צילום: יעל גרטי
אוכל ביתי מהמטבח של שי-לי
בעיני רבים אוכל ביתי מצריך בישול ארוך והשקעה מרובה, אבל שי-לי ליפא מוכיחה, בספרה החדש "הבית של שי-לי", שאפשר גם אחרת ומציגה מתכונים ביתיים שקל להכין, למשל לחם קל, קציצות דגים וכנפי עוף בחמאת בוטנים

התמרון בין קריירה, ילדים ומטלות יומיומיות הופכים את הניסיון למצוא קצת זמן פרטי לעצמכם, כמעט בלתי אפשרי. שי-לי ליפא עוזרת לכם מכיוון המטבח ומציעה לכם מתכונים מהמטבח הפרטי שלה - הם שימושיים, פשוטים להכנה והכי חשוב, טעימים, כך שכולם ייהנו מהם ולכם יהיה זמן לשבת עם כולם וליהנות גם.

  

עוד בערוץ האוכל:

 

לחם קל

בלחם "קל" אחוז הנוזלים והשמרים גבוה מזה של לחם רגיל. מאחר שהלחמים הקלים מכילים יותר מים, הם גם מתייבשים מהר יותר. הפתרון שלי הוא פשוט: לקלות למחרת את הלחם. לא שזה קורה הרבה, כי שנייה אחרי שהוא יוצא מהתנור, הוא מתחסל.

 

לחם קל שקל להכין בבית (צילום: סטודיו דן לב)
לחם קל שקל להכין בבית (צילום: סטודיו דן לב)

      

    • תבנית גדולה של תנור, 40X30 ס"מ

     

    המרכיבים ל-1 כיכר לחם בינונית):

    1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים מפוררים

    2 כפות סילאן טבעי או דבש

    1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים

    1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח מלא

    1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל + מעט קמח לפיזור

    2 כפות שמן זית

    1 כפית גדושה מלח

     

    לשימון:

    תרסיס שמן זית "פאם"

     

    אופן ההכנה:
    1. בקערה גדולה ממסים שמרים וסילאן או דבש במים החמימים. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן זית ומלח ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת דביק (הבצק אמור להיות דביק כי יש אחוז נוזלים גבוה).
    2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    4. מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. יוצרים ממנו כיכר עגולה או מוארכת.
    5. מניחים בתבנית, מכסים במגבת נקייה ולחה ומפתיחים עוד כשעה.
    6. מחממים תנור ל-190 מעלות (חום בינוני-גבוה).
    7. בעזרת סכין חד חורצים הכיכר ומפזרים מעט קמח רגיל.
    8. אופים בתנור החם 30-40 דקות, עד שנשמע צליל חלול כשמקישים על תחתית הלחם.
    9. גיוון: בסיום הלישה מוסיפים לבצק כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס. ולשים עד לפיזורם בתערובת.

     

    שוקי עוף בחמאת בוטנים וחטיף בטעם גריל

    עוף מצופה חטיף הפך מזמן לסוג של להיט. זאת הגרסה שלי - עם חמאת בוטנים וסויה שנותנות לו מעטפת טעימה, שגם מדביקה אליה את החטיף הפריך.

     

    שוקי עוף בחמאת בוטנים וחטיף בטעם גריל (צילום: סטודיו דן לב)
    שוקי עוף בחמאת בוטנים וחטיף בטעם גריל (צילום: סטודיו דן לב)

      

    • תבנית גדולה של התנור (30x40 ס"מ)

     

    המרכיבים (ל-8 שוקיים):

    8 שוקי עוף טריות, ללא העור

     

    לציפוי:

    2 כפות חמאת בוטנים חלקה

    2 כפות רוטב סויה "ימאסה"

    3-2 כפות מים

    1/2 1 כוסות חטיף בטעם גריל (או בטעם אחר), מרוסק

     

    אופן ההכנה:
    1. מוציאים את שוקי העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
    2. שוטפים את השוקיים במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
    3. מחממים תנור ל-200 מעלות (חום גבוה). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    4. מערבבים בקערה חמאת בוטנים, רוטב סויה ומים עד לקבלת משחה חלקה.
    5. מורחים את שוקי העוף במשחה ומגלגלים בפירורי החטיף. מניחים בתבנית.
    6. אופים בתנור החם 50-60 דקות (תלוי בגודל השוקיים), עד שהשוקיים זהובות.

     

    • גיוון: מחליפים את החטיף בקורנפלקס רגיל.

     

    קציצות דגים חריפות עם לימון כבוש

    המנה הזאת היא חלק בלתי נפרד מארוחות השבת שלנו, והיא יכולה גם להוות ארוחה בפני עצמה. הסוד של הרוטב הוא בלימון הכבוש ובאריסה. לא להיבהל - אני קונה את שניהם בסופר ומוסיפה אותם כמעט לכל רוטב או תבשיל שאני מכינה. מומלץ.

     

    קציצות דגים חריפות עם לימון כבוש (צילום: סטודיו דן לב)
    קציצות דגים חריפות עם לימון כבוש (צילום: סטודיו דן לב)

      

    המרכיבים (ל-4-6 מנות):

    לקציצות:

    600 גרם פילה דג לבן טרי (לוקוס, מוסר ים, דניס), שלם או טחון

    1 בצל קטן, קצוץ דק

    1 ביצה

    1/3 כוס פירורי לחם

    1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

    מלח ופלפל שחור גרוס

    שמן זית, לטיגון

     

    לרוטב:

    3 כפות שמן זית

    1 בצל בינוני, קצוץ גס

    4 שיני שום, קצוצות גס

    2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ

    1 כפית סוכר

    2 כוסות מים מינרלים או מסוננים

    1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

    1/3 כוס לימון כבוש, קצוץ גס

    1 כף גדושה אריסה

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את הקציצות: אם הדג שלם, טוחנים אותו במעבד מזון, בפולסים. מעבירים לקערה.
    2. מוסיפים לקערה את שאר חומרי הקציצות ומערבבים.
    3. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
    4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מתערובת הקציצות כדורים בקוטר 4 ס"מ. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס"מ ומחממים על אש בינונית.
    5. מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
    6. מכינים את הרוטב ומבשלים: מחממים סיר רחב על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והעגבניות רכים.
    7. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
    8. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים, כדי שהקציצות לא יתפרקו).
    9. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.

     

    • המתכונים מתוך הספר "הבית של שי-לי" מאת שי-לי ליפא, הוצאת "ידיעות ספרים", 208 עמ', 118 ש"ח

     

    לפנייה לכתב/ת
      קישורים ממומנים
       תגובה חדשה
      הצג:
      כל התגובות לכתבה אוכל ביתי מהמטבח של שי-לי
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מבשלים מהספרים
      צילום: סטודיו דן לב
      שוקי עוף בחמאת בוטנים וחטיף בטעם גריל
      צילום: סטודיו דן לב
      צילום: סטודיו דן לב
      לחם קל באפייה ביתית
      צילום: סטודיו דן לב
      ynet ספיישל