שתף קטע נבחר

בג"ץ: מדוע לשאול טובלות במקווה אם הן רווקות?

לאחר דיון בעתירה לאפשר טבילת נשים שאינן נשואות, ביקשו שופטי בג"ץ מהשר לשירותי דת ומהרב הראשי להסביר מדוע לא יאפשרו את הטבילה במקווה ללא "חקירת" האשה

האם בקרוב יוכלו רווקות לטבול במקווה באופן חופשי? בג"ץ דרש אתמול (יום ב')  מהשר לשירותי דת, יעקב מרגי, ומהרב הראשי לישראל יונה מצגר, להשיב תוך 45 יום מדוע לא לאפשר טבילה של נשים במקווה מבלי לשאול אותן קודם לכן שאלות אישיות.  

 

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

דרישת השופטים אמנון רובינשטיין, אסתר חיות ואורי שהם, הועלתה לאחר דיון שנערך בבג"ץ, בעתירה שהגישו "קולך", "מרכז צדק לנשים" ושתי נשים רווקות בדרישה לאפשר לרווקות, אלמנות וגרושות לטבול במקווה ללא

מגבלה כלשהי. הממסד הרבני מתנגד למהלך שכן יש הרואים בטבילת רווקות כמתן גושפנקא לקיום יחסי מין ללא נישואים.

 

במהלך הדיון שנערך אתמול, באת כוחם של המשרד לשירותי דת והרבנות, עו"ד חני אופק, ניסתה לשכנע את השופטים כי על-פי חוק, המקוואות נתונים לסמכות המועצות הדתיות - שקובעות את הנהלים בהתאם להלכה.

 

לעומתה, באת כוח העותרים, עו"ד סוזן וייס, טענה כי מדובר באפליה אסורה על בסיס מעמד אישי. "המדינה שלנו היא מדינה של כל היהודים שרוצים לטבול לפני הנישואים שלהן", אמרה, "המקווה הוא גם של מי שרוצה לעלות להר הבית, של האשה שרוצה להיטהר".

 

טבילה לכ-ו-ל-ן

בעתירה התבקש בג"ץ להורות על ביטול ההנחיה שמונעת מנשים לא-נשואות לטבול במקוואות, ואף לפרסם הנחיה שמבהירה כי הנחייתם של השר ושל הרב בעניין זה הן בבחינת פסיקה הלכתית בלבד, המיועדת לידיעת הציבור, אך אין בה מניעה כלפי המוצעות הדתיות לאפשר לרווקות, אלמנות וגרושות לטבול, אם רצונן בכך.  

 

מכתב העתירה עולה כי היא הוגשה לאחר שבאפריל 2010 פנתה לעמותת מרכז צדק לנשים חיילת בצה"ל בשם פליאה אוריה, שבמשך שלוש שנים ניסתה כמה וכמה פעמים לטבול במקווה במקום מגוריה, ונדחתה על-ידי הבלניות מאחר שהיא רווקה.

 

בעתירה נטען כי אוריה רואה בטבילה במקווה חלק מאמונתה הדתית ועבודתה הרוחנית, וכי הבלניות נימקו את סירובן לאפשר לה לטבול בהנחיות המועצה הדתית. עוד נטען כי בשל כך נאלצה אוריה להתחפש

לאישה נשואה או להרחיק בנסיעה לים או למעיינות כדי לטבול.

 

מקרה אחר המפורט בעתירה הוא של עולה חדשה בשם אמיתל זקס, שפנתה לעמותה לאחר שבספטמבר 2009 ביקשה להתלוות למשפחה מארחת לטבילה במקווה בערב יום כיפור. כאשר הגיעה למקווה, אסרה עליה הבלנית לטבול מאחר שהיא רווקה. לטענת זקס, הבלנית אף אמרה לה שטבילה כזו תהיה חילול הקודש, כפירה וצביעות.

 

אל העתירה צורף מכתב מאת הרב מצגר, שבו נכתב: "...אשר על כן בא אני בזאת לחזק ולבצר פסקם של ראשונים ואחרונים ולהודיע בשער בת רבים כי איסור גמור הוא לאישה פנויה, הן רווקה והן אלמנה או גרושה לטבול לטהרתה, וחובה למונעה ואסור לסייע בידה - והפורץ גדר יישכנו נחש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין כניסה לרווקות? מקווה
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים