שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock
    למה לעבור כשאפשר לשפץ? ביקור בבית בגדרה
    משפחה בת 5 נפשות מגדרה החליטה שבמקום למכור את הבית הישן ולעבור למקום חדש - היא תשקיע את הכסף במתיחת פנים מלאה. התוצאה: בית חלומות מואר בלב המושבה. צפו בתמונות

    הסיבות לשיפוץ של בית משתנות ממשפחה למשפחה. המשפחה בת חמש הנפשות מגדרה, שאצלה התארחנו הפעם, החליטה לשפץ את הבית, שגודלו 130 מ"ר, במקום למכור אותו ולעבור למקום חדש. בני הזוג פנו למשרד עיצוב הפנים הנקין שביט אדריכלות ועיצוב לטובת מתיחת פנים מקיפה, שתשנה את פני המקום ותיתן להם הרגשה של בית חדש באותו נכס ישן.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    גדרה מאופיינת בבנייה נמוכה, עם פיתוח נרחב של שטחים ירוקים וצמחייה, ובעלי הבית רצו להתאים את האווירה בבית לאווירת האזור. על כן ביקשו מהמעצבים לשים דגש על חלל פתוח, שמאפשר תנועה גמישה בין הפנים לחוץ ופתיחות גבוהה של החללים הפנימיים ביחס לחוץ. המטרה העיקרית הייתה למקסם ולנצל את החלל, וליצור תחושה של בית מרווח וגדול.

     

    באזור הסלון שולב שטיח המתפקד ככתם צבע מושך בחלל, הנמצא בין ספה גדולה בצבע אפור ושני כיסאות לבנים (צילום: אביעד בר נס)
    באזור הסלון שולב שטיח המתפקד ככתם צבע מושך בחלל, הנמצא בין ספה גדולה בצבע אפור ושני כיסאות לבנים(צילום: אביעד בר נס)

     

    השיפוץ ארך שלושה חודשי תכנון וחודשיים של ביצוע, כשבתקופה הזאת עזבה המשפחה את הבית ועברה לגור בשכנות, מה שאפשר שיפוץ קל יותר. למשימה גויסו עירית הנקין וזהר שביט, שהצליחו להגשים את הציפיות שבעלי הבית העלו בתחילת התהליך. ככל שתהליך העבודה התקדם, הבינו הדיירים שהם לא מעוניינים להתפשר בסוגיות שונות - ולכן החליטו להעלות את התקציב שהוחלט עליו בתחילת הדרך.

     

    בקומה נפתחו חלונות גדולים כדי להבטיח כניסה מקסימלית של אור יום וזרימת אוויר (צילום: אביעד בר נס)
    בקומה נפתחו חלונות גדולים כדי להבטיח כניסה מקסימלית של אור יום וזרימת אוויר(צילום: אביעד בר נס)

     

    השיפוץ המקיף אפשר לבעלי הבית להתמקד בדבר שהם הכי אוהבים - אור טבעי. לכן, החלק המשמעותי ביותר כאן הוא העובדה שהחלונות הרבים מאפשרים כניסה של החוץ אל הפנים, וכן העובדה שהתחושה בבית משתנה לאורך שעות היום בהתאם למיקום השמש.

     

    החומרים שנבחרו לעיצוב הפנים תומכים ומחזקים את הצמחייה מבחוץ, ונמצאים כאן ריצוף באבן ישראלית בהירה, שימוש בעץ מלא בגוון הטבעי שלו, אלומיניום מוברש ורקע אחיד של קירות לבנים שממסגרים את הצמחייה.

     

    עמוד קונסטרוקטיבי שניצב במרכז המטבח הפך למחיצה חלקית העוזרת להגדיר את האזורים השונים (צילום: אביעד בר נס)
    עמוד קונסטרוקטיבי שניצב במרכז המטבח הפך למחיצה חלקית העוזרת להגדיר את האזורים השונים(צילום: אביעד בר נס)

     

    הסלון לפני השיפוץ (צילום: אביעד בר נס)
    הסלון לפני השיפוץ(צילום: אביעד בר נס)

     

    חיי היומיום של המשפחה סובבים סביב המטבח, ולכן הוא שופץ כולו והפך למטבח נוח וגדול שמשלב אסתטיקה ופונקציונליות. במטבח שני פתחים המכניסים אוויר ותאורה טבעית, ופתיחת החלונות ושבירת מחיצות יצרו אזור פתוח ומואר המוביל לסלון הסמוך.

     

    המטבח המוארך משלב ארונות לבנים ומשטח עבודה לבן יחד עם אי ישיבה מרכזי עם משטח עץ אלון טבעי (צילום: אביעד בר נס)
    המטבח המוארך משלב ארונות לבנים ומשטח עבודה לבן יחד עם אי ישיבה מרכזי עם משטח עץ אלון טבעי(צילום: אביעד בר נס)

     

    המטבח עוצב בקווים נקיים, כשהארונות בו עשויים פורניר לבן עם משטח עבודה לבן להעצמת תחושת המרחב והאור. בחלק העליון נתלו מדפים מעץ אלון טבעי ומוקם בחלל גם דלפק ישיבה מעץ אלון.

     

    מדפי עץ אלון טבעי שולבו במקום ארונות עילאים ליצירת תחושה של חלל קליל ומרווח (צילום: אביעד בר נס)
    מדפי עץ אלון טבעי שולבו במקום ארונות עילאים ליצירת תחושה של חלל קליל ומרווח(צילום: אביעד בר נס)

     

    כך הוא נראה לפני. המטבח (צילום: באדיבות המשפחה)
    כך הוא נראה לפני. המטבח(צילום: באדיבות המשפחה)

     

    בחירת הריהוט לבית נעשתה במטרה ליצור אקלקטיות שמשלבת בין ישן וחדש; ופריטים אותנטיים ממסעות המשפחה בעולם, מול פריטים חדשים ומודרניים שנקנו במיוחד בזמן השיפוץ על ידי בעלת הבית והאדריכלים.

     

    בכניסה לבית הוצבה שידת עץ עתיקה ומעליה מראה במסגרת ברזל מושחר (צילום: אביעד בר נס)
    בכניסה לבית הוצבה שידת עץ עתיקה ומעליה מראה במסגרת ברזל מושחר(צילום: אביעד בר נס)

     

    הקו המנחה בצבעוניות הרהיטים היה שילוב של שחור, לבן ועץ וכתמי צבע, שמופיעים במינונים קטנים במקומות מסויימים. בכל החלל הציבורי שולבה גם תאורה מלאכותית פונקציונלית ופחות דקורטיבית, שמשתלבת בצורה רגועה והרמונית עם המעטפת הבהירה של הבית.

     

    שולחן פינת האוכל העגול עשוי מעץ מלא הממשיך את הצבעוניות מאזור המטבח, מסביבו כיסאות מרופדים בבד שחור (צילום: אביעד בר נס)
    שולחן פינת האוכל העגול עשוי מעץ מלא הממשיך את הצבעוניות מאזור המטבח, מסביבו כיסאות מרופדים בבד שחור(צילום: אביעד בר נס)

     

    עוד זווית במטבח (צילום: אביעד בר נס)
    עוד זווית במטבח(צילום: אביעד בר נס)

     

    הנה ההוכחה שלפעמים לא צריך להעמיס על הבית בצבעים, תמונות, פסלים וחפצים. נראה שלפעמים יצירת האמנות הטובה ביותר היא חלון גדול הפונה לנוף והצמחייה, ועיצוב שתומך בסביבה שנשקפת מהחלונות.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     

     

     

     


    פרסום ראשון: 06.08.12, 23:45
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "למה לעבור כשאפשר לשפץ? ביקור בבית בגדרה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים