שתף קטע נבחר

גם באשקלון: 'מנסים לזרוק אותנו ממרכז הקליטה'

אחרי הפגנת העולים מאתיופיה במבשרת ציון, גם במרכז הקליטה באשקלון מספרים על העלאה דרסטית של שכר הדירה. "אני נשאר עם 11 שקלים בחודש וחייב לעבוד בשבתות", התלונן חייל. הוא וחבריו טוענים: ההנהלה רוצה לפנות דירות לעולים חדשים

הזעם שהתפרץ בצהריים (יום א') במרכז הקליטה במבשרת ציון במחאה על העלאת מחירי שכר הדירה, לא מעיד על בעיה מקומית בלבד אלא על מצוקה ארצית שממנה סובלים בני העדה האתיופית. בדיקת ynet העלתה כי גם העולים המתגוררים במרכז הקליטה באשקלון מתמודדים בחודשים האחרונים עם העלאה דרסטית של שכר הדירה שלהם.

 

עוד בערוץ החדשות:

בן הנרצחת בנשר קפץ מהחלון: "הוא הורג אותי"

ה"זובור" בחטיבת כפיר: "מכות סופרמן" לחייל

 

כ-500 עולים מאתיופיה שהגיעו לארץ בשנים האחרונות מתגוררים במרכז הקליטה באשקלון, רובם בדירות בנות שני חדרים שגודלן מעט יותר מ-20 מ"ר. בדירות הקטנות הללו מתגוררות משפחות או שניים-שלושה רווקים. אולם בחודשים האחרונים קיבלו תושבים, בעיקר הרווקים, מכתבים המודיעים להם על העלאת שכר הדירה.

 

"לפני חודש העלו לנו את שכר הדירה ל-500 שקלים ואמרו לנו שיעלו אותו בהמשך עד ל-1,500", סיפר אברהם, חייל המתגורר כבר שבע שנים במרכז הקליטה באשקלון. "אני חייל שמרוויח 600 שקלים בחודש. 500 הולכים עכשיו על שכר דירה, 89 שקלים הולכים על הטלפון ובגלל שאני נשאר ביד עם 11 שקלים בחודש אני חייב לצאת לעבוד בשבתות. אני לא מבין למה הם רוצים אותי מחוץ למקום, הם היו אמורים לעזור לי".

 

ההפגנה במבשרת ציון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ההפגנה במבשרת ציון(צילום: גיל יוחנן)

 

יותר ממאה רווקים מתגוררים במרכז הקליטה באשקלון, והם מעריכים

שההנהלה מעוניינת לפנות אותם משם כדי לקלוט עולים חדשים ולכן הם מעלים את שכר הדירה. "אנחנו חתמנו מולם על חוזה שכירות שלפיו אנחנו אמורים לשלם 200 שקלים בחודש", סיפר יצחק אנלקאצ'או, בן 25 שעלה לישראל לפני 6 שנים. "כשהם רוצים להעלות לנו את שכר הדירה, מישהו עובר ומשלשל לנו מכתב מתחת לדלת המודיע על עלייה עתידית, והם משנים את הסכום דרך הוראת הקבע בבנק".

 

לטענתו של יצחק, מלבד העלאת שכר הדירה בשיטה לא חוקית, מנהלי המרכז מקשים עליו ועל חבריו בכל דרך אפשרית. "לי, כעולה חדש, מגיע מקרר ועוד כמה דברים מסל הקליטה שעדיין לא קיבלתי", התלונן, "כשניגשתי למשרד לבקש שיעזרו לי לקבל את הדברים, אמרו לי שהם ייתנו לי אותם רק אם אעזוב את החדר". 

 

"אני מבין את הרצון לקלוט עוד עולים", הוסיף יצחק, "אבל זה לא צריך לבוא על חשבוננו. כששירתתי בצבא ידעו לנצל אותי עד שנפצעתי, ועכשיו כשאני פגום בעיני המדינה, לא נותנים לי את מה שמגיע לי".

 

"עם כלבים מתנהגים יותר טוב" 

אספאו זנצ'ו, רווק בן 36 שחי במרכז הקליטה כבר ארבע שנים וחצי, התלונן גם הוא על היחס: "עם כלבים מתנהגים טוב יותר מאשר איתנו. בהנהלה חושבים שאם הם יעלו לנו את שכר הדירה ל-1,500 שקלים נעזוב. הם לא חושבים שאם הייתה לי האפשרות לצאת מפה הייתי עושה את זה כבר? מחירי הדירות

בחוץ מתחילים ב-2,000 שקלים. אז מה בדיוק מצפים שנעשה?".

 

מוקדם יותר היום הפגינו במרכז הקליטה במבשרת ציון עולים מאתיופיה במחאה על העלאת שכר הדירה. הם התלוננו כי לחלקם נותקו זרמי המים, החשמל והגז מכיוון שלא עמדו בתשלומים.

 

במשרד הקליטה אמרו בתגובה כי "מדובר ביחידים אשר לפנים משורת הדין אִפשר להם משרד הקליטה להתגורר שנים מעבר לזכאותם במרכזי הקליטה. עתה, עם הרצון לקלוט עולים נוספים מאתיופיה, ישנו צורך דחוף בדירות במרכזי הקליטה".

 

משרד הקליטה מסר עוד שהוא "יעניק מענקי שכירות לאותם יחידים, על סך 1,500 שקל בכל חודש למשך חמש שנים, ובסך הכול 90 אלף שקל, תוך שמירה על זכאותם להלוואה באותם התנאים כיום, כאילו היו ממשיכים להתגורר במרכז".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינה במבשרת ציון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים