שתף קטע נבחר

מבדק ממוחשב ל-ADHD: הכרחי או יקר ומיותר?

בשנים האחרונות הפכו המבדקים הממוחשבים לאבחון הפרעות קשב וריכוז לפופולריים מאוד, והותירו את ההורים מבולבלים מול ההיצע הרחב. האם כל ילד צריך לעבור אותם, מה הם בודקים ולמה את חלקם מומלץ לעבור עם טיפול תרופתי? מדריך וידאו

בין 10% ל-15% מהילדים סובלים מהפרעות קשב וריכוז, ובשנים האחרונות הפכו המבדקים הממוחשבים לפופולריים ביותר, הן בקרב הורים והן בקרב אנשי מקצוע. אך יחד עם הפופולריות עלתה גם רמת הבלבול של ההורים, גם ממגוון המבדקים המוצעים בשוק וגם לגבי השאלה האם באמת יש בהם צורך.

 

רוצים לדעת עוד? היכנסו לערוץ הפרעות קשב וריכוז  

 

עוד בנושא בערוץ הורים:

חוקרים מאונ' ת"א: יש קשר בין שם הילד להפרעת קשב

אל תצעקו: להתמודד עם ילדי ADHD בחופש הגדול

7 מזונות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז  

 

"אבחון הפרעות קשב וריכוז מבוסס על בדיקה רפואית, על ראיון עם ההורים, עם המורים ועם הילד עצמו ועל קריטריונים שהם טובים אך מוטים סובייקטיבית", מסביר ד"ר איתי ברגר, מנהל המרכז הנוירוקוגניטיבי בבית החולים הדסה הר הצופים. "לכן מומלץ להיעזר בבדקים סייעים. המבדקים הללו אינם הכרחיים אך הם יכולים לסייע. ההחלטה אם לבצע אותם היא של איש המקצוע, ולא כל ילד צריך אותם".

 

 

-מהם כלי העזר לאיבחון הפרעות קשב וריכוז?

"חלק מהילדים צריכים איבחון פסיכולוגי", מסביר ד"ר ברגר, "חלק מהילדים צרים איבחון דידקטי,וחלק צריכים גם וגם את ההחלטה מה צריך כל ילד יקבע איש המקצוע".

 

כאמור, בשנים האחרונות המבדקים הממוחשבים לפהרעות קשב וריכוז הפכו לפופולריים מאוד, וישנו מגוון של מבדקים בשוק. "בשוק הישראלי נמצאים כיום בעיקר מבחני ה-CPT, ביניהם מבחן ה-TOVA, מבחן ה-MOXO וה-BRC. ישנם הבדלים משמעותיים בין המבחנם, וחשוב להכיר אותם".

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל ואבי פרץ
הפרעות קשב וריכוז. המבדקים הממוחשבים הם לא חובה
צילום: חגי דקל ואבי פרץ
מומלצים