שתף קטע נבחר

המתעלל בחתול: האם ניתן לפטרו?

הרשת געשה בעקבות פרסום צעיר שתופס חתול בזנבו. מקום העבודה שלו נקרא לפטרו אך הגיב כי יש לבצע שימוע לפני כן. מה אומר החוק ולצד מי הוא עומד?

הרשת געשה וסערה בימים האחרונים בעקבות אדם שבחר לתעד עצמו כשהוא מחזיק חתול מהזנב, ומעלה את התמונה לדף הפייסבוק שלו.

 

 

התמונה המקורית אמנם לא זמינה אך היו לה אלפי שיתופים והמוני תגובות שקראו להחרמת האיש, להעמדתו לדין ולפיטוריו ממקום עבודתו.

 

והנה אתמול (שבת) בעקבות הסערה שנגרמה מהפרסום, הוא נעצר בחשד להתעללות בבעלי חיים ולאחר חקירה קצרה שוחרר למעצר בית למשך שלושה ימים.

 

אולם האירועים בו עובד הצעיר, טרויה הסמוך למושב בני דרום, פרסם עם היוודע הפרשה: "בוקר טוב לכל המגיבים בעמוד: חשוב לציין כי מעולם לא נטען כי טרויה מעודדת אלימות כנגד בעלי חיים. הנושא ייחקר וייבדק ותעלה לעמוד תגובה רשמית בנושא בהקדם. שתהיה שבת שלום לכל האוהדים והחברים!".

 

הבוקר (א') אכן פירסם מנכ"ל אולם האירועים אבי בן חמו את עמדתו: "בוקר טוב לכולם!  טרויה מגנה את המקרה ורואה אותו בחומרה רבה. אנו נגד התעללות בבעלי חיים באופן גורף ומצטערים לגלות שאחד מעובדינו מעורב באירוע מסוג זה. בכוונתנו לפעול במלוא חומרת הדין כנגד אותו עובד, אך יש לזכור כי כל עובד במדינת ישראל זכאי להשמיע את טיעוניו ולכן העובד יזומן לשימוע, שלאחריו יוחלט המשך העסקתו.  **אין לטרויה אפשרות חוקית לפטר אדם לפני כן** אנו מודים לכם על הערנות, ...שבוע טוב, אבי בן חמו, מנכ"ל טרויה".

 

האם ניתן לפטר את העובד כרגע?

עו"ד אלון אבלה, המתמחה בליטיגציה אזרחית מסביר: "טענתו של מנכ"ל טרויה נכונה היא. לפי הדין הנוהג כיום, כל מעביד (הן מהמגזר הציבורי והן מהמגזר הפרטי) חייב לבצע שימוע בטרם פיטוריו של עובד. כך נקבע, כי שימוע צריך להתקיים בתום לב, בנפש חפצה ובחוסר פניות, על מנת לשמוע את טענותיו והשגותיו של העובד, בטרם פיטוריו, ועל מנת לתת לו אפשרות נאותה לשנות מרע גזרת פיטוריו, ולהניע את רצון המעביד".

 

האם המקרה אינו חמור מספיק?

"עוד נקבע בפסיקה", מסביר עו"ד אבלה, "כי רק במקרים חמורים מאד, כגון: עבירה פלילית בעבודה ו/או שקשורה לעבודה, עבירת מעילה באמון, דיווחים כוזבים בשעון עבודה באופן אקוטי וכו' ניתן לפטר עובד על אתר ללא עריכת שימוע".

 

במקרה הנ"ל, אומר עו"ד אבלה:  "נראה לכאורה, כי ההתעללות אינה קשורה כהוא זה לעבודתו של המתעלל, וכי פיטוריו נובעים ומבוססים על הצד הנורמטיבי והרגשי של המעביד. לא ידוע כאמור כיצד היה העובד בעבודה ומהם ביצועיו. ככל שהינו מצער ומיותר, ייתכן שאם העובד יפוטר מעבודתו, למרות עריכת שימוע ועל סך הכתבה שנכתבה אודותיו, תעמוד לו עילת תביעה של פיטורים שלא כדין וללא הצדקה ממשית ועניינית, ומתוך שיקולים זרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה מחיר ההתעללות?
באדיבות "תנו לחיות לחיות"
עו"ד אלון אבלה
מומלצים