שתף קטע נבחר

מאמץ לפילוג קדימה: "הליכוד הוא הבית שלי"

ח"כ לשעבר צחי הנגבי מוביל את המשא ומתן עם ראש הממשלה, שנועד לפלג שבעה חברי כנסת מקדימה. ח"כ יעקב אדרי: "אני אפרוש כדי לחזור לליכוד, אך עדיין מתלבט". חבר כנסת נוסף: "כל התפלגות היא ריאלית. גם שביעייה וגם יותר"

קדימה רק יצאה מממשלת האחדות וכפי שהדברים נראים הערב (יום א') היא קרובה לפילוג. לפי אחד התרחישים הסבירים, קבוצה בראשות ח"כ לשעבר צחי הנגבי מעוניינת לפרוש ולהצטרף לליכוד. הנגבי צריך להביא עמו לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפחות שבעה חברי כנסת על מנת לפלג את קדימה. בין השמות הפוטנציאליים מוזכר ח"כ יעקב אדרי, שאמר ל-ynet: "אני רואה את עצמי בליכוד בסוף הדרך. אני אפרוש כדי לחזור לליכוד, אך עדיין מתלבט. הליכוד הוא הבית שלי".

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

עוד מוזכרים בקבוצת הפורשים: חברי הכנסת עתניאל שנלר ויוליה שמאלוב ברקוביץ'. למרות המאמצים, עושה רושם שלא מצליחים לגבש שביעייה לצורך פילוג. ח"כ אדרי מציין כי "המצב בקדימה איום ונורא. כולם רוצים לפרוש, אך לא יודעים איך". הוא הודה כי ערך באחרונה שיחות בנושא עם הנגבי, שבהן בחן את המעבר, והדגיש כי לא הובטח לו דבר. "מבחינתנו המהלך מייצר תחושה שחוזרים הביתה לליכוד. זה מקום שבו גדלנו. מה יהיה ואיך יהיה אנחנו עוד לא יודעים. בכל מקרה, אם אלך למהלך כזה, ארצה לדעת מי בקבוצה. לא אלך לחתונה בלי לדעת עם מי אני מתחתן".

 

ח"כ רוחמה אברהם הבהירה שהיא נשארת במפלגה: "אני ממקימי קדימה, מאמינה בקדימה ולא אתן את ידי לפירוקה". אברהם העריכה שבניגוד לדיווחים אין שבעה ח"כים לפילוג. "לא רואה מצב שחברי כנסת הולכים לדרך ללא דרך בלי כל הבטחה משמעותית להיבחרותם בעתיד. ביבי לא הצליח לשריין את ברק, אז מה יעשה עם אלה?". יחד עמה, גם מרינה סולודקין ורונית תירוש אמרו ל-ynet כי לא יפרשו, ואבי דיכטר הכחיש את מעורבותו במהלך.

 

חבר כנסת נוסף, שנחשב עד לאחרונה מקורב למופז, אמר כי "מדובר בתסריט ריאלי מאוד. זה יותר רציני משהיה. מופז עשה הרבה טעויות מאז שנבחר. הקש ששבר את גב הגמל היה ההתנהלות סביב ועדת פלסנר והסירוב שלו למנות מטעם קדימה צוות רציני שיעמוד מול הליכוד, שהציב פוליטיקאים משופשפים. הבעיה של קדימה היא שיש בה לא מעט קצוות. והכול קיצוני. יש את הגוש השמאלי מדי יש את הגוש המרכז ימין, שמרגיש עדיין חלק מהליכוד. במצב שנוצר, כל התפלגות היא ריאלית. גם שביעייה וגם יותר".

 

גורם בקדימה הוסיף כי "הנגבי ואנשיו עורכים בימים האחרונים לא מעט שיחות. לפי מה שידוע לנו, צחי ככל הנראה יהיה שר. מהשיחות שהנגבי מנהל, ניתן לראות בבירור שבקדימה כולם מחפשים כרגע פלטפורמה. לכאן או לכאן. כל אחד מהנקודה שלו. בסוף עוד יקרה מצב שכל מחנה לבני יישאר אצל מופז". בכיר אחר בסיעה הודה כי "יש תסיסה גדולה מאוד בסיעה. היה פיצול ביום שבו מופז ביקש את הסמכות לפרוש מבלי לכנס את הסיעה. היה ברור אז שהסיעה כבר לא תשאר כשהיתה".

 (צילום: גיל יוחנן , משה מילנר, לע"מ , ירון ברנר , EPA , shutterstock) (צילום: גיל יוחנן , משה מילנר, לע
(צילום: גיל יוחנן , משה מילנר, לע"מ , ירון ברנר , EPA , shutterstock)
 

בשבוע האחרון, ובייחוד הערב, מתקיימים מגעים אינטנסיביים בין אנשי נתניהו לבין חברי כנסת מקדימה, בהן נידונו גם נושא תקציב המדינה, חוק הגיוס במתווה יעלון, ועדה לשינוי שיטת הממשל, וקיום הבחירות בסוף שנת 2013. גם יו"ר הקואליציה זאב אלקין נפגש עם חברי כנסת מקדימה, וגורמים בקואליציה טוענים כי נתניהו מבקש לנטרל את השפעתה של ישראל ביתנו באמצעות צירוף קבוצה חדשה של חברי כנסת שיפרשו מקדימה ויצטרפו לממשלה.

 

באופן אירוני, מופז עשוי לאבד מספר משמעותי של חברי כנסת מסיעתו בעקבות החוק שזכה לכינוי "חוק מופז". עד שנחקק החוק, בתחילת כהונתה של הכנסת הנוכחית כדי לאפשר את פילוגה של סיעה מסוימת היה צורך בכך ששליש מחברי הסיעה ירצו לפרוש.

  

בתחילת כהונתה של הכנסת הזו, כשבראש קדימה עמדה ציפי לבני, דובר על כך שבליכוד רוצים לאפשר לקבוצה של חברי כנסת מקדימה בראשות מופז לפרוש מסיעתם ולעבור לליכוד, וכיוון שמספרם של הפורשים האפשריים לא הגיע לשליש מסיעת קדימה, חוקק "חוק מופז" לפיו אם שיעורם של הרוצים לפרוש אינו מגיע לשליש, די בכך שמספרם יעמוד על שבעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יישאר במפלגה מכווצת. שאול מופז
צילום: עמית מגל, "ידיעות אחרונות"
מומלצים