שתף קטע נבחר

צילום: יניב חלילי

יש ארוחות חינם / על היציעים הריקים בלונדון

מקורבים שקיבלו כרטיסים ובחרו לא להגיע ושיטת מכירה מסורבלת גרמו לקרחות ביציעים. עכשיו מנסים לתקן את המעוות

שערוריית היציעים הריקים של אולימפיאדת לונדון מאיימת להכתים את המשחקים הללו בכתם, שאף מסיר כתמים לא יוכל להסיר. יציעים ריקים בתחרויות הכי נחשבות ונחשקות - זה לא משהו שלונדון תרצה להיזכר עמו. אבל השערורייה פותחת צוהר לעניין מרגיז ומקומם: שיטת חלוקת הכרטיסים.

 

 

הוועדה המארגנת של האולימפיאדה פתחה במכירת הכרטיסים למשחקים כבר לפני שנה וחצי. הכוונות היו טובות, השיטה הייתה מסורבלת: מארגני המשחקים החליטו להזמין את הציבור לרכוש כרטיסים לתחרויות שונות. אבל במקום שמכירת הכרטיסים תיעשה בשיטת שלם וקח, היא נעשתה בשיטת שלם-המתן כמה חודשים-קח-ואם לא מתאים לך, תחזיר.

 

עוד "יציע מקורבים" בלונדון. סולד אאוט זה ממש לא (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עוד "יציע מקורבים" בלונדון. סולד אאוט זה ממש לא(צילום: AFP)

 

רוכשי הכרטיסים נאלצו להמתין חודשים ארוכים, עד שנודע להם אם הם זכו בזכות לרכוש את הכרטיסים ולאלו משחקים. השיטה המסורבלת נועדה לספק מימד של

הגינות, כיוון שמארגני המשחקים רצו לאפשר לכמה שיותר תושבים לרכוש כרטיסים. בפועל, השיטה המסורבלת היא אחד הגורמים ליציעים הריקים שרואים היום. אנשים רבים נתקעו עם כרטיסים למשחקים שהם לא מאוד חפצו בהם מלכתחילה, אחרים נאלצו למכור את הכרטיסים שלהם בגלל שחלף זמן רב מאז הקנייה ובינתיים צצו להם תוכניות אחרות.

 

חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט:

 

אבל השערורייה הגדולה ביותר קשורה לכרטיסי המקורבים. לפחות 6 אחוזים מהכרטיסים שהונפקו למשחקים (כחצי מיליון כרטיסים), ניתנו לבני המשפחה האולימפית ולחברות המספקות חסות למשחקים (בהן ויזה, מקדונלדס, קדברי ועוד). הכרטיסים הללו חולקו בחינם וכדינם של כרטיסים הניתנים בחינם, גם הכרטיסים הללו לא נהנו מהיוקרה השמורה לכרטיסים שנרכשים בכסף מלא.

 

אני מכיר כמה אנשים בלונדון, שקיבלו כרטיסים חינמיים כאלה לתחרויות כדורעף וכדורסל - וויתרו עליהם. כמה מהם קיבלו כרטיסים חינמיים למספר תחרויות ועל כן

החליטו ללכת רק לתחרות השווה ביותר. גם בני המשפחה האולימפית - הכוללת אנשים העובדים בועד האולימפי הבינלאומי ובוועדים המקומיים - קיבלו גישה לכרטיסייה חינמית של כרטיסים. עבורם, בכל זאת מדובר בעניין שבשיגרה - הם הרי עובדים באולימפיאדה.

 

אתמול ושלשום אפשר היה לראות את היציעים של "המקורבים" ריקים ועומדים בשיממונם. בתחרויות השחייה היום בבוקר האולם היה מלא, מלבד יציע המקורבים שהיה ריק לחלוטין. צופים זועמים ביקשו שישדרגו את מקומות הישיבה שלהם ליציע הזה - וחלקם נענו בחיוב. כאמור, יציעי המקורבים נמצאים קרוב לבריכה או לפרקט בו נערכות התחרויות ועל כן - גם מצטלמים לטלוויזיה. אף אחד לא רוצה לראות על מסך הטלוויזיה שלו יציעים ריקים אל מול תחרויות הספורט המרתקות בעולם.

 

וככה מנסים להעלים את הבושה. חיילים בריטים צופים באולימפיאדה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
וככה מנסים להעלים את הבושה. חיילים בריטים צופים באולימפיאדה(צילום: MCT)

 

עכשיו הבריטים נדרשים לתקן את המעוות. פתאום הם שולפים את האפשרות לפתוח קופות ולמכור כרטיסים לאולמות לא מלאים.

פתאום עולה האפשרות למחזר כרטיסים של צופים שעוזבים את האולם באמצע יום תחרויות. פתאום אפשר למצוא באתר האינטרנט של האולימפיאדה כרטיסים לתחרויות, שמזמן הוגדרו כמכורות מראש. אפילו חיילים, סטודנטים ומורים מקבלים כרטיסים חינמיים - לא מתוך הוקרה לתרומתם, אלא יותר מתוך הוקרה לתרומתם של אולמות מלאים כפקטור להצלחת המשחקים.

 

באולימפיאדת בייג'ינג הסינים לקחו אנשים מהרחוב והושיבו אותם באולמות שלא היו מלאים דיים. הבריטים עיקמו את האף למשמע הרעיון, אבל גם לקחת חיילים שהרגע עשו בדיקות בטחוניות בכניסה לפארק ולהושיב אותם ביציעים ריקים - מתגלה כפתרון לא רע.

 

בתקווה כי תמונה כזו לא תחזור בקרוב (צילום: AP) (צילום: AP)
בתקווה כי תמונה כזו לא תחזור בקרוב(צילום: AP)

 

סבסטיאן קו, יו"ר הועדה המארגנת, אמר כי כבר היום או מחר יופקו לקחים מפיאסקו הכרטיסים. המשמעות: ייתכן שבימים הקרובים יוכלו ישראלים המבקרים בלונדון לרכוש כרטיסים בקופות שבפארק האולימפי.

 

ובינתיים, מארגני אולימפיאדת ריו דה ז'נרו, שהגיעו ללונדון על מנת לעקוב מקרוב אחר ארגון וביצוע האולימפיאדה, כבר מסמנים בפנקסם את הסעיף הראשון ברשמת הפקת הלקחים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
המושבים הריקים בלונדון
צילום: AP
מומלצים