שתף קטע נבחר

מתוק לו, מתוק: לטעום פירות מיוחדים ובחינם

אגסים בטעם חמאה, מנגו אדום בצורת לב, ערמונים מפוספסים כמו זברה ושאר פירות מיוחדים מחכים לכם ביום הפתוח לפירות שיתקיים מחר, ואתם מוזמנים לטעום ועוד ללא תשלום

פירות הם הממתק הטבעי של הטבע. זנים חדשים ומיוחדים של פירות אהובים, יוצגו לקהל מחר (ב'), במסגרת יום פתוח שמקיים שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) ומינהל המחקר החקלאי (וולקני) במשרד החקלאות בשיתוף מועצת הצמחים להיכרות עם עולם הפירות, ואתם מוזמנים לבוא, ללמוד וכמובן לטעום.

 

במסגרת היום הפתוח תוכלו להתרשם ממגוון פירות חדשים ומוכרים כאחד, לטעום פירות חדשים במבחני טעימה מיוחדים, להשפיע על סל הפירות העתידי של הצרכן הישראלי, ללמוד לפסל בפירות(!!), לצפות בתצוגה מרהיבה של פירות אקזוטיים ולא מוכרים בישראל, ללמוד על החשיבות הבריאותית של צריכת פירות בעידן השפע ושאר פעילויות, מפירות כמובן. 

 

מדובר בחגיגה צבעונית לעיניים, לחיך ולנפש ומתאים למבוגרים, לילדים, למשפחות ולכל המעוניינים. היום הפתוח יתמקד בזנים של פירות ממגוון סוגים ומינים, חדשים לצד מוכרים, בדגש על הפן הבריאותי של הפרי, ויתקיים במקום מושבו של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בראשון לציון, סמוך לצומת בית דגן, בין השעות 10:00 בבוקר ועד 16:00 אחר הצהריים. הכניסה ליום הפתוח חופשית, ללא תשלום.

 

בין הפירות שיוצגו, ניתן יהיה למצוא זנים חדשים של תפוחים, אגסים, אפרסמונים, אפרסקים ומנגו, לצד פירות אקזוטיים חדשים כדוגמת מרולה וקובו.


קובו. פרי אקזוטי חדש (צילומים: יוסי מזרחי)

 

אז מה נטעם שם?

תפוחים - מפסגות הרי הגולן, יגיעו אל היום הפתוח 3 תתי זנים חדשים מקבוצת ה"סטרקינג", אחד מהזנים המרכזיים בישראל: מרטינה, סתאם ופידל קסטרו. מדובר בשלושה תת-זנים של תפוחים בעלי צבע אדום עז, גדולים במיוחד, עסיסיים ומתוקים, שחלקם נחתו על מדפי הפירות כבר בסוף אוגוסט.

 

אגסים - ביום הפתוח תכירו שני זנים חדשים של אגסים, פרי פיתוח של אוניברסיטת בולוניה באיטליה, שניהם בעלי טעם חמאתי מענג רך ונמס בפה: "טוסקה" - אגס גדול, בעל צבע ירוק בהיר ו"אטרוסקה" - אגס חצי צבעוני בעל לחי אדומה, גדול, טעים ועסיסי.

 

אפרסקים - זן חדש של אפרסק בשם "1881", שיוצג ביום הפתוח, יגיע אל המדפים כבר בסוף אוגוסט. זהו אפרסק גדול מאוד, לבן, בעל קליפה ורודה-אדומה, טעמו מתוק מאוד ללא חמיצות וגלעינו נפרד בקלות מהציפה.

 

מנגו - בקטגוריה זו, תוכלו להתרשם משני זנים חדשים ואדומים: "טלי" - מנגו בעל צבע אדום נפלא, שצורתו כצורת לב, ו"נועה" - מנגו גדול ואיכותי המגיע בשלל צבעים (ירוק, צהוב, כתום ואדום), והוא טעים ומתוק במיוחד.

 

אפרסמונים - היישר מהקטיף, יוצגו זנים חדשים ומרעננים של אפרסמון, שמוצאם מסין, מולדת האפרסמון, ומיפן. בין הזנים היפנים תכירו את ה"שינשו", אפרסמון גדול במיוחד בעל צבע כתום יפהפה, עפיץ, מתוק וטעים מאוד עם מרקם קליפה כמעט חלק. בין הזנים הסינים, תמצאו את ה- 117 (Qiyuezao) הגדול והיפיפה, שצבעו צבע כתום עז, וטעמו- טעם מתיקות מעודנת.


מתוק, טעים ועם קליפה חלקה. אפרסמוני ה"שינשו" (צילום: ישראל דוד)

  

ענבי מאכל - זן חדש ומסקרן של ענבים יוצג ביום הפתוח, שמו "Black Glory" ("תהילה שחורה"), וכשמו כן הוא: מדובר בענבים מרשימים-שחורים וגדולים ללא חרצנים, בעלי טעם ארומטי מיוחד. זן זה הוא תוצר של השבחה מקומית במכון וולקני (מינהל המחקר החקלאי במשרד החקלאות, ד"ר אבי פרל). הענבים פוריים, מקבלים את צבעם בקלות גם במזג אוויר חם, ובקרוב הם יגיעו אל המדפים.

 

חדש על המדף

בנוסף, יוצגו במסגרת היום הפתוח זנים חדשים של פירות אקזוטיים, שחלקם כבר נמכרים כפירות, גלידות, יוגורטים ומוצרי פרי נוספים: פיטאיה, מרולה, קובו ושיזף סיני.

 

פיטאיה - אם חלקכם מכיר את הפיטאיה מהעבר, כפרי חסר טעם למדי, בוודאי תשמחו לדעת שהזנים החדשים של הפרי שיוצגו במסגרת היום הפתוח מציעים טעם משופר ומשובח ביותר, לצד מראה מרהיב ביופיו.

 

לטובת אלו שאינם מכירים את הפרי, המדובר בפרי הדומה בצורתו לארטישוק, בעל קליפה עם גלדים וקשקשים, ותוכנו עסיסי במיוחד עם גרגירים שחורים. הזנים השונים של הפרי מגיעים בצבעים, גדלים וטעמים שונים: קליפה צהובה, אדומה או ורודה-סגולה, ובשר עסיסי בצבעים לבן, ורוד או אדום-סגלגל, וכולם בריאים מאוד - מכילים כמות גדולה של ויטמינים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים.


פרי הדומה בצורתו לארטישוק. פיטאיה צהובה

 

אחד הזנים הבולטים והטעימים של הפיטאיה הינו "ביצי הדרקון" ("מלך המדבר"), פרי פיתוחה של אוניברסיטת בן-גוריון, שנקרא כך בגלל צורתו הדומה לזו של שריון של דרקון.

צבעו של הפרי אדמדם מבחוץ ואדום-סגלגל יפיפה מבפנים, וטעמו מתוק-חמצמץ, בדומה לרימון, והוא בעל מיץ רב. מלבד יופיו וטעמו, הפרי גם בריא במיוחד ומכיל אנטיאוקסידנטים, סיבים תזונתיים וויטמינים החיוניים לבריאותנו.

 

שיזף סיני - פרי שנראה כמו תפוח עץ קטן, עגול או מוארך, בצבע חום כהה או צהוב, וניתן לאכול אותו גם כפרי יבש הדומה במראהו לתמר, ולכן הוא נקרא גם "תמר סיני". טעם הפרי כטעם של תפוח עץ ארומטי במיוחד, ובדומה לתפוח עץ טוב- גם הוא מתפצח בפה, ובגרסת הפרי היבש, נוספת לטעמו חמיצות עדינה. הפרי ידוע כבעל סגולות רפואיות, כנגד עקות (סטרס), כנגד צהבת יילודים ולהורדת לחץ דם.

 

ספודילה - פרי ריחני ועסיסי, שמקורו במקסיקו. הפרי דומה במראהו לתפוח אדמה, קליפתו חומה ותוכנו חום-צהוב-ירקרק, גודלו קטן עד בינוני כאגס. הוא מתוק מאוד, ואת טעמו המיוחד ניתן לתאר כשילוב שבין תמר, חרוב ואגס, עם טעם קרמל בולט.


 

דומה לתפוח אדמה, מתוק כאגס. ספודילה

 

ספוטה לבנה - פרי שמקורו במקסיקו ובגואטמלה, ומשמעות שמו בשפת האצטקים היא "התפוח המרגיע". הפרי דומה במראהו לתפוח עץ, והוא מכיל חומרים גליקוזידיים, שמורידים את לחץ הדם ואת קצב פעילות הלב, לכן אכילתו גורמת לתחושת רוגע ונינוחות. הפרי נימוח בפה, בעל טעם מתוק, טרופי ופראי ומרקם קרמי כשל אבוקדו. צבעו החיצוני ירוק או צהוב והפנימי משתנה בין הזנים מלבן לצהבהב.

 

באובב - עץ הבאובב האפריקני, שמופיע בספר הילדים המפורסם "הנסיך הקטן", נראה מרחוק כעץ שתול הפוך - שורשים למעלה וגזע באדמה. פרי הבאובב הוא פרי יבש, גדול ומוארך, קליפתו בצבע חום-צהבהב, וכשמפצחים אותו מתגלה בשרו ששזור על סיבים בצבע לבנבן-צהבהב. טעמו חמצמץ, והוא עשיר מאוד בויטמין C (כמות כמו ב-3 תפוזים). הפרי נמכר בעיקר באפריקה בשווקים מקומיים ובצדי דרכים, שם אוכלים אותו כסוכריות מהטבע, ומזרעיו מכינים משקה דמוי קפה.

 

ערמון טרופי (אגוז מלבר) - אגוז בעל קליפה חומה ומפוספסת כזברה, גדל בר באדמות הרטובות ובאזור הטרופי של מרכז וצפון אמריקה, וללא קליה. טעמו כשל ערמון, ומכאן שמו: "ערמון טרופי". קליפתו דקה, וניתן לפצחה כמו שמפצחים בוטנים. ניתן לאכול את הפרי כאגוז קלוי, מה שמוסיף ליופיו ולטעמו המיוחד גם ארומה נהדרת.

 

פרטים נוספים, והרשמה למושבי ההרצאות, באתר האינטרנט של משרד החקלאות ופיתוח הכפר .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי מזרחי
מכילים כמות גדולה של ויטמינים. פיטאיה
צילום: יוסי מזרחי
מומלצים