שתף קטע נבחר

צילום: AP

ארה"ב אישרה "סנקציות ברמה הגבוהה ביותר"

בזמן שהממשל מנסה לשכנע את ישראל לא למהר ולתקוף באיראן, חברי הקונגרס והסנאט אישרו את החרפת העיצומים "לרמה הכי גבוהה שאפשר". החוק החדש יפגע במגזרי האנרגיה, הבנקאות והתעבורה הימית ויאסור על עסקאות לכריית אורניום ומכירת מכליות נפט לטהרן

בזמן ששר ההגנה האמריקני לאון פאנטה נמצא בישראל כדי לשכנע את הצמרת המדינית-ביטחונית להמתין לפני שהיא תוקפת באיראן, אישרו הלילה (ה') חברי הקונגרס והסנאט בוושינגטון את הצעת החוק המקיפה להחרפה דרמטית של הסנקציות על איראן. "הרעיון הוא להביא את הסנקציות לרמה הכי גבוהה שאפשר", הסביר הסנאטור הדמוקרטי רון וויידן. הסנאט האמריקני אישר את ההצעה פה אחד והעביר אותה לחתימת הנשיא אובמה.

 

ביקור לאון פאנטה בישראל - הכתבות האחרונות ב-ynet:

ביקור פאנטה: "ארה"ב מבינה שישראל ריבונית"

נתניהו לפאנטה: הזמן אוזל לפתרון בדרכי שלום  

ברק לפאנטה: אין זמן לסנקציות, אנחנו נקבע לבד

לאון פאנטה בישראל, חצי מדינה בפקק תנועה

 

הצעת החוק שאושרה ברוב מוחלט בבית הנבחרים האמריקני, עם שישה מתנגדים, מכניסה לרשימה השחורה של ארצות הברית את מגזרי האנרגיה, הבנקאות והתעבורה הימית של הרפובליקה האיסלאמית. כמו כן, יופעלו סנקציות נגד כל גורם שיסייע לאיראן לחמוק מהעיצומים נגדה. לפי ההצעה, יוטלו סנקציות או תוחרף הענישה נגד מי שיחתום עם איראן על עסקאות לכריית אורניום, ימכור או יחכיר לאיראנים מכליות נפט, או יעניק ביטוח ימי לחברת המכליות הלאומית של טהרן.

 

כעת הצעה תועבר לאישורו של הנשיא ברק אובמה, שרק השבוע הכריז בעצמו על החמרה בסנקציות. השדולה למען ישראל בוושינגטון, איפא"ק, נתנה את ברכתה ליוזמה.

 

מאחורי הצעת החוק עומדים ראשי ועדת החוץ של בית הנבחרים - היו"ר הרפובליקנית אליאנה רוס והדמוקרטי הבכיר הווארד ברמן - שפעלו לקדם אותה בזריזות לפני שהקונגרס יוצא בסוף השבוע לפגרת הקיץ. בנאום במליאת בית הנבחרים אמר אמש ברמן כי אסור שאיראן תחשוב שהסנקציות נגדה מוצו. חבר בית הנבחרים היהודי מקליפורניה הבהיר כי צפויים עוד צעדי ענישה אם איראן לא תזנח את שאיפותיה הגרעיניות.

 

נתניהו ופאנטה בפגישתם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נתניהו ופאנטה בפגישתם(צילום: EPA)

 

פאנטה עם ברק, ליד סוללת כיפת ברזל (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
פאנטה עם ברק, ליד סוללת כיפת ברזל(צילום: אבי רוקח)

 

הסנקציות שארה"ב והאיחוד האירופי כבר הטילו על מגזר הנפט האיראני הורידו את המכירות לאירופה, סין, הודו, יפן ודרום קוריאה מ-2.5 ל-1.8 מיליון חביות ביום. הסנקציות גורמות לאיראן נזק של 63 מיליון דולר ביום. המדינות האסייתיות הגדולות צמצמו את ייבוא הנפט, אבל אינן יכולות לוותר עליו לחלוטין בהיעדר חלופות.

 

תקיפה באיראן? כתבות אחרונות ב-ynet:

גורם בכיר: קשה להכריע נגד עמדת הביטחוניסטים

תקיפה בלי גיבוי הצבא? "רה"מ ייתן דין על כישלון"

גנץ על איראן: "כל האופציות על השולחן"

סותם פרצות: אובמה הטיל עוד סנקציות על איראן

 

שר ההגנה האמריקני לאון פאנטה נפגש אתמול עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק והנשיא שמעון בפרס בניסיון לשכנע אותם לא לתקוף את מתקני הגרעין. "לא נאפשר לאיראן לפתח נשק גרעיני. נקודה", הבטיח פאנטה, על רקע הפרסום ב"ידיעות אחרונות" שארה"ב מתנגדת לתקיפה בשנה וחצי הקרובות.

 

נתניהו טען כי הסנקציות הבינלאומיות לא הצליחו לבלום את פרויקט הגרעין האיראני, ודובר הבית הלבן הודה אמש שהלחץ על טהרן אמנם כבד - ובכל זאת היא ממשיכה בשלה. עם זאת, לדברי ג'יי קרני לסנקציות יש השפעה משמעותית ו"זה הופך לקשה ביותר מבחינת האיראנים להגיע למקורות ההכרחיים למימון היבטים של תוכנית הגרעין".

 

"הישראלים לא אומרים לנו הכול" 

גורמים אמריקניים רשמיים אמרו לעיתון "וול סטריט ג'ורנל" על רקע הביקור

כי קשה לדעת אם ישראל רצינית באיומיה לתקוף את איראן, או שמדובר בניסיון ללחוץ על ארה"ב והאיחוד האירופי להחריף את עמדתם כלפי הרפובליקה האיסלאמית. ה"ניו יורק טיימס" ציטט גורמים בפנטגון שאמרו כי חוסר הסבלנות של ישראל לסנקציות ודיפלומטיה גובר ויש דברים רבים שהגורמים בישראל לא חולקים עמם.

 

אתמול הכניס הנשיא אובמה לרשימה השחורה של ארה"ב בנק סיני ובנק עיראקי שביצעו עסקאות עם איראן, והתגובה מסין - שאישרה ארבעה סבבי סנקציות במועצת הביטחון - לא איחרה לבוא. בייג'ינג קראה לוושינגטון לבטל את ההחלטה נגד בנק קונלון, שהוא חלק מהבנק הלאומי של סין, העוסק בתחום הנפט, והזהירו שהצעד האמריקני יפגע ביחסים בין שתי המעצמות.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 01/08/2012 23:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רגע לפני פגרת הקיץ. הקונגרס האמריקני
צילום: רויטרס
פאנטה עם פרס. ביקש סבלנות
צילום: מארק ניימן, לע"מ
מומלצים