, וכמובן הצעירים", אמרה, "מערכת בחירות אחת לא עושה דמוקרטיה. זוהי רק תחילתה של עבודה קשה. העבודה הזו כוללת פלורליזם, כיבוד זכויות המיעוטים, מערכת משפט עצמאית ותקשורת בלתי תלויה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון במצרים. קהיר, אלכסנדריה, ישראל
צילום: AP
מומלצים