שתף קטע נבחר
צילום: Index open

איזה כלי: כלי מטבח חדשים לשנה החדשה

בין אם אתם המארחים ובין אם אורחים, תמיד כיף להתחיל את השנה עם כלים חדשים. מירי צל דונטי עושה עבורכם את העבודה ומציגה לכם רשימה של כלים שאפשר להביא לאורחים וגם ליהנות מהם בעצמם. כתבה ראשונה

שנה חלפה, שנה באה ושוב שמתי פעמיי אל עבר השווקים. תרתי אחר אביזרי מטבח חדשים, מעניינים ומיוחדים לראש השנה. חזרתי ובחיקי פריטים מקסימים, חלקם אף במחירים שווים לכל נפש. אספתי, בררתי, תהיתי ועשיתי בדיקות מדוקדקות. בכתבה הראשונה מתוך שתיים תוכלו למצוא אביזרים לעריכת השולחן לארוחת ערב ראש השנה, וכן מתנות למארחים שטרחו על ארוחת החג.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

שנה טובה שמחה ומתוקה ולכולם, ובהזדמנות זו רוצה להודות על המחמאות והפרגון במיילים הרבים.

 

שולחן ערוך - אביזרים לשולחן החג:

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

  

עד היום עסקו כתבותיי באביזרי מטבח, הפעם יצאתי מהמטבח גם לשולחן האוכל. צלחות, כוסות, סכו"ם, כלים ופריטים נלווים שיעשו את שולחן החג חגיגי ונעים:

 

מפת שולחן "דיש וויש" DISHWISH

מי קבע שבערב החג המפה חייבת להיות לבנה? נכון, בדרך כלל כך נהוג, אך אפשר גם אחרת. מפה יפה ועדינה כמו זו מהווה רקע יפיפה לכלים שמעליה, משרה אוירה נינוחה ומאפשרת לעצב שולחן חגיגי ומיוחד. מפה מכותנה בגודל של 150X250 ס"מ. להשיג באתר: www.dishwish.co.il.

 

סט צלחות אוכל קשמיר CASHMERE של "מקסוואל ו-וויליאם" MAXWEL & WILLIAMS

18 צלחות ל-6 סועדים: צלחת מנה ראשונה, מנה עיקרית ומרק. צלחות "בון ציינה" בצבע שנהב בעיטור עדין וחגיגי. להשיג ברשת חנויות "סולתם רדד".

 

סכו"ם "לגיול" LAGIOLE

24 חלקים לשישה סועדים: כפית, כף, סכין ומזלג. נירוסטה קו קלאסי נקי. להשיג ב:INOX COOKWARE זבולון 24 ת"א טל' 03-5180604.

 

קעריות יפניות

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קעריות יפניות מקוריות מבתי סטודיו קטנים ומשפחתיים. כל אחת מעוטרת באיור שונה. הן מוסיפות נגיעת עיצוב מעניינת ומיוחדת לשולחן החג. משמשות לסלט, מרק או תוספת לבשר. להשיג ב"קיצ'נוורקס" אתר: http://www.kitchenworks.co.il/

 

גביעיי יין אדום "אר.סי.אר" RCR

אני אישית אוהבת לשתות יין מגביע יין קלאסי שכזה. רגל דקה וארוכה כחסידה, זכוכית עדינה ובית קיבול גדול שממולא ביין עד כרבע מגודלו. לדעתי צורת הכוס משפרת את טעם היין. להשיג בחנות "ארקוסטיל" נמל תל אביב.

 

כוס מים נפוחה 500 מ"ל של טולמנ'ס

כוס מים שמדברת בשפת כוס היין הקודמת. זו כוס שיכולה לשמש גם ליין. עשויה זכוכית דקיקה בעיצוב מעוגל. להשיג ברשת חנויות "דה קוק סטור" אתר: http://www.cookstore.co.il/

 

פמוטי "קריסטל אייס" CRYSTAL ICE COLLECTION

פמוטי הזכוכית שומרים על העיצוב העדין והאלגנטי של שולחן ראש השנה. להשיג בחנות "ארקוסטיל" נמל תל אביב.

 

דקנטר ליין "דמיזלי" DEMIZLI

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

דקנטר הוא כלי קיבול והגשה ליין אדום. הוא מאפשר ליין "לנשום" לפני מזיגתו ותורם למראה החגיגי של השולחן. פיית הדקנטר האלכסונית מקלה על המזיגה. בבסיסו שקערורית לאחיזה נוחה. לדקנטר מצורף עמוד מתכת שמאפשר להעמידו הפוך ליבוש אחרי השטיפה. להשיג בחנות "ארקוסטיל" נמל תל אביב.

 

כלי לדבש של "חצי כוס סוכר"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כלי מקרמיקה לדבש, מיועד למצוות אכילת תפוח בדבש בארוחת ערב ראש השנה. להשיג באתר: http://www.enter-shop.co.il/ ובחנויות הרשת.

 

פריטים נלווים לעיצוב השולחן:

בתשומת לב והשקעה לא יקרה ניתן להוסיף לשולחן פריטים קטנים משלימים:

 

חבקי מפיות, מפיות ניר מעוטרות ומתאימות לעיצוב ופמוטי זכוכית קטנים מפוזרים על השולחן

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

  • להשיג ב"פנלופה" רח' החרש 8, רמת השרון. טל': 03-5473263

 

מתנות למארחים

הם עומלים ימים ולילות על ארוחת החג, מבשלים, טועמים, מתקנים ומכינים כמויות שיספיקו לכולם, וכמובן דואגים שהכל יהיה טעים, לכן גם להם מגיעה תשורה על כל העבודה שעשו.

 

סט 4 קעריות ארבעת העונות - "סאגפורם" SAGAFORM

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קעריות הגשה מעוטרות בפרחים שמסמלים את ארבעת עונות השנה. בעיצוב עכשווי של המעצב השבדי ביורק פורס. מתנה שימושית יפה ומעניינת. להשיג ברשת חנויות ה"סוהו".

 

צלחת זכוכית עם רגל לעוגה "פאסאבאש" PASABAHCE ותבנית עוגה "הריטג'" HERITAGE של NORDIC WARE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

  • תבנית: העוגה שנאפתה בתבנית המדהימה הזו זכתה לתשואות רבות מכל רואיה וטועמיה. התבנית עשויה יציקת אלומיניום עבה שיוצרת תנאי חום אופטימאליים לתפיחה ולאפייה מאוזנת. חלקה הפנימי מצופה בציפוי נון סטיק. מתאימה לאפיית עוגה, לחם וקינוחים קרים על בסיס ג'לטין. מכילה 2.4 ליטר. אחת מהתבניות היפות והטובות ביותר שהתנסיתי עד כה.
  • צלחת: עוגה שמונחת על הצלחת עם הרגל משודרגת עוד טרם בה אל פי הסועדים. מתנה מדליקה לראש השנה. מומלץ!
  • היכן רוכשים: תבנית לעוגה - בחנויות אביזרי המטבח. צלחת על רגל ברשת חנויות "דה קוק סטור" http://www.cookstore.co.il/

 

תמרים צהובים

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

התמר הוא אחד משבעת המינים. בפסוק "ארץ זית, שמן ודבש" כוונת הדבש היא למעשה לתמר. התמרים הצהובים בצילום הם מסוג "בהרי" ונגדדו זה עתה באזור ים המלח. הם מכילים מחצית מכמות הקלוריות של סוגי תמרים אחרים. כשמכניסים אותם לפריזר ל-48 שעות הם מאבדים את העפיצות וטעמם הופך מתוק כדבש. באדיבות אגודת הדיקלאים. להשיג בשווקים.

 

כלי לתפוח ודבש "אדמה"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כלי קרמיקה לתפוח ודבש עבודת יד. להשיג: באתר של "אדמה" http://www.studio-adama.co.il/

 

עוגת דבש בציפוי בננות ותמרים של מסעדת "ליליות"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

בראש השנה נהוג לאכול עוגת דבש. "ליליות" היא מסעדה עם מודעות חברתית שפותחת את דלתותיה לבני נוער בסיכון. היא מקנה להם כלים והכשרה מקצועית בליווי וטיפול סוציאלי צמוד להשתלבות בחברה. כן ירבו. המתכון באדיבות נעם דקרס שף מסעדת "ליליות".

 

המרכיבים:

60 מ"ל שמן קנולה

60 מ"ל מים

60 גרם דבש

50 גרם סוכר

2 ביצים

140 גרם קמח

4 גרם סודה לשתייה

2 גרם ציפורן

2 גרם קינמון

2 גרם אגוז מוסקט

2 חלבונים 

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים במיקסר שמן קנולה, מים, דבש, סוכר, ו-2 ביצים עד לקבלת תערובת בהירה.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח, הסודה לשתייה, הציפורן, הקינמון ואגוז המוסקט ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מקציפים 2 חלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף נוקשה. מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150-160 מעלות למשך 35 דקות.
  5. לקישוט מניחים על העוגה בננה חתוכה לפרוסות ו-3 תמרים חתוכים לקוביות.

 

פלטה זכוכית מסתובבת REVOLVING PLATE עם כף הגשה לעוגה ותמרים מסוג מג'הול

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

בארה"ב מכנים אותה LAZY SUZAN (סוזאן העצלה) זאת כיוון שללא מאמץ ובסיבוב קל הפלטה נגישה על כל צדדיה. פלטה מזכוכית גדולה ויפה בקוטר של 35 ס”מ משמשת לגבינות, נקניקים או עוגה. מתנה נאה ושימושית למארחי ראש השנה.

 

תמרי המג'הול - סוג הנחשב למלך התמרים - נגדדו זה עתה באזור ים המלח. מדובר בתמר ענק, מתוק מדבש ונימוח בפה. הוא עשיר באשלגן ופוטאסיום, ומומלץ גם כקינוח וכמתאבן. במקום החרצן מכניסים לתוכו אגוז, שקד או גבינה מלוחה אפשר גם לעטוף בפסטרה לטעם מתוק מלוח.

היכן רוכשים: תמרים בשווקים, את הצלחת המסתובבת ברשת חנויות "דה קוק סטור" http://www.cookstore.co.il/

 

עלי ומכתש "גורו" GURO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

עלי ומכתש מיציקת ברזל, כובד העלי ויציבות המכתש מסייעים בכתישה. רצוי להשתמש בתבלינים שלמים וטריים, לכתוש או לגרוס אותם לפני השימוש. הגריסה בעלי ומכתש יוצרת טקסטורה מיוחדת שמעצימה את הטעם והריח. בעלי ומכתש ניתן לכתוש ולערבב מספר תבלינים ועשבי תיבול טריים בעת ובעונה אחת. כשמתרגלים לעבוד עם עלי ומכתש מגלים שאין לו תחליף. מתנה נהדרת ומומלצת. להשיג באתר www.guro.co.il

 

קומקום בסגנון יפני "גורו" GURO וכוסות "בודום" BODUM

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קומקום יפיפה בסגנון יפני עשוי יציקת ברזל עם מסננת פנימית לעלי תה בתפזורת. כוסות זכוכית כפולה, שומרות על חום בעוד שהדופן החיצונית לא מתחממת. מתנה מקסימה לזוג אוהבים. היכן רוכשים: הכוסות ברשת חנויות "דה קוק סטור", הקומקום באתר www.guro.co.il

 

מעמד למגבת נייר INVICTA

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מתקן יפה ונח לגליל מגבות נייר, עשוי יציקת ברזל, גליל הנייר מצורף. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

תבנית אפייה ללחם בירה מאוירת ומתכון "חצי כוס סוכר"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

אני אוהבת ונוהגת להעניק למארחי מתנה מהמזווה. כלומר, להכין תבשיל, לאפות עוגה או לחם ולהביא בכלי מעניין שמהווה חלק מהשי. התבנית בצילום קלאסית למטרה זו. היא מאוירת מצד אחד ובצד השני כתוב המתכון. להשיג באתר: http://www.enter-shop.co.il/ ובחנויות הרשת.

 

כלי לרוטב חרדל ודבש עם מתכון "חצי כוס סוכר"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כלי מיוחד לרוטב שכולל את המתכון. להשיג באתר: http://www.enter-shop.co.il/ ובחנויות הרשת.

 

קערה סלט מאוירת ברימונים "חצי כוס סוכר" וקוצץ עלי חסה "אמקו" AMCO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קוצצים את החסה בקערה עם קוצץ החסה מבלי לגרום לה להשחיר. קערה נאה לסלט מעוטרת ברימונים ומתכון. היכן רוכשים: קוצץ באתר "קיצנוורקס" http://www.kitchenworks.co.il/ קערה באתר: http://www.enter-shop.co.il/ ובחנויות הרשת.

 

ליקרים מרימון ותפוח בדבש של ענת

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

ליקרים מיוצרים בעבודת יד מפירות, עלים ושורשים טריים שמשמרים צבעם וטעמם הטבעי. הליקרים זכו במדליות שונות בתחרויות הכהילים. להשיג: ליקרים של ענת ברחוב החרש 8, רמת השרון.

 

משטח לייבוש כלים "דיש וויש" DISHWISH

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כשאין מקום להניח את הכלים השטופים זה מתסכל. משטח ה"דיש וויש" פותר את הבעיה- מניחים אותו על השיש ועליו את הכלים. בתום הייבוש מיבשים אותו ומכניסים למזווה. פתרון מעולה לארוחות מרובות משתתפים או במקום מתקן ליבוש כלים. ניתן לכבסו במכונת כביסה. להשיג באתר www.dishwish.co.il

 

אביזרי עיצוב למטבח ולבית של החברה הדנית "מאדם סטולטץ" Madam Stoltz מדנמרק

האביזרים עשויים בעיקר מברזל, מתכת ועץ תעשייתי בסגנון וינטג' כפרי. להלן מספר פריטי מטבח שישמחו את המארחים:

 

שעון קיר למטבח

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

שעון בסגנון וינטג' לתוספת חן במטבח הפרטי ולמתנת חג למארחים.

 

דלי

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

רטרו במראה כפרי מהוה ומשומש. מקסים כקישוט למטבח ובעיקר כשהוא מלא תפוזים, תפוחים, בצלים ושאר ירקות.

 

משפך פח

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

משמש גם כמשפך וגם כאגרטל פרחים.

 

  • בפייסבוק OAKY Home Caring

 

  • צילומים: דודו אזולאי
  • מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.
  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

  • לכל הכתבות של מירי צל דונטי


 

  • לעמוד המתכונים של ראש השנה

     


     

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    פמוטי זכוכית לקישוט השולחן
    צילום: דודו אזולאי
    צילום: דודו אזולאי
    שעון קיר במראה עתיק
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים