שתף קטע נבחר

מרמיר וחברים: מטגנים דגים קטנים

הקיץ הוא הזמן בה' הידיעה להתמסר לברבוניות, ג'רבידים ומליטות - דגים שמטגנים בלי בעיה ומגישים עם כוסית יין לבן. אידי ישראלוביץ' מגיש - מתכון וטיפים

טיגון דגים

 

בחירת דגים קטנים לטיגון:

דגים קטנים וטובים לטיגון לא בוחרים - קונים מה שיש. רוב סוחרי הדגים מוכרים את הדגים האלה ומי שלא מוכר בוודאי יכול להזמין - צריך רק לבקש.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מחירם נע בסביבות ה-50 שקלים לק"ג ובין מבחר הדגים הקטנים שעולים ברשת ניתן למנות את המליטות הקטנות, מרמירים , דגי חולף סרגוסים, ג'רבידות וכמובן ברבוניות.

 

יש גם דגי טלויזיה שנקראים כך בשפת הדייגים בגללם עורם השקוף (בשרם טעים מאוד). הבחירה הנכונה והטובה היא לא בסוג, אלא שוב - בסוחר הדגים, שדואג להביא דגים טריים.

 

את הדגים מטגנים בטיגון עמוק ובשמן חם. צריך לבקש מהדייג לנקות ולקשקש את הדגים היטב. ועוד משהו קטן לפני שמתחילים - דגים קטנים אוכלים מייד, כשהם טריים. לא מקפיאים את הדגים בשום מצב.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

דגים קטנים ומטוגנים

 

המרכיבים:

1 ק"ג ברבוניות, מליטות או כל דג קטן אחר

1/2 כוס קמח מנופה

1 כפית פפריקה אדומה, חריפה או מתוקה

1/2 כפית כמון

 

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את הדגים.
  2. מתבלים את הקמח עם פפריקה וכמון ומקמחים את הדגים
  3. מחממים שמן, עדיף בסיר טיגון חשמלי. מנערים את הדגים מהקמח ומורידים לשמן ברביעיות. מטגנים במשך 4 דקות ומוציאים לנייר סופג.
  4. מחכים שהשמן יחזור לחום הרצוי, מורידים עוד ארבעה דגים וכן הלאה. מגישים מייד

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

  • אידי ישראלוביץ' הוא השף והבעלים של מסעדת "אידי" באשדוד

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים