שתף קטע נבחר

לראשונה: 3 אוניברסיטאות במאה הטובות בעולם

דירוג שנגחאי, שנחשב לאובייקטיבי וסוקר יותר מאלפיים אוניברסיטאות בעולם, הציג עלייה של ארבעה מקומות עבור האוניברסיטה העברית, שדורגה במקום ה-53. הטכניון עלה למקום ה-78 ומכון ויצמן טיפס למקום ה-93. ומי בראש מכל העולם?

הישג לאקדמיה הישראלית: לראשונה מדורגים שלושה מוסדות ישראליים ברשימת 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם בדירוג שנערך מדי שנה על ידי אוניברסיטת ג'יאוטונג הסינית בשנגחאי. האוניברסיטה העברית בירושלים דורגה במקום ה-53 ועלתה בארבעה מקומות לדירג שיא.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

נוסף על האוניברסיטה העברית, הטכניון עלה למקום ה-78 בדירוג ומכון ויצמן למקום ה-93. אוניברסיטת תל אביב דורגה בין 150-101 האוניברסיטאות הטובות בעולם, אוניברסיטת בר-אילן ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב דורגו בין 400-301 האוניברסיטאות - בדומה לאוניברסיטת טהרן. בראש הרשימה מופיעות האוניברסיטאות האמריקניות הרווארד, סטנפורד ו-MIT.

 

האוניברסיטאות המובילות ()
האוניברסיטאות המובילות

 

נשיא האוניברסיטה העברית, פרופסור מנחם בן-ששון, הביע גאווה על הבחירה ואמר כי "זה ייעודה של האוניברסיטה העברית - להיות מובילת המחקר בארץ ומן המובילות את המחקר בעולם. שאיפתנו היא לראות את האוניברסיטה מוכרת בין האוניברסיטאות הטובות בעולם, אך הדבר תלוי רבות בהמשך הזרמת תקציבים למערכת ההשכלה הגבוהה והשקעה באוניברסיטאות המחקר בישראל".

 

גם בטכניון קיבלו בסיפוק את התוצאות. נשיא המוסד, פרופסור פרץ לביא, אמר כי "הישגים אלה נובעים ממצוינותו חסרת הפשרות של הטכניון. חברי הסגל והחוקרים ימשיכו להכשיר ולטפח את הסטודנטים בטכניון, דור העתיד של ישראל, מדינת ההיי-טק".

 

הטכניון. "מצוינות חסרת פשרות" (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
הטכניון. "מצוינות חסרת פשרות"(צילום: אלעד גרשגורן)
 

 

בנוסף לדירוג כללי של האוניברסיטאות פורסם גם דירוג לפי תחומים: במתמטיקה דורגה האוניברסיטה העברית במקום ה-16 בעולם, אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום ה-30 והטכניון במקום 51-74. בתחום מדעי הטבע והחקלאות דורגה האוניברסיטה העברית במקום ה-38, הטכניון במקום ה-39, מכון ויצמן ואוניברסיטת תל אביב דורגו במקום ה-75-51. המוסדות

הישראלים זכו לדירוג מכובד במדעי המחשב: מכון ויצמן דורג במקום ה-12, הטכניון במקום ה-18, האוניברסיטה העברית במקום ה-27 ואחריה אוני' תל אביב במקום ה-29.

 

שר החינוך, גדעון סער, בירך אף על ההישג ואמר כי "מערכת ההשכלה הגבוהה נמצאת כיום במסלול של נסיקה לאחר העשור הקשה שבו הייתה. אין ספק שלתוכנית הרב שנתית ולתוספת התקציבית המשמעותית שניתנה למערכת בקדנציה הנוכחית יש משקל בחיזוקה של המערכת והעלאתה המחודשת לדרך המלך". 

 

אוניברסיטת ג'יאוטונג בשנגחאי סוקרת בכל שנה יותר מ-2,000 אוניברסיטאות מכל רחבי העולם ומדרגת את 500 הטובות שבהן. הדירוג נעשה לפי אמות מידה כמו מספר המחקרים שראו אור בכתבי עת מדעיים, מספר חתני פרס נובל, החוקרים המצוטטים ביותר ב-21 תחומים שונים, וההישגים האקדמיים של האוניברסיטה ביחס לגודלה. דירוג שנגחאי נחשב לדירוג אובייקטיבי יותר לעומת דירוגים אחרים שנוהגים להשתמש במדדים סובייקטיביים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון פלד
האוניברסיטה העברית
צילום: רון פלד
פרופסור מנחם בן-ששון
צילום: גיל יוחנן
פרופסור פרץ לביא
צילום: יואב בכר
מומלצים