שתף קטע נבחר

סיבה למסי-בה: עזוב חופשה, יש בארסה-ריאל

אלפי ישראלים טסים כל שנה לראות משחק או הופעה, לוקחים איתם את דגל ישראל, מבזבזים מאות אירו לכרטיס ואם נשאר זמן משלבים גם חופשה. אבל מה לא עושים בשביל לראות את מסי?

כבר בשדה התעופה בנתב"ג אתה מזהה אותם: עומדים נרגשים בגייט, מעוטרים בצעיפים וחולצות בכחול-אדום וכובע עם ראשי התיבות FCB - האוהדים הישראלים של ברצלונה הפכו את אחת הערים התיירותיות בעולם ליעד שיש לו קודם כל מטרה אחת - לראות כדורגל.

 

המגמה ההולכת וגוברת בעולם, וכיוצא מזה גם בישראל, של לנסוע לחו"ל לראות משחק של הקבוצה שלך או הופעה של הזמר/ת/להקה שאת מעריצה, כבר הפכה טרנד תיירותי שמעסיק סביבו תעשייה שלמה.

 

 

רבים שמים כיום את האירוע במרכז הנסיעה, ורק לאחר מכן בונים את חבילת הנופש: הזמנת טיסה, בית מלון וכדומה. כך קורה רבות גם בכל הקשור לקבוצת הכדורגל שנחשבת בעייני רבים כטובה והאטרקטיבית בעולם: ברצלונה.

 

עוד על ברצלונה בערוץ התיירות:

 

בנתב"ג אני פוגש את פארס עבדאללה וחבריו מעין נקובא שליד ירושלים. הם מעוטרים בצעיפים של בארסה וחבילת נופש-כדורגל של 4 ימים בשווי 4,600 שקל.

 

"הרבה כסף", אני אומר.

 

"כן", עונה פארס, חצי מתנצל, "נזכרתי רק לפני יומיים אז שילמתי 290 אירו רק עבור הכרטיס למשחק. אני יוצא פעמיים בשנה מהארץ, אז עדיף שזה יהיה בשביל זה".

תזהו אותם עוד לפני הטיסה. פארס (משמאל) וחבר בנתב"ג (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
תזהו אותם עוד לפני הטיסה. פארס (משמאל) וחבר בנתב"ג(צילום: זיו ריינשטיין)

 

מפגש הכדורגל הטוב ביותר בעולם

הקאמפ-נואו הלך והתמלא אוהדים נלהבים שצבאו אט-אט על המושבים הכחולים באיצטדיון המקומי של בארסה בסופו של חודש אוגוסט המיוזע. הקלאסיקו הראשון מול ריאל מדריד, היריבה המושבעת

 (שלפעמים מכונה בטעות גם הסופר-קלאסיקו שמתרחש בכלל בארגנטינה), עמד להתקיים לראשונה בעונת המשחקים 2012-13.

 

על כף היוקרה הספרדית-קטלונית מונח הפעם הגביע הספרדי (סופר קופה), ולאף אחת מהשתיים לא היה ספק שתהיה פה מלחמה, כמו כל מפגש בין שתי הענקיות של "לה ליגה" (La Liga) הספרדית.

 

יותר מהחשיבות של זכייה בגביע, רוצות הקבוצות לנצח זו את זו במפגש הכדורגל שנחשב למרגש והטוב ביותר בעולם. מדובר בקונצרט של 22 שחקנים, עם שמות שכבר הפכו למגה-סלבס עולמיים, כמו מסי, אינייסטה וצ'אבי, ומנגד רונאלדו, צ'אבי אלונסו, קסיאס ואחרים, ואת המוזיקה הם ינגנו על הדשא.

 

בין כל עדת המעריצים, נמצאים במשחק גם עשרות ישראלים שבאו לראות את מסי בפעולה, ועל הדרך שילבו גם את ברצלונה, גאודי, כמה טאפסים ושאר אטרקציות תיירותיות שיש לעיר הנהדרת הזו להציע.

קונצרט של 22 שחקנים. השחקנים לפני שריקת הפתיחה (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
קונצרט של 22 שחקנים. השחקנים לפני שריקת הפתיחה(צילום: זיו ריינשטיין)

 

"יש דברים בחיים שאין להם מחיר"

"עוד לפני שסידרתי מלון וטיסה, קניתי כרטיסים למשחק", מספרת שרית מזרחי שהגיעה כל הדרך מאילת עם בנה, עומר, שחיכה שנים להיות בן 13 ולהגשים את חלום חייו - להיות במשחק של ברצלונה.

 

"אז כמה עלה לך התענוג?" אני שואל. באוזן, שהילד לא ישמע, היא לוחשת לי שהיא הוציאה 220 אירו לכל כרטיס, אבל מתנחמת בזה ש"הישראלים שישבו לפניי שילמו 395".

 

"תגידי", אני ממשיך בפליאה, "הוצאת כאן מעל 2,000 שקל לזוג כרטיסים, וזה עוד לפני טיסה, מלון, אוכל, קניות... זה לא יותר מדי כסף למשחק של 90 דקות?"

 

"תראה, זו הגשמת חלום לילד", היא משיבה בנחרצות ושלמה עם תשובתה. "היה ברור שבגיל 13 ניקח אותו לראות את ברצלונה. הוא לא אוהד שום קבוצה בארץ, אם בכלל, כמו שהוא אוהב את בארסה. מחר אנחנו חוזרים וזה היה סיום מתוק לחופשה. יש דברים בחיים שאין להם מחיר".

מתנת הבר-מצווה הכי טובה שהוא קיבל. עומר ואמו בקאמפ-נואו (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
מתנת הבר-מצווה הכי טובה שהוא קיבל. עומר ואמו בקאמפ-נואו(צילום: זיו ריינשטיין)

 

תעשייה שמגלגלת בארץ כ-100 מיליון דולר בשנה

כ-60 אלף ישראלים יוצאים בכל שנה לצפות במשחקי כדורגל בחו"ל - תופעה תיירותית שרק הולכת ומתגברת. "בארץ מגלגלת תעשיית הכרטיסים כ-100 מיליון דולר בשנה (מסי מרוויח רק 33 מיליון אירו בשנה - ז.ר),

כשבכל שנה מספר הנוסעים גדל בכ-20 אחוז", אומר יוסי אלפסי, מנכ"ל "לייב טיקטס" שמוכרת כרטיסים למשחקים והופעות בחו"ל ואירחה אותי בברצלונה. השוק העולמי, אגב, מגלגל כ-20 מיליארד דולר בשנה.

 

אבל לא רק כדורגל הוא מנת חלקם של תיירי הכרטיסים. ישנם רבים שרודפים אחר הלהקה שלהם בעולם, בעיקר אם סיבוב ההופעות שלה פסח על ישראל. אבל אל תאמרו נואש: אם ההר לא בא למוחמד - מוחמד יחפש את ההופעה הקרובה באינטרנט ויבוא אל ההר, גם אם הוא נמצא בברלין, דבלין או כל בירה אחרת.

 

מעבר לילדי בר-המצווה או נערים לפני גיוס שרוצים את המשחק כמתנה לאירוע המכונן, ישנם גם אנשי עסקים שמתעקשים לשבת במקומות הכי טובים או ב"בוקס" - תא צפייה פרטי הכולל כיבוד - שבעיקר נשכר על ידי חברות ששולחות את לקוחותיהן להתפנק במשחק של ליגת האלופות. המחיר בהתאם, כמובן.

 

בשנים האחרונות תמצאו גם יותר ויותר נשים שמוותרות על קניות בלה-רמבלה או באוקספורד סטריט, ולוקחות את הילד או את בן-הזוג שלהן למשחק. "זה הפך להיות טרנד", מסביר אלפסי, "לפחות בליגה הספרדית כי האנגלית נתפסת יותר כגברית".

שופינג בבוטיקים של ברצלונה? שכחו מזה. אין כמו בארסה! (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
שופינג בבוטיקים של ברצלונה? שכחו מזה. אין כמו בארסה!(צילום: זיו ריינשטיין)

 

הפכנו את הקלאסיקו לציוני

המשחק מתחיל, הקהל שר את המנון הקבוצה המקומית המוכר: "בארסה, בארסה, באאאאארסה!", והישראלים מתחילים לצוץ בכל היציעים בקאמפ-נואו. דגלי ישראל נתלים על הטריבונות, אוהדים נלהבים מתעטפים בדגל הכחול-לבן, מצטלמים איתו על רקע הדשא - גם את הקלאסיקו הפכנו ציוני.

 

יובל שווגר והדר שווייגר, זוג ישראלים עם שם-משפחה דומה שעומד להתחתן, יושב לידי ומחזיק את דגל ישראל.

אני שואל את יובל כמה שילם על כרטיס.

 

"180 אירו", הוא עונה. "ממי, זה כולה כדורגל!" אומרת בהשתאות הדר, כשגילתה לפתע את מחיר התהילה האמיתי. עם זאת, לרגע היא לא הורידה את החיוך מהפנים ומיד חזרה לסורה, מתעדת עם הסמארטפון את שניהם עם הדגל.

 

המחצית הראשונה נגמרה אומנם ב-0:0, אבל המחצית השנייה תאווה לעיניים - 5 שערים סך הכל, אחד של מסי, אחד של רונאלדו, וברצלונה מנצחת 2:3 את היריבה המושבעת. מה עוד צריך הבן-אדם בכזה משחק?! הישראלים, שמרגישים פתאום כחלק מהעם הקטלוני, נמצאים בטירוף ומריעים לאליליהם שמחזירים להם ולעוד 99 אלף אוהדים נלהבים במחיאות כפיים.

חייבים להראות נוכחות ישראלית. הדגל הלאומי תלוי בקאמפ-נואו (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
חייבים להראות נוכחות ישראלית. הדגל הלאומי תלוי בקאמפ-נואו(צילום: זיו ריינשטיין)

 

אז כמה יעלה לכם התענוג?

אז מה יותר שווה: לקנות כרטיסים כבר בארץ או לחכות לחו"ל? "לעיתים הנוסע יעדיף לסגור מראש חבילה שכוללת כבר את הכרטיס, גם אם מחירו גבוה מערכו המקורי, כדי לשמור על 'ראש שקט' בעת ההגעה למשחק", אומר אלפסי.

 

ואכן, לחלק מחברות הכרטיסים הישראליות יש נציג דובר עברית ביעד האירוע, או נציג שירות טלפוני דובר עברית שאליו ניתן לפנות במקרה תקלה. עם זאת,

 יש כאלו שמוכנים להסתכן ולהתעסק עם ספסרים או לסמוך על מזלם.

 

מחיר חבילה דינמית, הכוללת כרטיס טיסה, מלון ל-3 לילות וכרטיס למשחק באירופה יעלה סביב 600 אירו לאדם למשחק רגיל ועד למעלה מאלף אירו למשחק אטרקטיבי, תלוי גם במקום שתבקשו. להוזלת המחיר, כדאי גם להזמין כמה שיותר מוקדם. כך גם "מבקש" חשבון הבנק שלכם.

 

פארס מנתב"ג נזכר מאוחר מדי, ושילם (תרתי משמע) ביוקר בשביל לראות את קבוצת חייו. "אין מה לעשות", הוא אומר בחיוך של מנצחים-מובסים, "אבל מה לא עושים בשביל ברצלונה?!"

 

"תגיד פארס", אני שואל, "בשבוע הבא יש גומלין בברנבאו במדריד. אתה מתכוון לנסוע?" 

 

"נראה לך", הוא עונה, "לשם אנ'לא נוסע גם בחינם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זיו ריינשטיין
אהבה וגאווה. הדר ויובל במשחק
צילום: זיו ריינשטיין
צילום: זיו ריינשטיין
מוכרי המרצ'נדייז חוגגים. צעיפים של בארסה מחוץ לאצטדיון
צילום: זיו ריינשטיין
צילום: זיו ריינשטיין
מסי במשחק הקלאסיקו בחודש שעבר. מה לא עושים בשבילו?!
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים