שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

העיקר שיש מה לאכול: 3 מנות עיקריות טבעוניות

מה אוכל צמחוני או טבעוני למנה עיקרית? שאלה חשובה שלא לכולם יש עליה תשובה - יעל סול, לעומת זאת, מצאה 3 מתכונים נפלאים למנה עיקרית שכולם יאהבו: פשטידת גזר וקישואים, לביבות דלעת עם פתיתי סויה ונודלס תרד עם סייטן וירקות

הנה שאלה שצמחונים וטבעונים רבים מתמודדים איתה: מה אני אכין כמנה עיקרית?! ובכן, בתור צמחונית שהפכה לטבעונית, אני יכולה לומר לכם שהאפשרויות הן בלתי נגמרות. לפניכם שלוש אפשרויות טעימות להפליא שמראות שעם קצת יצירתיות, יש ביכולתכם להפוך כל מנה עיקרית טעימה למנה עיקרית טעימה ומופלאה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

פתרונות קלים לארוחה טבעונית - נודלס עם סייטן (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
פתרונות קלים לארוחה טבעונית - נודלס עם סייטן(צילום: ראובן אילת)

 

בתור אמא, איני יכולה שלא לחשוב על בני הקטן (שעכשיו כבר לא כל-כך קטן) כשמדובר במנות עיקריות. לשמחתי ולצערי הוא כמוני טבעוני. השמחה באה מהתרומה שהוא עושה לעולם בהיותו טבעוני והצער בא מהתסכול היומיומי הנובע העיסוק בשאלה מה להכין לו לאכול.

 

ובכן ניגשתי למטבח בחשש והתחלתי לנסות ולהכין אוכל טבעוני שהוא יאהב, ומה הוא אוהב? אוכל של אמא כמובן. לכן בישלתי, אפיתי וטיגנתי את המנות האהובות עליו רק שהפעם במקום לזרוק כמה ביצים למדורה, השתמשתי בטחינה גולמית אורגנית. נשמע פשוט לא? ואכן כך, ברגע שהבנתי שאפשר בקלות להחליף את הביצה, לא השתמשתי בה עוד.

 

בקיצור, הילד מרוצה, אני מרוצה ומקווה שגם אתם תתחילו לבשל את העיקריות האהובות עליכם, רק שהפעם יהיו טבעוניות. בתיאבון!

 

פשטידת גזר וקישואים

המרכיבים (לתבנית 20X30 ס"מ):

4 קישואים

3 גזרים

2 כפות טחינה גולמית

פלפל/מלח

1/3 כוס שמן זית

1/2 1 כוסות קמח תופח

1 בצל לבן קצוץ

צרור שמיר קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל והשמיר דק. מגרדים בפומפייה את הגזרים והקישואים גס.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים יחד.
  3. מרוקנים את תכולת הקערה לתבנית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-45 דקות.

 

פשטידת גזר וקישואים (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
פשטידת גזר וקישואים(צילום: ראובן אילת)

 

קציצות דלעת ופתיתי סויה

המרכיבים:

300 גרם דלעת מגוררת

כוס פתיתי סויה

2 שיני שום

2 כפות טחינה

1/3 כוס גרעיני פשתן טחונים

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את פתיתי הסויה בכלי עם מים רותחים למשך כדקה ומסננים מהמים.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה במקרר.
  3. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת עד שהקציצות שחומות, ניתן לוותר על הטיגון ולאפות במשך 20 דקות בטמפ' של 180 מעלות.

 

קציצות דלעת ופתיתי סויה (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
קציצות דלעת ופתיתי סויה(צילום: ראובן אילת)

 

נודלס תרד עם סייטן וירקות

המרכיבים:

250 גרם נודלס תרד

כוס גזר גמדי

כוס גרעיני תירס

1 פלפל אדום

חבילת סייטן, חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום

פלפל


לרוטב:

2 כפות טריאקי

1 כף רוטב סויה

1 כף שמן זית

1 כף סירופ אגבה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הנודלס על לפי הוראות היצרן - אחרי הסינון מהמים יש להוסיף כף שמן זית לנודלס למניעת הדבקות.
  2. מבשלים את הגזר הגמדי בסיר עם מים למשך 10 דקות על להבה גבוהה.
  3. מוסיפים לתוך מחבת חמה עם שמן זית פלפל חתוך גס, גזר ושיני שום.
  4. מוסיפים את הסייטן למחבת. מקפיצים במשך 5 דקות ומוסיפים את גרעיני התירס.
  5. מוסיפים למחבת את מרכיבי הרוטב, מערבבים ומקפיצים במשך 5 דקות.
  6. מסירים את מחבת מהאש, מוסיפים לתערובת את הנודלס, מערבבים ומתבלים.

 

נודלס תרד עם סייטן וירקות (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
נודלס תרד עם סייטן וירקות(צילום: ראובן אילת)

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן אילת
נודלס תרד עם סייטן וירקות
צילום: ראובן אילת
מומלצים