שתף קטע נבחר

אורז לסושי מושלם: מדריך להכנה ביתית

כמה זמן צריך לבשל אורז לסושי, איך הוא יוצא דביק ומתגלגל באצה, ומה מוסיפים לו כדי שיהיה לו את הטעם המוכר והנפלא? כל התשובות והטיפים כדי להכין אורז סושי מצוין

אורז סושי הוא אורז דביק, תערובת מתקתקה שמשלבת כמה מרכיבים ומהווה את הבסיס לכל סוגי הסושי. אם טרם הכנתם אורז לסושי או שאולי מעולם לא הצלחתם, הנה כל השלבים בדרך לסושי שלכם.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין) 

 

אורז לסושי - מתכון בסיסי

האורז של הסושי הוא שונה מעט בטעמו ודרך הכנתו. סוג האורז המתאים להכנת סושי הוא קלירוז. סוג אורז זה גדל באוסטרליה וקליפורניה, הוא קצר יותר מהאורז הבסמטי המוכר, גרגריו מעט עבים והוא בעל כמויות גבוהות של עמילן שגורמות לו להיות דביק.

 

שימו לב: במידה ומשתמשים בסיר אורז חשמלי אופן ההכנה הוא אוטומטי. כשהאורז מוכן, הסיר מסיים אוטומטית לעבוד. משאירים אותו סגור 10 דקות וממשיכים ישר לשלב התיבול.

 

ועוד משהו: הטמפרטורה האידיאלית שמתאימה לגלגול האורז לרולים של סושי היא בין 30-40 מעלות. לפני שמתחילים בגלגול האורז, כדאי לעטוף את מחצלת הגלגול בניילון נצמד כדי שהאורז לא ידבק אליה ונוכל לנקות את המחצלת בקלות יותר.

 

המרכיבים:

500 גרם אורז סושי (לא מבושל)

125 מ"ל מירין

125 מ"ל חומץ אורז

1 כף סוכר

1/2 כפית מלח

 

השלב הראשון הוא להכין אורז מצוין. סושי (צילום: Index open) (צילום: Index open)
השלב הראשון הוא להכין אורז מצוין. סושי(צילום: Index open)

 

אופן ההכנה:

  1. לפני הבישול שוטפים את האורז היטב, בעיקר כדי לשטוף את העמילן שהתייבש על הגרגרים. מסננים את האורז ומעבירים אותו לסיר אורז חשמלי או סיר גז. יחס האורז למים הוא 100% אורז ו-110% מים, כלומר שלחצי קילו אורז מוסיפים 550 מ"ל מים.
  2. מבשלים את האורז רק עד שירתח, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 20 דקות. מכבים את האש, ומשהים את האורז בסיר סגור 10 דקות נוספות
  3. מתבלים את האורז: במקביל להכנת האורז, מחממים את המירין וממיסים לתוכו סוכר ומלח. מכבים את האש ומוסיפים את חומץ האורז.
  4. מוסיפים את תערובת התבלינים לאורז כשהוא חם על מנת שהטעמים ייספגו היטב באורז וכדי "להוציא" החוצה את העמילן שגורם לאורז להיות דביק ומתאים להכנת סושי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר לוי
דביק. אורז לסושי
צילום: אמיר לוי
מומלצים