שתף קטע נבחר

התקפלות באילת: ילדי הזרים ילמדו עם ישראלים

המאבק שניהלו ארגוני הסיוע הצליח. אחרי שבית המשפט העליון מתח ביקורת על כוונת עיריית אילת ומשרד החינוך למנוע מילדי הזרים להשתלב, סוכם על "כיתות קלט"

יום לפני פתיחת שנת הלימודים החליטה עיריית אילת לשלב את ילדי הזרים שמתגוררים בעיר במסגרת מערכת החינוך העירונית. נציגי העירייה, משרד החינוך וארגוני הסיוע לזרים הגישו היום (א') לבית המשפט העליון הודעה מוסכמת שבה נאמר כי ילדי הזרים יפוזרו בין בתי הספר בעיר לפי אזורי הרישום שלהם. ההסדר שאליו הגיעו הצדדים מחייב את אישור בית המשפט העליון.

 

שילוב הזרים באילת - דיווחים קודמים ב-ynet:

העליון נגד הפרדת זרים: גם אתיופים שילבו

לא רוצים סודנים בבי"ס באילת: "מרגיש כמו כלב"

 

מההסכם בין הצדדים עולה כי הילדים הזרים ישולבו ב"כיתות קלט" (בדומה לכיתות לעולים חדשים), בהתחשב בפערים הקיימים במקצועות הלימוד. מטרת כיתות הקלט תהיה לתת מענה חינוכי לתלמידים שאצלם קיימים פערים במקצועות הלימוד בהתאם להערכות הפדגוגיות. עוד הוסכם כי במחצית שנת הלימודים ובתומה יתבצעו הערכות פדגוגיות לכל תלמיד כדי לבדוק את המענה שניתן בכיתות הקלט ואת האפשרות לשלבו בכיתה רגילה.

 

ביום חמישי שעבר מתח בית המשפט העליון ביקורת חריפה על העירייה ועל משרד החינוך שביקשו להפריד את ילדי הזרים ושלח את הצדדים לקיים מגעים אינטנסיביים למציאת פתרון עוד לפני פתיחת שנת הלימודים. השופט יורם דנציגר אמר: "אני לא יודע מה היה קורה אם במדינה אחרת היו אומרים לקבוצה אתנית אחרת, לאו דווקא יהודים, שמסיבות כאלו ואחרות מוטב שהם ילמדו בבית ספר נפרד".

 

הדברים הקשים שהוטחו בעירייה שאותה ייצגו עו"ד עופר בר-און ובמשרד החינוך אותה ייצגה עו"ד יוכי גנסין, נאמרו במהלך הדיון בערעור שהוגש נגד החלטת בית הדין לעניינים מנהליים בבאר שבע שקבע שהפרדת ילדי הזרים במערכת החינוך באילת אינה חוקית. "האם לא כדאי לנתב את המשאבים לשילוב

 הילדים במערכת החינוך הרגילה", תהה השופט סלים ג'ובראן, בהנחה שמדובר בעשרות תלמידים בלבד.

 

ועד ההורים המרכזי של בתי הספר באילת, שאיים להשבית את הלימודים אם ייכפה שילוב הזרים, הודיע הערב בתום דיונים כי לאור הסכם הפשרה לא ישבית את מערכת החינוך באילת. "ועד ההורים ימשיך לעקוב", נמסר.

 

עורכי הדין יונתן ברמן, ענת בן דור ואסף וייצן שייצגו את ילדי הזרים אמרו כי "אנו מברכים את עיריית אילת ואת משרד החינוך על שנקטו בשלבים האחרונים של ההליכים המשפטיים בגישה ראויה ופרקטית".

 

עוד אמרו עורכי הדין של ילדי הזרים כי "ההסדרים שעליהם סוכם בעקבות הערות בית המשפט מבטיחים כי הזכויות והאינטרסים של כלל ילדי אילת - מבקשי המקלט והישראלים כאחד - יישמרו, וכי השילוב במערכת החינוך ייעשה תוך נקיטת אמצעים שיבטיחו צמצום פערים. נוסיף ונעקוב אחר יישום ההסדר בפועל".

 

יעל כפרי מתוכנית המשפט בסיוע הקהילה באוניברסיטת תל-אביב, שלקחה חלק מרכזי במאבק, הביעה סיפוק רב מההסכם. "ההסדר ראוי מאוד, ודומה למה שננקט בארץ ביחס לקבוצות דומות, כמו עולים חדשים וילדים המגיעים לבתי הספר ללא עברית, זה הדבר הנכון מבחינה מקצועית, ואנחנו סומכים על משרד החינוך שיעמוד מאחורי ההסכם".

 

כפרי הביעה תקווה "שמכאן ואלך לא נראה יותר סיטואציה שהרשות מפקפקת עד כופרת בזכות של הילדים האלה לקבל חינוך שווה, שבעתיד לא יקרה מצב בו לא דואגים לשלב ילדים ששפת אמם לא עברית".

 

בהכנת הידיעה השתתפה אהובה מאמוס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הזרים ילמדו במערכת החינוך באילת (ארכיון)
מומלצים