שתף קטע נבחר

אותה עוגה בגישה שונה: מאפי דבש לראש השנה

עוגת הדבש היא מסמלי ראש השנה, השף-קונדיטור אמיר פורת ("ביסקוטי") מציע גרסאות שמחדשות את העוגה המסורתית ומכין טרייפל עוגת דבש, טירמיסו עוגת דבש, רולדת דבש ואפילו כדורי שוקולד עם עוגת דבש

אני אוהב עוגות דבש. מעבר לעובדה שהן מסמלות את בוא העונה החדשה ומדיפות ניחוח של התחדשות, הן נימוחות, עסיסיות וטעימות להפליא. אבל עוגת דבש טובה ואיכותית היא תשתית להרבה קינוחים יצירתיים, שיפארו את שולחן החג או שלל ארוחות החג שבאות בעקבותיו, מכדורי שוקולד שניתן להכין עם הילדים ועד טירמיסו דבש ותפוחים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

עוגת דבש

זהו מתכון לעוגת דבש קלאסית. השימוש בחליטת תה מעצים את טעמי העוגה. בניגוד לעוגות רבות אחרות, עוגת דבש משתבחת עם הזמן ומומלץ להכינה יום-יומיים מראש.

 

המרכיבים:

4 ביצים

150 גרם סוכר

150 מ"ל שמן

200 גרם דבש

350 גרם קמח

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כוס חליטת תה

1 כפית קינמון

1 כפית ג'ינג'ר

1/4 כפית ציפורן

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית למשך 3 דקות עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עד להטמעה.
  3. מוסיפים את הדבש ומערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת מנפים את כל התבלינים עם הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים יחדיו. ומוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים על לקבלת מרקם אחיד
  5. מוסיפים את כוס חליטת התה ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 40 דקות.

 

טירמיסו דבש ותפוחים

את מקומם של הבישקוטי הטבולים באספרסו ממלאת עוגת דבש עם שכבת תפוחים מקורמלים והתוצאה, טירמיסו מרהיב שיהלום את שולחן החג.

 

טירמיסו דבש ותפוחים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טירמיסו דבש ותפוחים(צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים (ל-8 כוסות):

למלית מסקרפונה:

250 גרם מסקרפונה

250 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

 

לתפוחים מקורמלים:

4 תפוחי גרני סמית קלופים

1/2 כוס סוכר חום

1 כף מיץ לימון

4 כפות דבש

100 גרם חמאה

1 כפית קינמון

 

  1. מכינים את המסקרפונה: מקציפים את השמנת עם הסוכר, עד קבלת קצפת רכה
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את גבינת המסקרפונה על מנת לרכך אותה מעט.
  3. מקפלים פנימה את הקצפת ומערבבים עד שהיא מתמזגת עם גבינת המסקרפונה
  4. מכינים את התפוחים: חותכים את התפוחים לקוביות של 1X1 ס"מ
  5. ממסים את החמאה במחבת, מוסיפים למחבת את התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון, הדבש והקינמון. מבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מצננים מעט.
  6. מרכיבים את המנה: בכוס זכוכית יפה, מפזרים בתחתית הכוס דוחסים עוגת דבש לגובה של 1 ס"מ.
  7. על שכבת עוגת הדבש מסדרים שכבה יפה של תפוחים מקורמלים.
  8. מזלפים את קרם המסקרפונה על התפוחים, מקשטים בפירורי עוגת הדבש.
  9. מומלץ לקשט בשקדים/פיסטוקים/ אגוזים קצוצים מעל שכבת פירורי עוגת הדבש העליונה.

 

טרייפל קרם פטיסייר דבש ופירות יער

בצק, קרם ופירות- השילוש הקלאסי שמייצר טרייפל מנצח. עוגת השכבות האנגלית עשויה, באופן מסורתי, משכבות של עוגת טורט יבשה, אותה סופגים בקצת ליקר ומדשנים בקרם ופירות. כאן את מקומה של עוגת הטורט ממלאת עוגת דבש שמקבלת קרם פטיסייר ופירות יער.

 

טרייפל קרם פטיסייר דבש ופירות יער  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טרייפל קרם פטיסייר דבש ופירות יער (צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים (ל-8 כוסות או קערה גדולה שקופה):

לקרם פטיסייר: 

1 ליטר חלב

10 חלמונים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 מקל וניל חצוי לאורכו

80 גרם (חצי כוס) קורנפלור

 

לתערובת פירות: 

500 גרם פירות יער טריים או קפואים

1 כף דבש

1 כף מים

קורט קינמון

קורט קליפת לימון מגוררת

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר, מביאים לרתיחה חלב וגרגירים ממקל וניל. בו זמנית, טורפים בקערה נפרדת את החלמונים ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב.
  2. כשהחלב רותח מוזגים אותו באיטיות תוך כדי ערבוב על תערובת החלמונים. חשוב לערבב היטב על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
  3. מחזירים את הכל לסיר ומבשלים עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך על להבה בינונית.
  4. מעבירים לקערה או תבנית פיירקס ומכסים בניילון נצמד שנוגע בקרם. מכניסים למקרר לקירור ללילה.
  5. מכינים את תערובת הפירות: לוקחים את פירות היער הטריים או הקפואים, מערבבים עם דבש ומים, קורט קינמון וקורט קליפת לימון מגוררת.
  6. מרכיבים את המנה: מקציפים במיקסר עם מטרפה את קרם הפטיסייר עד לקבלת מרקם אוורירי.
  7. מסדרים בקערת הגשה שכבה של עוגת דבש, מפזרים מעליה פירות יער ועליה מזלפים קרם פטיסייר.
  8. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות: שכבת עוגה, פירות יער וקרם פטיסייר.

 

כדורי שוקולד

הם נתפסים כאוכל של ילדים, אבל בואו נודה על האמת- אף אחד מאיתנו לא יכול לסרב לכדורי שוקולד שווים. את פירורי הביסקוויטים המסורתיים מחליפה תערובת של ביסקוויטים ועוגת דבש מפוררת שמעניקה לכדורים מרקם נימוח יותר.

 

כדורי שוקולד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כדורי שוקולד(צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים (ל-20 כדורים):

200 גרם פתי בר

85 מ"ל חלב (1/3 כוס)

20 גרם (2 כפות) קקאו

80 גרם (4 כפות) סוכר

1 כפית תמצית וניל

200 גרם עוגת דבש

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מעבדים את הפתי בר ועוגת הדבש לתערובת פירורית. מוסיפים את הקקאו והסופר ומעבדים קצרות. מוסיפים את החלב ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים ביד כדורים בגודל של כדור פינג-פונג.
  3. ניתן לקשט עם שבבי קוקוס או סוכריות צבעוניות.

 

רולדת דבש

מכירים את הרולדה הנוסטלגית של סבתא? זו עם הרבה קצפת וריבה? אז למה לא לתת לה טוויסט של השנה החדשה? עוגת הספוג שלנו היא, איך לא, עוגת דבש, את הקצפת מתבלים בדבש (בכל זאת, ראש השנה לא?), כשבין שכבות העוגה והקרם, בשביל הצבע, המרקם והטעם, מוסיפים פירות טריים או קונפיטורה משובחת.

 

 

רולדת דבש  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רולדת דבש (צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים: 

עוגת דבש

 

למילוי:

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

25 גרם (2 כפות) אינסנט פודינג

75 גרם דבש

1 כפית (2.5 גרם) קינמון

 

100 גרם דובדבנים או קונפיטורה או פירות טריים פרוסים

 

אופן ההכנה:
  1. מקציפים את כל מרכיבי המילוי למעט הפירות במיקסר עד לקבלת קרם אוורירי.
  2. מרכיבים את המנה: פורסים את עוגת הדבש לרוחב לשלוש פרוסות.
  3. מורחים מחצית מכמות הקרם על השכבה הראשונה (בסיס העוגה המקורית).
  4. בשלב זה אפשר לפזר דובדבנים או נגיעות של קונפיטורה עם המון פרי על שכבת הקרם.
  5. מניחים שכבה שנייה של עוגת דבש, מורחים שכבת קרם נוספת ועליה מפזרים קונפיטורה או פירות טריים.
  6. מניחים את השכבה השלישית (השכבה העליונה של העוגה המקורית).

 

  • אמיר פורת הוא שף-קונדיטור של קונדיטורית ביסקוטי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טירמיסו עוגת דבש
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
רולדת דבש
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
כדורי שוקולד עם עוגת דבש
צילום: ירון ברנר
צילום: אורן שלו
שף-קנדיטור אמיר פורת
צילום: אורן שלו
מומלצים