שתף קטע נבחר

לבית הספר על אופניים - כך תרכבו נכון, ובטוח

הפופולריות הגדלה משנה לשנה של אופניים ככלי תחבורה מועדף, תגרום ללא ספק לצפיפות גדולה מאי פעם בבתי ספר. ynet, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וארגון בטרם, ממליצים לכם כיצד לעשות זאת הכי טוב שאפשר

החופש הגדול עומד להסתיים, ואלפי ילדים וצעירים ישובו לבתי הספר - עם אופניים. אמצעי התחבורה שהפך פופולארי מאי פעם בקרב ילדים ונוער, מאפשר להם לשמור על עצמאות ואורח חיים בריא, ובאותה הזדמנות מוציא אותם מהמכונית המזהמת של ההורים. אלא שבעיקר בתנועה עירונית, אסור לשכוח כי לאופניים יש גם חסרונות - למשל חשיפה לכלי רכב גדולים. אז מה כדאי לעשות כדי להגיע בבטחה לבית הספר ובחזרה הביתה? פנינו לגופים החשובים ביותר, כדאי שיעזרו לנו לייעץ לכם.

 

 

כדאי להכין את מסלול הרכיבה מראש עם הילדים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כדאי להכין את מסלול הרכיבה מראש עם הילדים(צילום: shutterstock)

 

בוחרים אופניים נכונים. ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים פותחים עוד בשלב טרום-רכיבה, רכישת האופניים. אם עוד לא עשיתם זאת, ברשות ממליצים לוודא כי אתם רוכשים אופניים בעלי תו תקן, המתאימים בגודלם לילדכם. את אופניים הקפידו להתאים לגובה: כוונו את המושב כך שרגלו של הילד כמעט ישרה, כאשר רגלו על הדוושה במצבה הקרוב ביותר לקרקע. כמו-כן, יש לוודא שלאופניים יש מחזירי אור (אפילו אם רוכבים רק ביום) - על הגלגלים, מלפנים ומאחור. מומלץ להתקין גם פעמון או צופר.

 

לא לשכוח קסדה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא לשכוח קסדה(צילום: shutterstock)

  

מיגון ראוי. בארגון בטרם מזכירים כי כדאי לבדוק שארץ הייצור מסומנת על האופניים, כולל שם היצרנית ו-או היבואנית. עוד מזכירים שם כי קסדת רכיבה מחוייבת על-פי חוק עד גיל 18. בחרו קסדה המתאימה לגודל ראשו של הילד, ומהודקת היטב כך שלא תיפול במקרה של תאונה. עוד ממליצים שם לצייד את הילד גם במיגון נוסף, דוגמת מגיני מרפקים וברכיים, ואם אפשר, כמובן שגם אפוד זוהר.

 

אופניים תקינים. כמעט מובן מאליו, אבל בכל זאת ראוי להזכיר. בדקו עם הצאצא כי האופניים תקינים לחלוטין. צמיגים מנופחים ולא יבשים מדי, בלמים שאכן עוצרים ולא מהווים רק קישוט, שרשרת מתוחה, מעבירי הילוכים שאכן פועלים, כידון ישר וחישוקים לא-עקומים.

 

עד גיל 9, רק בלווית הורים. וידאתם כי הילד מצויד באופניים תקינים ובמיגון הנדרש? מצוין, עכשיו קחו בחשבון כי ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים ממליצים - בדומה לחציית כבישים ללא מבוגר - כי ילדים עד גיל 9 לא ירכבו לבד לבית הספר. בעיקר לא אם מדובר בכבישים סואנים אותם אין להם ברירה לחצות.

 

תכננו מסלול. מומלץ לתכנן ביחד עם הילדים את מסלול הרכיבה הבטוח ביותר לבית הספר. כזה בעל מספר מעברי כביש הקטן ביותר, עם כמה שיותר שבילי אופניים ותנועה דלילה יחסית.

 

חוקי תנועה. חשוב להדגיש, למי ששכח - החוק בישראל קובע כי ילדים חייבים לרכוב על הכביש הציבורי כאשר אין שביל אופניים. עוד הוא קובע כי עליהם לציית לכל חוקי התנועה הרלוונטיים, כולל שילוט ורמזורים.

 

רכבו ביחד לפחות פעם אחת. לאחר שקבעתם מסלול, ואחרי ששיננתם את התמרורים הבסיסיים, מומלץ מאד לערוך נסיעה משותפת אחת לפחות. הן כדי להתרשם טוב יותר מנקודות מסוכנות עליהן יש לתת את הדעת, והן כדי להראות ולהסביר תוך כדי רכיבה את הסכנות האורבות, כמו גם התמרורים-רמזורים בהם יש להתחשב.

 

ילדים מתחת לגיל 9 - לא מומלץ לשלוח לבד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ילדים מתחת לגיל 9 - לא מומלץ לשלוח לבד(צילום: shutterstock)

 

הקפידו על ביגוד. בארגון בטרם מסבירים כי רכיבה תוך כדי ישיבה היא בטוחה יותר, אך מציינים גם כי כדאי לבחר בבגדים שאינם עלולים להתפס בשרשרת או בגלגל האופניים, ובכל מקרה להקפיד ששרוכי הנעליים לא יהיו פרומים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הילדים מוכנים לבית ספר?
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
תשמרו עליהם גם עם האופניים
צילום: shutterstock
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים