שתף קטע נבחר

איפה הכסף? כך ייראה האתר לאיתור החסכונות

15 מיליארד שקל ש"נותק הקשר עם בעליהם", ממתינים בקופות חברות הביטוח. באוצר מבטיחים: עד חודש מאי 2013 יוקם אתר אינטרנט שניתן באמצעותו לאתר חסכונות אבודים. ynet מאפשר לכם הצצה ראשונה בדרך אל הכסף: כך ייראה הממשק

מיליארדי שקלים ממתינים בקופות המנופחות של חברות הביטוח, בתי ההשקעות וקרנות הפנסיה. מדובר בכספי חוסכים שמסיבות שונות "נותק איתם הקשר", וחוסכים רבים כלל אינם מודעים לחסכונות הללו. לנוכח העובדה שאיש לא ממש טורח לאתר את אותם חוסכים, היורשים שלהם או המוטבים, נהנים בינתיים הגופים הפיננסיים מהון זמין ודמי ניהול מנופחים.

 

 

לפני כחצי שנה, לאחר השתהות ארוכה, פירסם האוצר תקנות לפיהם נדרשים הגופים המוסדיים לטפל במלאי מנותקי הקשר הקיים. הגופים המוסדיים נדרשו ליזום פעולות לאיתור חוסכים ויורשים ולבצע טיוב נתונים של כלל החוסכים.

 

על רקע זה מבטיחים באוצר, כי עד חודש מאי 2013 יעלה לאוויר אתר אינטרנט שירכז את הנתונים מכל הגופים המוסדיים ויאפשר בלחיצת כפתור לאתר אותם. ynet מאפשר הצצה ראשונה לממשק המתוכנן.

 

מספר פרמטרים לזיהוי. ממשק האינטרנט ()
מספר פרמטרים לזיהוי. ממשק האינטרנט

 

כיצד יתבצע הזיהוי?

לטענת גורמים המקורבים לפרוייקט, בגלל החשש להגנת הפרטיות והרצון לשמור על חיסיון הלקוח, לא ניתן יהיה להסתפק בהקשת תעודת זהות של החוסך. הגולש יידרש להשיב על מספר שאלות שיסונכרנו מול מאגרי מידע ממשלתיים.

 

זאת גם הסיבה שהפלט שיקבל החוסך יהיה מצומצם ויכלול את סוגי המוצרים (פוליסת ביטוח, קופת גמל, קרן השתלמות וכו') והיכן הם מופקדים. מעבר לכך לא ניתן יהיה לקבל אינפורמציה כגון הסכום הצבור. מכאן תידרש פניה ישירה של החוסך או יורשיו מול הגוף הפיננסי המחזיק בחיסכון.

 

"בעוד שנה לא יהיה צורך בחברות לאיתור כספים"

מטרת הממשק היא לסייע באיתור כספים שהחוסך או יורשיו אינם מודעים להם, לכן לא ניתן יהיה לקבל נתונים על חיסכון פעיל (שמופרשים אליו כספים באופן שוטף) או כזה שבוצעה בו פעולה בשנה האחרונה.

 

תוצאות החיפוש. נתונים בסיסיים בלבד ()
תוצאות החיפוש. נתונים בסיסיים בלבד

 

גורמים המקורבים לנושא מציינים כי על רקע העובדה שבשנים האחרונות קמו לא מעט חברות המתמחות באיתור כספי חסכונות, והתחום הזה החל לצבור תאוצה, קיים חשש כי החברות הללו ינצלו את פרק הזמן שנותר עד הקמת הממשק ויבצעו שיווק אגרסיבי. לדברי הגורמים, "החברות הללו דורשות בתמורה בין 15% ל-20% מסך הכספים שאותרו, סכום שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים ואף יותר. בעוד כשנה, כאשר יעלה לאוויר אתר חינמי, לא יהיה לחברות הללו זכות קיום, וחשוב שהציבור ידע את זה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיליארדים ממתינים
צילום: Index Open
מומלצים