שתף קטע נבחר

הרבה בשירותים? 10 סימנים מתריעים לסוכרת

סוכרת, במיוחד מסוג 2 נחשבת ל"רוצח השקט", בעיקר בגלל שקשה מאוד לגלות אותה. אבל את הנזקים שלה קשה מאוד לפספס - מאובדן ראייה ועד זיהומים שמסרבים להחלים. 10 הסימנים שכדאי לכם להיות מודעים אליהם

24 מיליון איש בארה"ב חולים בסוכרת . בארץ מדובר על כ-400 אלף והמספרים עולים בהתמדה. על פי נתונים מחקריים כרבע מהחולים כלל לא יודעים כי הם חולים, מה שחושף אותם לסכנות כמו אובדן ראייה, פגיעה אנושה בתפקוד הכליות וזיהומים שלא מחלימים.

 

קראו עוד על סוכרת ב-ynet:

 

סוכרת ידועה גם בשם "הרוצח השקט" בגלל העובדה שמאוד קל לפספס את הסימפטומים שלה. לא רק זאת, עלייה קבועה של רמות הסוכר בדם, מזיקה כמעט כמו הזרקת רעל ישירות לזרם הדם. אלה הסימנים שכדאי לכם לדעת עליהם.

 

1. השתנה תכופה וצמא מוגבר

אם אתם מוצאים עצמכם הולכים לשירותים באופן תכוף ואפילו מתעוררים בלילה לשם כך, זה יכול  להיות סימן לסוכרת. במצב שאכן מדובר במחלה, הכליות מתחילות לעבוד במצב של ספיקה גבוהה ומסלקים את כל שאריות הגלוקוז מהדם, זו הסיבה שהצורך ללכת לשירותים הוא תכוף כל כך.

 

הצמא המוגבר מתרחש כשהגוף מנסה להחזיר לעצמו את כל הנוזלים הללו. שני הסימפטומים האלה בדרך כלל באים לידי ביטוי ביחד, והם חלק מהמאמץ של הגוף לשמור על רמת סוכר מאוזנת בדם.

 

2. ירידה במשקל

רמות גבוהות של סוכר בדם יכולות לגרום לירידה מהירה של משקל, בין 5 ל-9 ק"ג בתקופה של חודשיים, שלושה. ולא מדובר על ירידה רצויה במשקל.

 

בגלל שהורמון האינסולין לא מקבל גלוקוז לתוך התאים שלו, כדי להשתמש בהם כמקור אנרגיה, הגוף "חושב" שהוא נמצא במצב של הרעבה ומתחיל לפרק חלבונים מהשרירים כמקור אלטרנטיבי לאנרגיה.

 

בנוסף לכך, הכליות מתחילות לעבוד שעות נוספות כדי להיפטר מהסוכר המיותר מה שמוביל לאובדן קלוריות (תופעה שיכולה לפגוע בכליות), בשל העובדה שמדובר בתהליך שצורך אנרגיה רבה.

 

3. רעב

 התקפי רעב תכופים, הם סימן מובהק לסוכרת. הרעב מגיע בגלל עליות וירידות פתאומיות של רמות הסוכר בדם. כשרמות הסוכר בדם צונחות, הגוף חושב שהוא במצב של רעב, ומגיע למצב שבו הוא רוצה עוד גלוקוז כדי שהתאים יוכלו לתפקד.

 

4. בעיות בעור

גירודים בעור, אולי כתוצאה מיובש או זרימת דם גרועה יכולים להיות סימן אזהרה לסוכרת.אחת התופעות שצריכות להדליק "נורה אדומה" היא התכהות של העור בצוואר או במרפק.

 

כשהתופעה מתרחשת, היא מצביעה על כך שבגוף קיימת עמידות לאינסולין גם בקרב אנשים שרמת הסוכר שלהם בדם לא גבוהה.

 

5. החלמה איטית

אם אתם שמים לב שפצעים, חתכים או דלקות לא מחלימים מהר כבעבר, סימן שיש איזושהי בעיה. מדובר בסימן קלאסי של סוכרת.

 

בדרך כלל זה קורה לאחר שהרבה מאוד כלי דם נפגעים בגלל כמויות גבוהות של גלוקוז שמגיע לוורידים ולעורקים. במצב כזה, הדם שצריך להגיע לאזורים שצריכים להחלים, מתקשה לעשות זאת.

 

רמות סוכר גבוהות בדם מזיקות לגוף (צילום: ablestock) (צילום: ablestock)
רמות סוכר גבוהות בדם מזיקות לגוף(צילום: ablestock)

 

6. זיהומים

היות שסוכרת ידועה שמחלה שמשפיעה על המערכת החיסונית, אם היא קיימת הגוף נעשה חשוף לזיהומים שונים. כשהזיהומים הנפוצים הם  קנדידה או זיהומים פטרייתיים שונים.

 

אגב, ידוע כי בקטריות ופטריות משגשגים במצב של סוכר גבוה. נשים, החולות בסוכרת, מועדות ללקות בזיהום וגינלי.

  

7. עייפות ועצבנות

כשרמות הסוכר בדם גבוהות אצל אנשים, הם מתרגלים בסופו של דבר "להרגיש לא טוב" ולהיות עייפים. בעיקר בגלל העובדה ששינה לא רציפה בגלל קימה בלילה, יכולה לגרום לעייפות כרונית.

 

עייפות גם מובילה כמעט באופן טבעי לעצבנות. לדברי חוקרים, התופעה שאנשים עם רמת סוכר גבוהה בדם מפסיקים להיות עצבניים כשרמת הסוכר בדם יורדת, היא ידועה.

 

8. ראייה מטושטשת

מצב של ראייה לא ממוקדת או הבזקים פתאומיים מול העיניים, היא סימפטום ידוע של רמות סוכר גבוהות בדם. כשרמת הגלוקוז בדם עולה, היא משנה את צורת העדשה בעין, וזאת הסיבה שהשינוי במיקוד הראייה מתרחש.

 

אבל החדשות הטובות הן שהסימפטום הזה הוא הפיך לגמרי, במצב של אבחון בזמן. אם לא נעשית אבחנה וטיפול ברמות הסוכר הגבוהות במשך זמן רב, יכול להיווצר מצב שבו הנזק יהפוך להיות קבוע, ובמצבים קיצוניים יכול לגרום לעיוורון.

 

 

9. עקצוצים או נימול

תחושה של עקצוצים או נימול בידיים או ברגליים יחד עם תחושה של צרבת או כאבים בבליעת מזון, הם סימנים שהעצבים מתחילים להיפגע בגלל הסוכרת.

 

אבל אם מדובר בתופעה קצרת מועד, התופעות הן הפיכות לגמרי. כמובן שאם רמת הסוכר בדם לא תאוזן, התופעות יחמירו ויהפכו לקבועות.

 

10. תוצאות בדיקות דם - עלייה במספרים

בדיקת לזיהוי רמות הסוכר בדם, מתבצעת בדרך כלל בבוקר לאחר לילה ללא אוכל. אם המספרים שיוצאים בבדיקה הם עד 100 המצב בדרך כלל תקין. מעל 100 כבר כדאי לגשת לבדיקות מפורטות יותר. 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עייפות, עצבנות וטשטוש בראייה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים