שתף קטע נבחר

מקדים תפילה למכה: הנייה מול שגרירות מצרים

המצרים תקפו את חמאס, האחים המוסלמים האשימו את המוסד, והסביבה הגיאו-פוליטית מגיבה בהתאם. מנהיגי חמאס הובילו תפילה המונית כאות סולידריות עם קורבנות הפיגוע, בעוד עשרות בני אדם מחו מול מעון שגריר ישראל במצרים. הנייה הצטרף למגמה: "תרחיש הפיגוע מאשר קשר ישראלי"

חנופה בחמאס כצעד מנע לתקיפה מצרית פוטנציאלית. ראש ממשלת חמאס, איסמעיל הנייה, הוביל אמש (יום ב') תפילה המונית מול שגרירות מצרים בעזה, כאות סולידריות עם קורבנות מתקפת הטרור באזור כרם שלום, במה שנראה כתגובה מתונה להתקפות המילוליות החריפות שספגה תנועת חמאס לאחר הפיגוע. במקביל, נראה כי האשמות "האחים המוסלמים" על מעורבות ישראל באירועים נפלו על קרקע פורייה. עשרות מצרים הגיעו להפגין מול מעונו של שגריר ישראל בקהיר, יעקב אמיתי, בדרישה לניתוק הקשרים בין המדינות השכנות, כך דיווחו כלי תקשורת במדינה. 

 

טרור בדרום - כתבות אחרונות ב-ynet:

צפו: חיל האוויר תוקף את הנגמ"ש שחדר מסיני

מצרים שלחה ספינות; רה"מ: נסמוך רק על צה"ל

 

עם בוקר, בתום הערכת מצב ביטחונית שהתקיימה בפיקוד דרום, הוחלט על פתיחתו מחדש של מעבר הסחורות כרם שלום, שבסמוך לו התרחש הפיגוע. המעבר נסגר אתמול לפעילות כחלק מהכוננות הביטחונית המוגברת בעקבות האירועים.

 

ברצועת עזה ממשיכים במתקפת הבלימה התקשורתית וההסברתית, במסגרתה קרא הנייה להקמת ועדת תיאום ביטחונית קבועה של ממשלת חמאס ומצרים. הוא הכחיש בתוקף כל קשר פלסטיני לפיגוע ואמר כי "לא יתכן שמישהו מבני העם הפלסטיני יהיה קשור או ישתתף או יסית להרג אחינו, בני העם המצרי".

 

הנייה אמר את הדברים בישיבת חירום שכינסה ממשלתו בעקבות הפיגוע - ישיבת החירום השנייה שמקיימת הממשלה בעזה מאז תחילת השבוע. לדבריו, ממשלתו חרדה למצרים וליציבות הביטחונית בה. "הביטחון במצרים הוא הביטחון בפלסטין - פגיעה בביטחון המצרי היא פגיעה בביטחון הלאומי הפלסטיני".

 

מתפללים בעזה, אמש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מתפללים בעזה, אמש(צילום: AFP)

 

תפילת מנע לתגובה מצרית, אמש בעזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תפילת מנע לתגובה מצרית, אמש בעזה(צילום: AFP)

 

במצרים כבר נשמעו קולות חריגים שקוראים לפגוע בעזה אם צריך, ולהגביר את האכיפה במעבר רפיח ובשדרת המנהרות. בממשל חמאס הבינו היטב את המסר, והודיעו על הגברת הכוננות בגבולות ועצירת תנועת המנהרות. "ביטחונה של מצרים הוא ביטחוננו", הדגישו.

 

ארגון האחים המוסלמים, שאליו משתייך הנשיא מוחמד מורסי, טען אתמול כי ייתכן שהמוסד אחראי לפיגוע, בניסיון לערער את מעמדו של הנשיא החדש. בארגון גם קראו לבחון מחדש סעיפים בהסכם השלום משנת 1979. בהודעה שפרסמה התנועה, היא גינתה את מתקפת הטרור, שכללה התקפה על מוצב מצרי שבו נרצחו 16 חיילים מצרים, וציינה כי ייתכן שאפשר לייחס את הפיגוע למוסד, "המנסה למוטט את המהפכה המצרית מאז שהתחוללה". לפי התנועה, "ההוכחה לכך היא שישראל פרסמה הנחיות לאזרחיה הנמצאים בסיני לעזוב מיד את חצי האי רק לפני כמה ימים".

 

הנייה עצמו הצטרף להאשמות, ואמר כי "תרחיש הפיגוע מאשר קשר ישראלי בצורה זו או אחרת כדי להשיג מטרות פוליטיות וביטחוניות, לגרום למתיחות על הגבול עם מצרים ולהרוס את המאמצים המשותפים להביא לסיום המצור על רצועת עזה".

 

גם בכיר חמאס, מחמוד א-זהאר, נחלץ למערכה ההסברתית וקרא לכלי התקשורת במצרים לשמור על הנייטרליות של עזה. א-זהאר תקף את כלי התקשורת בעולם שמתעלמים מהברחות הנשק שמתבצעות בגבולות שבין מצרים למדינות ערביות, ומתרכזים רק בסוגיית הברחות הנשק ממצרים לרצועה, כדבריו. הוא גם תקף את כלי התקשורת בישראל, שעסוקים בהאשמת חמאס בכל תקיפה או אירוע שמתרחשים במצרים.

 

הנייה מוביל את התפילה הפלסטינית, אמש בעזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנייה מוביל את התפילה הפלסטינית, אמש בעזה(צילום: AFP)

 

מורסי באזור אל עריש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מורסי באזור אל עריש(צילום: AFP)

 

"באופן ודאי, ישראל היא זו שעומדת מאחורי הפיגוע", אמר אחד המפגינים בשכונת אל-מעאדי, שהגדיר עצמו כ"פעיל עצמאי" והביע דרישה לניתוק הקשרים הפוליטיים בין המדינות. המפגינים קראו לסילוק השגריר ולנקמה, ובאזור כולו הורגשה נוכחות ביטחונית מוגברת.

 

אנשי השגרירות, שעמדו במוקד התקפת המון מצרי לפני כעשרה חודשים, פועלים מאז ללא מושב קבע רשמי, ותכולת המבנה אף פונתה בעזרת מטוסי חיל האוויר בחודש מרס האחרון.

 

נקודת החדירה בגבול (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
נקודת החדירה בגבול(צילום: יואב זיתון)

 

חייל מצרי סמוך למחסום רפיח (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חייל מצרי סמוך למחסום רפיח(צילום: רויטרס)
 

העיתון המצרי "אל-יום א-סאבע" דיווח כי ההפגנה מול מעון השגריר כללה גם משתתפים צעירים ממספר תנועות נוער. מוחמד פוזי, חבר תנועת ה-6 באפריל, הגדיר את המחאה כסמלית והדגיש כי אם לא ייענו לדרישותיהם, יתאמו הזרמים

השונים מהלכים להסלמת פעילותם.

 

בחודש ספטמבר האחרון פרצו מפגינים מצרים למבנה השגרירות בקהיר ובמשך 13 שעות התחוללה במקום מהומה רבתי. מאות מתפרעים פירקו במוטות ברזל ובפטישים את חומת הבטון סביב הבניין ואף הסירו את דגל ישראל. לאחר מאמצים דיפלומטיים קדחתניים, בשיתוף צמרת הממשל האמריקני, פרץ כוח קומנדו מצרי למתחם השגרירות וחילץ את עובדי השגרירות מהמקום. חודשיים לאחר מכן חזר השגריר יצחק לבנון לבירה, אך בהמשך פרש לגמלאות והוחלף על ידי אמיתי, שעבד מביתו שבעיר תחת אבטחה כבדה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתפלל מול שגרירות מצרים
צילום: רויטרס
מורסי מבקר באזור התקרית
צילום: AFP
אנשי צבא מצרים
צילום: AP
הנגמ"ש המפויח
צילום: AP
גופות המחבלים
מומלצים