שתף קטע נבחר

איראני רצה להתאבד, וזכה לחיבוק מישראלים

בפורום ישראלי הפונה לאיראנים התפתח דו שיח אנושי עם סטודנט מובטל מאיראן שחשב להתאבד בשל המצב הכלכלי הקשה. הישראלים, שנזכרו במקרה של משה סילמן, תמכו בו במילים חמות: "תהיה חזק. שולחים לך חיבוק מישראל"

בזמן שבצמרת הממשלה מדברים על תקיפת איראן, מתנהל ברשת דיאלוג בין האנשים עצמם. סטודנט איראני שכתב בפורום באתר TeHTel, אתר ישראלי הפונה לקהל באיראן, איים להתאבד בגלל יוקר המחיה בארצו. "יש לי תואר ראשון ואני מובטל, אין לי בכיס אפילו אלפיים תומאן (4 שקלים בערך - ד.כ.) לעצמי, ואני גם לא רואה שום עתיד ברור לעצמי", כתב הסטודנט שהציג את עצמו בשם כסרא.

 

עוד על איראן ב-ynet:

 

"חבר'ה, אני כבר מתחיל לחשוב על התאבדות. לא המלחמה מדאיגה אותי", המשיך כסרא, "רק בעיית יוקר המחיה מציקה מאוד לאיראנים. באופן אישי אין לי כסף כבר חצי שנה לקנות בשר. מה אני צריך לעשות לדעתכם?".

 

השרשור בפורום בין הסטודנט כסרא לישראלים ()
השרשור בפורום בין הסטודנט כסרא לישראלים

 

בתגובה השיבו לו עורך האתר והמתרגמות מפרסית וניסו לעודד את רוחו. "כסרא אחי", כתב לו עורך האתר יוני שדמי. "תודה שחלקת איתנו בפורום את מה שעובר עליך. קודם כול, אתה לא לבד. אכפת לנו ממך כאן בישראל, אנחנו חושבים עליך ומחזקים אותך. בעברית יש לנו אמרה, 'מי שהקדוש ברוך הוא מחבב אותו, מעתיר עליו ייסורין'. לפעמים החיים יכולים להיראות מאוד קשים, אבל דע שתמיד יש תקווה, והדלת לעולם אינה סגורה עד סופה".

 

"גם כאן בישראל אנשים רבים סובלים מקשיים כלכליים, אבל עלינו להיות חזקים ולנסות למצוא יחד פתרון למצב שלנו", המשיך שדמי, "הקשיים שאתה מתאר הם משמעותיים מאוד, אבל באזור כל כך סוער כמו המזרח התיכון אי אפשר לדעת מה יילד יום. נכון, הדברים לא נראים טוב, אבל המצב הפוליטי והכלכלי יכולים להשתנות מאוד במהירות, כפי שקרה גם בעבר ויקרה גם בעתיד. בינתיים תהיה חזק, אל תוותר עלינו ואל תוותר על החיים שלך. אנחנו שולחים לך חיבוק מישראל".

 

"מקווה שהמנהיגים יחשבו על צעירים ולא על טילים"

גם המתרגמת הראשית, שרונה אבגינסז, השיבה לסטודנט האיראני המיואש כי התאבדות היא לא פתרון לשום דבר. "אני מאוד מצטערת שאזרחי איראן סובלים כל כך למרות עושרה הטבעי ומקורותיה של המדינה. למרבה הצער, מצבה של איראן, בשל הסנקציות שהוטלו סביב תוכנית הגרעין האיראנית, קשה ומכאיב עוד יותר משאר המדינות.

 

"אני מקווה לפני שיהיה מאוחר מדי, מנהיגי איראן יחושו אחריות כלפי אזרחיהם ויחשבו יותר על צעירים כמוך מאשר על הכוונה ליצור עוד טיל נוסף או לחזק קבוצות כמו חיזבאללה וחמאס. אני שולחת לך יד של חברות וסיוע ומתפללת עבורך מכל הלב, שתדע ימים טובים ושמחים יותר".

 

עומדים בתור לעוף באיראן, המחירים עולים מדי יום ()
עומדים בתור לעוף באיראן, המחירים עולים מדי יום

 

סאנאז איראני, אף היא מתרגמת באתר, כתבה לכסרא כי "גם כאן המחירים עולים מדי יום, ואין ברירה אלא להתאמץ יותר. אני מקווה שהמצב ישתפר".

 

הסטודנט התנחם בטיפה המרה

בתגובה ששלח הסטודנט האיראני זמן קצר לאחר מכן, הוא כתב: "אתמול הרגשתי ממש על הפנים, אבל היום רכשתי לי בקבוק אתנול, ושתיתי ועכשיו אני הרבה יותר טוב. איזה מניע היה לי להמשיך לחיות אלמלא האתנול הזה?". באיראן קיים איסור על צריכת אלכוהול, ואתנול מהווה תחליף עבור מי שמחפש להשתכר.

 

שדמי מסר ל-ynet כי כמו במקרים אחרים קיים חשד שמדובר באיש מודיעין איראני בזהות בדויה. "אני מקווה בשביל משמרות המהפכה ומשרד המודיעין שיש להם עוד עיסוקים חוץ מלהמציא דמויות פיקטיביות שמאיימות להתאבד בפורום שלנו. אנחנו מתייחסים לכסרא כמי שהוא אומר שהוא, אדם שנמצא במצוקה אמיתית, ומנסים לעזור לו. כבר ראינו בארץ לאן מצוקה כלכלית יכולה להוביל",

אמר שדמי בהתייחסו להצתה של משה סילמן. לדבריו באתר, שבו מתורגמות כתבות מישראל לטובת הקוראים בפרסית, זכתה הכתבה על סילמן לאלפי קוראים מאיראן.

 

האתר הישראלי teHTel, שהושק לפני מספר חודשים, מנסה לפתוח צוהר עבור האיראנים לקולות מישראל. מדובר בפרויקט של מרכז עזרי לחקר איראן והמפרץ הפרסי באוניברסיטת חיפה, המתרגם תוכן ישראלי מכ-70 אתרי תוכן בישראל, בהם בלוגים עצמאיים מובילים. צוות מתנדבים מתרגם את התכנים מעברית לפרסית. גם תמונות מפליקר וסרטוני יוטיוב עולים לאתר, בליווי הסברים בפרסית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המדינה עשירה, האזרחים סובלים
צילום: AP
מומלצים