שתף קטע נבחר

ליידי גאגא מציגה: ברקוד אקוסטי

הזמרת הפרובוקטיבית מפורסמת בתחום המוזיקה, אך ידועה גם בזיקה לטכנולוגיות מודרניות. הפעם היא עומדת מאחורי פסקול "אילם" שאינו נשמע לאוזן אדם, אך יודע להעביר מידע רלוונטי ישירות לסמארטפון באמצעות אפליקציה ייעודית

אם זה במשקפי המצלמה של פולרויד שגאגא היא הפרזנטורית הרשמית של החברה, או באוזניות "ליידי גאגא", הזמרת הפרובוקטיבית יודעת ליצור באז. גם השנה היא ממשיכה להפתיע בתור החלוצה בתחום הברקודים.

 

לסבב ההופעות הנוכחי שלה, Monsters Ball, נלווה פסקול מיוחד של החברה האמריקאית Sonic Notify, כאשר בכל שיר קהל הצופים מקבל לסמארטפון תוכן ייעודי כדוגמת אתרים ותמונות, המאפשרים לעקוב אחר הטקסטים של השירים, להצביע על השיר הטוב ביותר בהופעה, לקבוע מה יהיה שיר הסיום ועוד. בנוסף, משלבת גאגא באלבומה האחרון קטע "אילם" בכל שיר של שניות בודדות, במהלכו משודר הקוד האקוסטי שנקלט ביישום המותקן בסמארטפון.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

הטכנולוגיה החדשה של Sonic Notify היא למעשה המקבילה הקולית לברקוד הדו-מימדי הנפוץ QR. באמצעות יישום פשוט הניתן להורדה מהגוגל פליי האנדרואידי ומהאפסטור של אפל, האתר המבוקש ישדר תשדורת קצרה בגלים קצרים (בתדר שאינו נשמע לאוזן האדם) ובנפח קטן (עד 3 קילובייט בלבד).

 

עוד ב-GSM:

 

יכולת הפרוטוקול מוגבלת בינתיים ונמצאת בראשית דרכה, אך כבר עכשיו הטכנולוגיה החדשה מאפשרת לדוגמא העברת כתובת URL למכשיר או אפילו כרטיס ביקור. ברקוד אקוסטי כזה ניתן להוסיף למשל לסרטון או שיר, וכך להעביר לצופה או המאזין מידע רצוי ישירות לסלולר. בטכנולוגיה זו הביעו כבר עניין מוזיאונים וגלריות אומנות שונות, כשהרעיון הוא הוספת ברקוד אקוסטי יעביר למבקר רובד אינטראקטיבי הקשור במוצגים ויוצריהם.

 

אחת ההצעות הפופולריות היום היא יצירת "מזהים" עבור אירועים ספציפיים. כאן הדימיון לקוד הדו-מימדי הרבה יותר גדול, אך לקוד האקוסטי מספר יתרונות. לדוגמא, היעדר הצורך בכיוון המצלמה אל אובייקט כלשהו וייצוב המצלמה כך שהמיקוד עליו יהיה מושלם. או במילים אחרות, צריך רק להפעיל את היישום בסמארטפון והכל כבר יקרה מעצמו.

 

אם נחזור למקרה גאגא, ג'סי ישראל, מיוצרי התוכנה, מספר כי Sonic Notify עושה לברקודים את מה שה-mp3 עשה למוזיקה ולקבצי ה-Wave - שימוש בשדה קול אילם להעברת מידע. לדבריו, השלב הבא הוא התמודדות מול ה-Bluetooth ושבבי הקירבה NFC, גם במכשירים שאינם תומכים בטכנולוגיות אלה. וזאת מבלי להפעיל את היישום מראש (דבר שחסר לדוגמא באפליקציות כדוגמת Shazam). כבר היום עובדים ב-Sonic Notify על הסכמים מול גורמים בעלי השפעה בעולם המדיה, ביניהם Twitter ו-Spotify.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חזקה גם טכנולוגית
צילום: EPA
מומלצים