שתף קטע נבחר

פינאלה מהסרטים: על הערב השני בבריכה

לאחר המשחה ההירואי בבייג'ינג, סגרה צרפת חשבון עם ארה"ב בערב השני של לונדון. אבינועם פורת התמוגג

בדיוק עבור משחים כאלה מצפים לאולימפיאדות. סרט המשחה ההירואי בבייג'ינג עדיין רץ בראש. כזכור, השחיין האמריקני-יהודי ג'ייסון לזאק ניצח כנגד כל הסיכויים את משחה ה-4X100 מ', והבטיח זהב שמיני למייקל פלפס. גם לצרפתים שאיבדו נצחון בצורה טראגית וחיפשו נקמה הסרט הזה עדיין בראש. יאניק אנייל הצעיר התחפש לג'ייסון לזאק, והיכה אמש (א') בסיום מבריק את לא אחר מאשר אליל יום הפתיחה, ריאן לוכטה.

 

 

יום של כשלונות למשלחת הישראלית בלונדון 2012, צפו בתקצירים:

 

איזו פינאלה קיבלנו בערב השני של המשחקים, איזו פינאלה לצרפת. החשבון נסגר. דווקא פלפס, כשחיין השני, הוכיח יכולת נהדרת ונטל את ההובלה, אבל לוכטה איבד אותנו, כל יום אנו מקבלים גיבורים חדשים, מדובר על משחה שעוד ידובר עליו שנים, לפחות עד לריו 2016.

 

צפו בדרמה בבריכה (צילום: באדיבות ערוץ 1, צילום סטילס: רויטרס)

 

צילום: רויטרס
הצרפתי חוגגים. גם בעברית (צילום: רויטרס)

 

משחה ה-100 מ' חזה לגברים אמור היה להיות מהרגעים המרגשים בתחרויות הבריכה האולימפית. לאו דווקא בזכות מי שזכה בזהב, אלא בעיקר בזכות מי

שנפרד מהעולם באופן טראגי, שלושה חודשים לפני לונדון 2012. אלוף העולם ב-100 מ' חזה וגיבור העם הנורברגי, אלכסנדר דלה הואן. בסופו של דבר, מי שחי ונמצא בבריכה ונחשב כאחד משני המועמדים לתת קרב לדלה הואן, קבע שיא עולם פנטסטי 58.46 שניות.

 

עד לפני שני עשורים הייתה דרום אפריקה מוחרמת מהאולימפיאדות בגלל האפרטהייד. כשחזרה, עשתה זאת בגדול בעיקר בשחיה. קמרון ואן דר ברח עצום המיימדים, עתיר בסיבים לבנים המשפרים כח מתפרץ, נתן משחה פנטסטי - הגיבור החדש של נלסון מנדלה.

 

צילום: AFP
לזאק ושאר האמריקנים בבייג'ינג. זוכרים? (צילום: AFP)

 

צילום: AFP
והנה התשובה מלונדון (צילום: AFP)

 

המועמד האחר לזהב, וגם לעשות היסטוריה כזוכה הראשון במהלך שלוש אולימפיאדות רצופות ב-100 חזה לגברים, היפני קיוסקו קוטיג'ימה, קרס. קוטיג'ימה סיים רק במקום החמישי, והצטרף לשורת גדולים המפנים את מקומם. בדיוק כמו שעשתה פרדריקה פללגריני האיטלקיה היפהפיה, שנדחקה מהפודיום בתום המשחה ל-400 חופשי.

 

חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט

 

רבקה אדלינגטון, האלופה הברטית האנגלית, העניקה לאוהדיה המקומיים ולבריטניה כולה מדליה ראשונה בבריכה, אבל ארד בלבד. הצרפתיה קמיל מופה, 4:01.45 ד', לקחה מפלגריני גם את השיא האולימפי.

 

לאחר ביטול החליפות המסייעות, העריכו כי ייקחו שנים עד שטבלת שיאי העולם תחזור ותזדזע לעתים קרובות. ההמתנה, מתברר, הייתה קצרה מהרגיל. דנה וולמר מטקסס, הראשונה שירדה מה-56 ש' ב-100 פרפר, השיגה 55.98 ש'. יש לנו כבר שלושה שיאי עולם בשני ערבים, ואלה שני ערבים נהדרים. רק שימשך בעוצמות האלה.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השליחים של צרפת
השליחים של צרפת
צילום: Gettyimages
מומלצים